въпрос за хидравлика

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobinator » 25 Фев 2009, 22:46

А от къде се източва маслото, защото мисля събота да направя тази операция, но не съм сигурен от къде се източва? :uups:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokakabana » 26 Фев 2009, 17:16

хидравликата ти е засвирила защото си я натоварил и тогава маслото се е разпенило затова следкато отново се отаило се оправила но да го смениш няма лошо цвета също няма значение розово червено зелено има сякави важно да е хиравлично(атф)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 28 Фев 2009, 15:17

За източването няма специално място.Откачаш някой от маркучите.Това от казанчето може да го изтеглиш със спринцовка примерно.Наливаш ATF Dexron II.Червено е на цвят обикновено.След източване,пълниш казанчето,палиш и развърташ волана няколко пъти.Доливаш ако тярбва и пак следа развъртането.Това е цялата смяна.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pioneeraudio » 27 Мар 2009, 23:27

S 70/3 написа:
смени маслото но си сложи хубаво АТФ декстрон 2 или 3 а преди това промии системата с нафта а наи-добре иди на сервиз там да направят тази операция.аз ли4но съм правил това на моята докато изкара бистра нафта след което наливам хидравли4ното маслко което е с вишняв цвят или 4ервендалест..но след като е промита системата с нафта промиваш и с хидравли4ното масло докато те4е бистро масло и си ок..и не завиваи в краините положения въпреки 4е понякои път се полу4ава без да искаш

Добре,а как по-точно се промива с нафта?Ако останат налепи нафта по казанчето ,няма ли да е проблем?И сваля ли се казанчето за да се промие ,или на място се прави операцията,без да се сваля?

Предишна

Назад към E36