Смяна на радиатор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- fxp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 318is
- Мечтае да кара: e36 m3
Смяна на радиатор
Искам да попитам понеже трябва да сменям радиатора, а се реших да купувам нов. Спрял съм се на Бер, някъде бях чувал че оригиналните на е36 са тяхно производство.
Днес бях поръчал на приятел да провери как вървят цените понеже аз нямам време, но са му казали че Бер вече не работят сами, а заедно с Хела. Та радиаторите които предлагат са под това име (Бер Хела).. не само на Бер.
Искам да попитам някой занимавал ли се е с тях и дали имат разлики с тия които са оригиналните. Радиатора които са предложили пак е с казанче прикрепено към радиатора .. изобщо формата на външен вид на радиатора била като оригилания, но въпроса ми е дали са същото качество. Радиаторите са Германски .. не е мейд ин 'някаде там'

Днес бях поръчал на приятел да провери как вървят цените понеже аз нямам време, но са му казали че Бер вече не работят сами, а заедно с Хела. Та радиаторите които предлагат са под това име (Бер Хела).. не само на Бер.
Искам да попитам някой занимавал ли се е с тях и дали имат разлики с тия които са оригиналните. Радиатора които са предложили пак е с казанче прикрепено към радиатора .. изобщо формата на външен вид на радиатора била като оригилания, но въпроса ми е дали са същото качество. Радиаторите са Германски .. не е мейд ин 'някаде там'

- igra4a-c2560xm
- младши ентусиаст
-
- Кара: 30 ки до гроб
- Мечтае да кара: на метан
- D_I_V_A_K_A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го полека..
Re: Смяна на радиатор
fxp написа:Днес бях поръчал на приятел да провери как вървят цените понеже аз нямам време, но са му казали че Бер вече не работят сами, а заедно с Хела. Та радиаторите които предлагат са под това име (Бер Хела).. не само на Бер.
така се водят вече "Behr-Hella", така че спокойно можеш да вземеш такъв, по-качествена марка от тая няма да намериш (освен ориг. ама и те мисля че са на Behr плюс щампа на BMW), само дето са малко по-скъпи от останалите - аз миналата година си взех виско на "Behr-Hella" за 240лв., при положение че "Sachs" върви 130-140!
П.П. Пиши после колко пари е радиатора на Behr!
- fxp
- кандидат ентусиаст
-
така се водят вече "Behr-Hella", така че спокойно можеш да вземеш такъв, по-качествена марка от тая няма да намериш (освен ориг. ама и те мисля че са на Behr плюс щампа на BMW), само дето са малко по-скъпи от останалите - аз миналата година си взех виско на "Behr-Hella" за 240лв., при положение че "Sachs" върви 130-140!
П.П. Пиши после колко пари е радиатора на Behr!
За оригиналните е ясно че са на Бер + щампа на БМВ .. затова съм се спрял на марката Бер (сегашното Бер-Хела).
Като пари Бер-Хела е около 390 лв (първоначално бяха казали към 450-470).. а оригинален от БМВ към 700 лв

Значи според вас няма да съжалявам ако си взема Бер-Хела със същата спецификация/вид като оригиналния на е36

fxp написа:....Като пари Бер-Хела е около 390 лв (първоначално бяха казали към 450-470).. а оригинален ......
Колега, къде ги гледаш тия цени ........... сега звънях в една известна верига за авточасти - радиатор за 316 на "Behr-Hella" е 285лв. комплект с казанчето.....доста добра цена като се има предвид че мин.цена за радиатор за Е36 е 210лв!
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
само да кажа едно мнение което сам го чувал от човек който се занимава с колички и то разбира определено значи понее аз бях за смяна на радиатор ако някой се порови ще разбере поради каква причина (преминаване от виско кам ел перка (нямах място за температурен датчик)) взех втора употреба вече 5 дена откакто сам с него няма проблем но ще видиме ... дано да няма
та по сащество той ми предлагаше някаква фирма Нисенс мисля че беше и казка че са много якои като радиатори не са много скапи и се добличават почти 1:1 с оригинала че дори май има и в + за тях и са значително по евтинки поразптай не сам наясно но той така ми беше казал ако реша да взимам нов НИСЕНС и забравям за радиатор но аз се спрях на втора рака за значително по малко пари и сам доволен
та по сащество той ми предлагаше някаква фирма Нисенс мисля че беше и казка че са много якои като радиатори не са много скапи и се добличават почти 1:1 с оригинала че дори май има и в + за тях и са значително по евтинки поразптай не сам наясно но той така ми беше казал ако реша да взимам нов НИСЕНС и забравям за радиатор но аз се спрях на втора рака за значително по малко пари и сам доволен
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
- fxp
- кандидат ентусиаст
-
Denev написа:Колега, къде ги гледаш тия цени ........... сега звънях в една известна верига за авточасти - радиатор за 316 на "Behr-Hella" е 285лв. комплект с казанчето.....доста добра цена като се има предвид че мин.цена за радиатор за Е36 е 210лв!
Този също е с казанчето, този които казваш ти за кола с или без клима е? Защото има разлика..
Цената е обявена от магазин на Ауто Плюс в Пловдив.
fxp написа:Този също е с казанчето, този които казваш ти за кола с или без клима е? Защото има разлика..
Цената е обявена от магазин на Ауто Плюс в Пловдив.
аз питах за кола без клима - 285лв.!
10 мнения
• Страница 1 от 1