Светят ми лампите в купето
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Светят ми лампите в купето
Момчета, от няколко дена имам един малко странен проблем. Когато карам с висока скорост - около 130-140км/ч ми светват лампите в купето. Същото се получава и като влизам малко по-рязко в ляв завой. Много е дразнещо. Естествено това се получава, когато бутончето на лампите е в средно положение, т.е. в положение да светват, когато се отвори някоя врата, багажника или капака отпред.
Когато е в крайно дясно положение, естествено не свети нищо.
Нека да разкажа и малко предистория, за да ви упътя, защото мисля, че именно аз съм виновен за проблема. Преди да стане така ми се случи следната ситуация: падна ми акумулатора през нощта и на следващия ден, когато реших да си отворя колата не можах, поради това, 4е централното не работе6е, счупена ми е отскоро дръжката на шоф. врата, а на тази до шоф.-та не работи от интервенция на апаши. Така се оказах в патова ситуация, не мога да си вляза в колата. Реших да сваля бъбреците отпред, за да видя дали мога нещо да направя оттам. Набарах едно жило и помислих, че това е жилото за отваряне на капака. Започнах да го дърпам. Намира се отвътре над бъбреците. Така и не успях да отворя капака. Викнах ключар и той ми отвори колата, оправих се накак, запалих и т.н. и т.н..., но на следващия ден се появи това странно присветване. Погледнах там където съм пипал и нищо не открих. Някой ако има идея къде може да съм барнал и да съм направил нещо нека сподели. Ще съм благодарен.
Когато е в крайно дясно положение, естествено не свети нищо.
Нека да разкажа и малко предистория, за да ви упътя, защото мисля, че именно аз съм виновен за проблема. Преди да стане така ми се случи следната ситуация: падна ми акумулатора през нощта и на следващия ден, когато реших да си отворя колата не можах, поради това, 4е централното не работе6е, счупена ми е отскоро дръжката на шоф. врата, а на тази до шоф.-та не работи от интервенция на апаши. Така се оказах в патова ситуация, не мога да си вляза в колата. Реших да сваля бъбреците отпред, за да видя дали мога нещо да направя оттам. Набарах едно жило и помислих, че това е жилото за отваряне на капака. Започнах да го дърпам. Намира се отвътре над бъбреците. Така и не успях да отворя капака. Викнах ключар и той ми отвори колата, оправих се накак, запалих и т.н. и т.н..., но на следващия ден се появи това странно присветване. Погледнах там където съм пипал и нищо не открих. Някой ако има идея къде може да съм барнал и да съм направил нещо нека сподели. Ще съм благодарен.
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Никога няма да забрая тая лампа на купета как ни спаси. Караме си ние с 180+км/ч по варненската магистрала , пребирахме се от Илиян от Враца. Както тръгнах да изпреварвам с някъде към 200 и лампата светна в следващите 5 секунди имаше експресно спиране. Капака се беше разкопчал 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
аве тряа ти е ясно ,че опъвайки "жилото" си прецакал нещо точно това бутонче ,и сега сигнализира "отворен капак/врата" докато караш ,и ти светват лампите ..
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Alexi написа:аве тряа ти е ясно ,че опъвайки "жилото" си прецакал нещо точно това бутонче ,и сега сигнализира "отворен капак/врата" докато караш ,и ти светват лампите ..
Вероятно е това 'жило' да е кабела, който отива към бутончето на капака, дет се грижи да/не свети лампата вътре.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
- batDancho
- младши ентусиаст
-
Alexi написа:аве тряа ти е ясно ,че опъвайки "жилото" си прецакал нещо точно това бутонче ,и сега сигнализира "отворен капак/врата" докато караш ,и ти светват лампите ..
Това 'бутонче' е на резба и можеш да му регулираш височината, а оттам и момента на включване, като отвиеш контрагайката.
Пробвай да го вдигнеш малко по-нагоре.
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.
11 мнения
• Страница 1 от 1