Масло на двигателя на минимум-заключвай
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Масло на двигателя на минимум
Makarov 2 написа:Някой може ли да ми каже защо маслото в двигателя ми стои на минимум.Доливам и масло до макс карам един ден и след това пак на минимум-от там не мърда.Възможно ли е да не харесва маслото?Карам с дипартс 15/40.Колата е с мотор м52б20 ванос.Компресията е 13 на всички цилиндри,гумичките на клапаните са чисто нови.Двигателя е след пълна профилактика-масла,ремъци,ролки,гарнитури,филтри...бе всичко е чисто ново.
Не знам дали мотора харесва 15W40, но със сигурност главата си го "прибира" този литър. Изчакай след изгасен мотор 12-24 часа и пак премери нивото. Ще останеш поразен от резултата.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
ивчо3 написа:но със сигурност главата си го "прибира" този литър. Изчакай след изгасен мотор 12-24 часа и пак премери нивото. Ще останеш поразен от резултата.
Това са някви oldschool работи... няма такова нещо... след 2-3ч 95% от маслото се е стекло обратно в картера... тва ако си мислиш, че след 12 часа ще имаш още половин литър отбелязан на пръчката.... в голяма заблуда си... я са 100-150гр, я не... зависи кво ти е маслото.. примерно ако е за готвене - съгласен съм... тва по-бавно се разтапя и стича...

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
Нямам друго обяснение по въпроса. Според мен 15w40 не е за този мотор. След като не го яде, нито тече къде ще отиде?
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
- Mollov
- Мародератор
-
ивчо3 написа:Нямам друго обяснение по въпроса. Според мен 15w40 не е за този мотор. След като не го яде, нито тече къде ще отиде?
Няма как да е 100% сигурен, че не тече... и аз мислех, че мойта не губи масло по такъв начин, ма какво се оказа... според мен колата има нужда от много обстойно преглеждане за установяване на проблема... щото в момента хем не тече, хем не пуши, хем нищо... а тоя 1л масло някси изчезва... ние да не сме в няква приказка...
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
Няма как да не забележи теч от 1 литър на ден! Обикновено не се забелязва когато тече от семеринга на коляновия вал откъм страната на маховика. Но в случая това не е теч на капки, а направо "оливане". Където и да паркира ще има цяла локва моторно масло.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Mollov написа:ивчо3 написа:но със сигурност главата си го "прибира" този литър. Изчакай след изгасен мотор 12-24 часа и пак премери нивото. Ще останеш поразен от резултата.
Това са някви oldschool работи... няма такова нещо... след 2-3ч 95% от маслото се е стекло обратно в картера... тва ако си мислиш, че след 12 часа ще имаш още половин литър отбелязан на пръчката.... в голяма заблуда си... я са 100-150гр, я не... зависи кво ти е маслото.. примерно ако е за готвене - съгласен съм... тва по-бавно се разтапя и стича...
Незнам но при мен е почти същото, седи на минимум като я карам постоянно, сега понеже не я карам и я припалвам събота, та като си проверя маслото е нормално /по средата/, а не съм доливал. Аз съм с 5В40
- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
ажтх
М.....а му и курник,семерината на коляновия вал откъм скоростната кутия,в движение изпуска, да не казвам ,че тече,облива целия под на колата и затова не се виждат течове.Поне пода на бмв-то няма да раждяса.
Благодаря на всички за мненията ви!!!!!
може да заключвате!!!!!!
Благодаря на всички за мненията ви!!!!!
може да заключвате!!!!!!
- Mollov
- Мародератор
-
Re: ажтх
Makarov 2 написа:М.....а му и курник,семерината на коляновия вал откъм скоростната кутия,в движение изпуска, да не казвам ,че тече,облива целия под на колата и затова не се виждат течове.Поне пода на бмв-то няма да раждяса.
Значи се оказа точно това, което си мислех... айде оправяй и си 6!

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2