Паразитни ролки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Паразитни ролки

Мнение от Mpower84 » 01 Мар 2009, 18:40

Колеги предстои ми смяна на паразитните ролки на М44 заедно с ремъка (те май са два до колкото видях).Та въпроса ми е трябва ли преди монтажа на новите ролки да се гресират или не6то подобно?Има ли някакви тънкости по свалянето и монтирането или как протича процеса като цяло?Трябва ли да се махне радятора или е достатъчно само пласмасата отгоре?Въобще каквото се сетите да споделите по отношение на ремонта няма да е излишно!Новите ролки които съм взел са Febi Billstein.На кутията пише Германия, а на самите ролки Словакия.Мога ли да им имам доверие според вас?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 02 Мар 2009, 2:01

Гресирането е добра идея , ако съм на твое място - задължително :!:
Сега тука ше има кой да каже че те са капсуловани , че си имат грес , но аз съм отварял и смазката беше символична...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 02 Мар 2009, 9:19

Капсуловани ама друг път, не помня вече колко лагера съм отворил и гресирал в колата ми. Голямо капсоловане, няма що.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 02 Мар 2009, 10:54

Няма какво да гресираш братле, само свали дифузора от радиатора за да ти е по удобно да бъркаш. В твоя случай най - веротно двете ролки ще са еднакви, ремъка до колкото го помня за този мотор е 6РК1660. Общо ти прави някъде към 60лв общо. Смяната - махаш този дифузор след това капачките върху ролките и виждаш болтчетата с които за завити. Едната е паразитна а дугата е с обтегач. 1) хващаш тази която е до обтегача и напъваш да развиваш тогава обтегача се предава и вадиш ремъка изцяло КАТО ЗА ПОМНИШ КАК Е ПОСТАВЕН, за да не се вайкаш после как беше. Развиваш си двете ролки сменяш си ги с нови препоръчвам ти "INA" да си сложиш ако имаш възможност. Стягаш си ги слагаш си ремъчката и нареждаш всичко както си е било и си готов за drift :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 02 Мар 2009, 12:24

Не се маха радиатора ако майстора ти е сръчен,не се гресират,просто на самата ролка има една пластмасова капачка която го играе предпазител ,ако нямаш такава/и/просто си купи,иначе ролките свършват много бързо.Който няма 5 лв за капачка слага грес която да събира повече боклуци,направо ме хваща яд какви глупости се пишат понякога!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 02 Мар 2009, 16:22

Makarov 2 написа:Не се маха радиатора ако майстора ти е сръчен,не се гресират,просто на самата ролка има една пластмасова капачка която го играе предпазител ,ако нямаш такава/и/просто си купи,иначе ролките свършват много бързо.Който няма 5 лв за капачка слага грес която да събира повече боклуци,направо ме хваща яд какви глупости се пишат понякога!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Така е .... ама нали сме българи , скъпи сме в триците , евтини в брашното....

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 02 Мар 2009, 16:45

А тези ролки който съм взел може ли да ги коментирате като качество как са?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 02 Мар 2009, 20:20

Стават слагй ги.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 02 Мар 2009, 20:30

Mpower84 написа:А тези ролки който съм взел може ли да ги коментирате като качество как са?

колега, тея ролки са консуматив...нали не очакваш да надживеят двигателя? като си ги взел слагай ги и колкото изкарат-толкова ;)
кво има да им се чудиш...

Назад към E36