странен проблем с педала на газта

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

странен проблем с педала на газта

Мнение от vicktor » 16 Фев 2009, 22:27

здравейте колеги!
имам интересен въпрос към вас и бих искал да помогнете кои с каквото може. та на въпроса. ореди няколко дни колата направи странен проблем на студен двигател, втвърден педал на газта и като го натиснах по силно колата заби оборотите на макс. тогава при повторно палене се оправи и педала си стана както преди. вчера сутринта сядам пипам педала и пак твърд паля позачаках я да загрее и натиснах по същия начин обаче неще и неще да се оправи. даже и педала овисна и се клати както тои си иска. така от форума разбрах, че това клатене на педала ще е от прожината дет го връща , а пък това запъване на газта от замърсена клапа или нещо такова имам в предвит това на позиция 1
Изображение интересува ме сложна ли е интервенцията по чистенето на тази клапа и има ли шанс да прецакам нещо по невнимание , или да си потърся сервиз който да свърши работата ? благодаря ви предварително

Потребител
Аватар
Кара: e39

Мнение от todor_garchev » 16 Фев 2009, 22:44

Един приятел имаше подобен проблем с педала на газта, подаваше си сама газ и стигаше чак до4-5 хил.об. Играхме си доста време докато разберем от какво е, и накрая се оказа че самият педал е счупен при захващането му с пода. Оправихме го за нула време но, при теб явно е друг проблема. Педалските проблеми са кофти работа!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БАГЕР
Детайли за колата: 4 ВРАТА

bmw

Мнение от m3 metanoviq » 17 Фев 2009, 1:13

колега за да ти помогне някои поне напиши каква е колата модел,година и т.н и мойе да имаш по голям успех ;) ;) ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Re: bmw

Мнение от dinkomg » 17 Фев 2009, 1:22

m3 metanoviq написа:колега за да ти помогне някои поне напиши каква е колата модел,година и т.н и мойе да имаш по голям успех ;) ;) ;)

Toй си го е посочил колега:
Кара: 93 BMW 316i
Детайли за колата: e36 m40
Има много коли и ....BMW
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: странен проблем с педала на газта

Мнение от ивчо3 » 17 Фев 2009, 10:00

Клапата лесно се почиства. Съмнявам се причината да е в нея. По-скоро жилото е клеясало, или ръждясало и закача. Възможно е да има скъсана пружина. Провери извивката на жилото и го изпъни ако се е огънало прекалено, защото може от това да блокира.

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 17 Фев 2009, 12:13

Мене ми прилича на жило....
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

Потребител
Аватар

Мнение от vicktor » 17 Фев 2009, 15:39

:D колегата нещо не е догледал за модела и т.н та прави сте колеги сутринта разглобих педала пружината беше идеална. дросела се движеше без проблем , и причината остана да е само една жило. свалих го спринцовката пълна с АТФ и сега сичко е на 6.
благодарности на всички отзовали се без вас и форума щеше да е по-трудно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 17 Фев 2009, 16:02

Ние благодарности не пием :mhihi:
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

младши ентусиаст
Аватар

жило

Мнение от toni3d1 » 19 Фев 2009, 23:44

колега , проблема ти е в жилото . имало е маслко м/у жилото на газта и бронята му и сега като се е застудило маслото е станало лепкаво и ти задържа т.е залепва жилото . възможно е след време да ти направи същие проблем . аз съм срещал същия проблем при други автомобили .

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: жило

Мнение от Mollov » 20 Фев 2009, 10:47

toni3d1 написа:колега , проблема ти е в жилото . имало е маслко м/у жилото на газта и бронята му и сега като се е застудило маслото е станало лепкаво и ти задържа т.е залепва жилото . възможно е след време да ти направи същие проблем . аз съм срещал същия проблем при други автомобили .

Няма да е лошо да четете мненията и след 1-вото, щото да не давате идеи за решаване на проблем, който вече е решен... ;)

Назад към E36