Колеги... Малък проблем с предницата.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- hakerov
- Потребител
-
- Кара: без книжка
- Мечтае да кара: M5
momo
Убеден ли си,че не е претърпяла сериозен удар преди?Възможно е,да не са успели да и оправят геометрията на ходовата част,ако съм прав!(дано не съм,само търся вероятната причина).
Ами с 15" зимните,нямам това(няма да използвам епитета ''сеене'',че ми се скараха въпреки,че е в кавички:))завиване на ляво или дясно.Колкото до регулирането -майстора ми каза,че предните колелета са били леко прибрани на вътре,а трябвало да са леко на вън.Каква е истината незнам.Не искам да влизам в каквито и да било спорове,пък и темата не е моя.Свикнах с това(лево ,дясно)въпреки,че не е приятно особено на дълъг път.Колкото до удари не е имало-поне няма никакви визуални признаци

- jivko86
- Потребител
-
- Кара: 330xd
ако до преди това волана ти е бил прав наи вероятно имаш нужда от стенд.също може кривиа волана и дарпането да е и от заден мост. има и друго ако ти е правен стенд с 15' като слойиш 17' пак трябва да минеш стенд.
- JOINTI
- кандидат ентусиаст
-
Mollov написа:Мойта Е36-ца като беше със 17-ките и 235/45 гуми и като усети неравност на пътя и веднага "тръгваше" натам... тия баници просто бяха отвратителни на кофти път с неравности и/или "коловози"... като сложих 15-ките зимни и вече нямаше проблеми

По темата- това нещо подобно на "сеене" може ли и да е от някоя мека гума

"89 E30 320i
"90 E30 318is
"93 E36 330 M3
"90 E30 318is
"93 E36 330 M3
flober написа:
колга незнам дали си карал със седемнайски и твоята кола с какви гуми е ,но е нормално да има тъкова повдение на колата при неравна настилка ,може би точната дума не е сеене ,но това няма значение .
Колеги неискам да влизам в безмислени спорове(защото всеки си е прав за него си!)но дайте да разграничим 2 неща:предницата "сее"(под което се разбира вибрация във волана),в движение не държи права линия и гумите са еднакво напомпани недеите да говорите че предницата е наред!А това че усещате всяка неравност по пътя е друга бира!А аз карам на 205/55/16 без стабилизираща щанга и нямам нито един от изброените проблеми при това съм и с свалено окачване 50/20,но цялата предница е нова(шарнири,накраиници,тампони и биалетки които чакат да бадат сложени).При нископрофилните гуми износването тези елементи става много по интезивно,и много по лесно се усеща така наречената "тръгнала" предница,нормално като се качиш на по-високите гуми да не се усеща.Айде със здраве и без авариино!

- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
IPI78 написа:flober написа:
колга незнам дали си карал със седемнайски и твоята кола с какви гуми е ,но е нормално да има тъкова повдение на колата при неравна настилка ,може би точната дума не е сеене ,но това няма значение .
Колеги неискам да влизам в безмислени спорове(защото всеки си е прав за него си!)но дайте да разграничим 2 неща:предницата "сее"(под което се разбира вибрация във волана),в движение не държи права линия и гумите са еднакво напомпани недеите да говорите че предницата е наред!А това че усещате всяка неравност по пътя е друга бира!А аз карам на 205/55/16 без стабилизираща щанга и нямам нито един от изброените проблеми при това съм и с свалено окачване 50/20,но цялата предница е нова(шарнири,накраиници,тампони и биалетки които чакат да бадат сложени).При нископрофилните гуми износването тези елементи става много по интезивно,и много по лесно се усеща така наречената "тръгнала" предница,нормално като се качиш на по-високите гуми да не се усеща.Айде със здраве и без авариино!
едва ли колегата ,който пусна темата е имал в предвид,че колата му "вибрира"или не "държи права линия" незнам може и да греша ,но недеи да говорш ,че щом колата има тъкова поведение предницата не е наред ,защото и моята кола е с по различно окачване от нормалното и изброените части , + някой други са сменени а не чакат.
Успех на колегата пуснал темата ,дано открие причината
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2