Парче от водната помпа (как да го извадя)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Acceleration
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M5
Парче от водната помпа (как да го извадя)
Здравейте колеги проблема е следния:
Смених водната помпа обаче се оказа, че се било отчупило парче от нея обаче не е излезнало и сега явно ми запушва някъде системата (нали не напълно), но ми надува маркучите и ми се ебава датчика за температурата (караш си караш си при загряла кола след малко оп стрелката слезне в синьото), и другия проблем е че ми бълбука нещо зад таблото (предполагам е радиаторчето за парното защото няма достатъчно въртене на антифриза). Та да си доида на въпроса как мамка му да го извадя това парче от вътре което е горе долу 3-4 см?
Мерси предварително !
Смених водната помпа обаче се оказа, че се било отчупило парче от нея обаче не е излезнало и сега явно ми запушва някъде системата (нали не напълно), но ми надува маркучите и ми се ебава датчика за температурата (караш си караш си при загряла кола след малко оп стрелката слезне в синьото), и другия проблем е че ми бълбука нещо зад таблото (предполагам е радиаторчето за парното защото няма достатъчно въртене на антифриза). Та да си доида на въпроса как мамка му да го извадя това парче от вътре което е горе долу 3-4 см?
Мерси предварително !
- Acceleration
- младши ентусиаст
-
И аз така предположих
мене ми се върти една или по точно 2 идеи
1 - да сваля водна помппа и маркучи и в обратна на посоката на въртене да набия един маркуч с яка струя вода да видя дали ще изкара
2 - пак същата гимнастика ама вече с неква тел или нещо подобно да ръчкам вътре

1 - да сваля водна помппа и маркучи и в обратна на посоката на въртене да набия един маркуч с яка струя вода да видя дали ще изкара
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Според мен това парче само ще се разтика с времето. Това е съюото ако си си сменял тройника на главата като го смъкнеш как е изяден до половината. Нали се питаш къде е са другите частици. Ако си слойил водна помпа със метална турбина, не вярвам да удари нещо. Налей си антифриз да е по мазничко
и си обезвъздуши добре и това парченце трябва да се разтика.

- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Acceleration написа:И аз така предположих![]()
Пробвай с едно според мен е по добрата интервенция не рагай с телове из мотора
свали водната помпа термостата всички маркучи фдо радиатора и набии един дебел маркуч с яко на лягане на водата е не от пожарна де (10-12 атмосфери че може да е последната вода вартяла се в двигатела) и пробвай да промиеш цялата система дано да стане че проблема не приятен
Ако някой може да ти даде по добро и сгурно предложение пробвай с него но и на мен това ми дойде но не се знае как е застанало парченцето и дали ще може да излезе
Успех
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
PNR написа:Acceleration написа:И аз така предположих![]()
Пробвай с едно според мен е по добрата интервенция не рагай с телове из мотора
свали водната помпа термостата всички маркучи фдо радиатора и набии един дебел маркуч с яко на лягане на водата е не от пожарна де (10-12 атмосфери че може да е последната вода вартяла се в двигатела) и пробвай да промиеш цялата система дано да стане че проблема не приятен
Ако някой може да ти даде по добро и сгурно предложение пробвай с него но и на мен това ми дойде но не се знае как е застанало парченцето и дали ще може да излезе
Успех
Това е удачния вариант и според мен, а и ще е полезо и за системата - тъкмо ще се прочисти малко.

- Acceleration
- младши ентусиаст
-
- Acceleration
- младши ентусиаст
-
тоя номер с гарнитурите и главата го правих вече така че го отхвърлям като вариант или остава за 2 месеца пак да ги издуха 

- dangerous
- младши ентусиаст
-
колега парчето,метал ли е,неметал ли е,от перката ли е от корпуса на помпата ли е ,
щот ако е метал може да пробваш с магнит или има едни такива много готини щипци(есествено ако знаеш къде е парчотията)

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- Acceleration
- младши ентусиаст
-
11 мнения
• Страница 1 от 1