странен проблем с педала на газта
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
странен проблем с педала на газта
здравейте колеги!
имам интересен въпрос към вас и бих искал да помогнете кои с каквото може. та на въпроса. ореди няколко дни колата направи странен проблем на студен двигател, втвърден педал на газта и като го натиснах по силно колата заби оборотите на макс. тогава при повторно палене се оправи и педала си стана както преди. вчера сутринта сядам пипам педала и пак твърд паля позачаках я да загрее и натиснах по същия начин обаче неще и неще да се оправи. даже и педала овисна и се клати както тои си иска. така от форума разбрах, че това клатене на педала ще е от прожината дет го връща , а пък това запъване на газта от замърсена клапа или нещо такова имам в предвит това на позиция 1
интересува ме сложна ли е интервенцията по чистенето на тази клапа и има ли шанс да прецакам нещо по невнимание , или да си потърся сервиз който да свърши работата ? благодаря ви предварително
имам интересен въпрос към вас и бих искал да помогнете кои с каквото може. та на въпроса. ореди няколко дни колата направи странен проблем на студен двигател, втвърден педал на газта и като го натиснах по силно колата заби оборотите на макс. тогава при повторно палене се оправи и педала си стана както преди. вчера сутринта сядам пипам педала и пак твърд паля позачаках я да загрее и натиснах по същия начин обаче неще и неще да се оправи. даже и педала овисна и се клати както тои си иска. така от форума разбрах, че това клатене на педала ще е от прожината дет го връща , а пък това запъване на газта от замърсена клапа или нещо такова имам в предвит това на позиция 1

- todor_garchev
- Потребител
-
- Кара: e39
Един приятел имаше подобен проблем с педала на газта, подаваше си сама газ и стигаше чак до4-5 хил.об. Играхме си доста време докато разберем от какво е, и накрая се оказа че самият педал е счупен при захващането му с пода. Оправихме го за нула време но, при теб явно е друг проблема. Педалските проблеми са кофти работа!!!
- m3 metanoviq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БАГЕР
- Детайли за колата: 4 ВРАТА
bmw
колега за да ти помогне някои поне напиши каква е колата модел,година и т.н и мойе да имаш по голям успех

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Re: bmw
m3 metanoviq написа:колега за да ти помогне някои поне напиши каква е колата модел,година и т.н и мойе да имаш по голям успех![]()
![]()
Toй си го е посочил колега:
Кара: 93 BMW 316i
Детайли за колата: e36 m40
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: странен проблем с педала на газта
Клапата лесно се почиства. Съмнявам се причината да е в нея. По-скоро жилото е клеясало, или ръждясало и закача. Възможно е да има скъсана пружина. Провери извивката на жилото и го изпъни ако се е огънало прекалено, защото може от това да блокира.
- KickingKing
- ентусиаст
-
Мене ми прилича на жило....

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

благодарности на всички отзовали се без вас и форума щеше да е по-трудно.
- KickingKing
- ентусиаст
-
Ние благодарности не пием 

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
жило
колега , проблема ти е в жилото . имало е маслко м/у жилото на газта и бронята му и сега като се е застудило маслото е станало лепкаво и ти задържа т.е залепва жилото . възможно е след време да ти направи същие проблем . аз съм срещал същия проблем при други автомобили .
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: жило
toni3d1 написа:колега , проблема ти е в жилото . имало е маслко м/у жилото на газта и бронята му и сега като се е застудило маслото е станало лепкаво и ти задържа т.е залепва жилото . възможно е след време да ти направи същие проблем . аз съм срещал същия проблем при други автомобили .
Няма да е лошо да четете мненията и след 1-вото, щото да не давате идеи за решаване на проблем, който вече е решен...

10 мнения
• Страница 1 от 1