Проблем с вентилатора

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с вентилатора

Мнение от bvieri » 28 Яну 2005, 18:44

От доста време имам проблем с отоплението в моята е36-ца. Вентилаторът ми работи само на 4-та степен,и затопла съвсем малко. Някои има ли идея какво може да е това. Между другото си търся ляво огледало и халогени на разумна цена.
Борислав,0899 44 22 30

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 28 Яну 2005, 18:49

здравей;)
ако се поразходиш из Е36 форума ще видиш, че този проблем с вентилатора е често срещан при Е36 и ще намериш решението му;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 28 Яну 2005, 19:11

И аз го имах тоя проблем, ако си от сф, на Баня Мадара има много магазинчета за авточасти на шкода, пита6 там за Автоалармите и 6е те упътят хората, 4е не се сещам как се казваше точно уличката. Пичове са там, много добри жичкаджий 6е ти го оправят за 20 лв. Изгоряла е една защита. Има вреоятност да се е позацапал мотора на парното и затова да я е изгорил, там и това могат да ти го оправят.

Са видях, че си от Пловдив. Еми единия вариант е ако скоро има6 път към сф, а все пак и в пловдив има добри жичкаджий сигурно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 29 Яну 2005, 0:03

Бориславе - идваш в неделя в 16:00 на кафето на кино Фейсис в Тракия - там ни са сбирките и ще ти кажа как за 10 мин. да си го оправиш без да даваш грешни пари на жичкаджий. И това става от зацапан и несменен филтър на купето - мотора няма нищо общо. Ако искаш ми пусни едно ЛС да ти дам подробности за сбирките.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E65 730d

Мнение от soreman » 29 Яну 2005, 1:32

А на който моторчето на парното му свири все едно има щурчета вътре? Дайте идеи какво може да се направи?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 29 Яну 2005, 1:53

Трудна работа - мотора се сваля много трудоемко, капсолован е и т.н. Това е от скапани втулки. Чувал съм, че ги сменят с лагери, но несъм виждал досега. Мен също ме чака такава интервенция, но чакам да се стопли времето и тогава. Понякога причината за това е, че са запушени дренажите, които изтакат влезналата вода в леглото, където е мотора, то се пълне и съответно джаджите там раждясват. Добре е от време на време тези дренажи да се почистват. Това са едни гуми, подобни на лули, които се намират точно зад двигателя от двете му страни и долната им част, която е сплескана (затова се задръстват) е извита надолу.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от soreman » 29 Яну 2005, 13:02

Мерси много за информацията! наистина беше доста изчерпателен... понеже ми казаха че трябвало цялото табло да се свали за да може да се смени двигателчето, това вярно ли е и не може ли да се докопа отпред някак си? Също така продават ли се някъде такива моторчета, защото в Дару май бяха по 600 и нагоре лв. :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 29 Яну 2005, 13:12

На мене моторчето ми го сваляха отпред (откъм двигателя) и не ми се стори токова трудно, 6тото стана за 5 мин. А иначе втора употреба по моргите е около 50лв, понеже и аз бях тръгнал да си търся, мислех, че ми е изгорял съвсем, ама .... оправиха го.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 29 Яну 2005, 15:42

Dimitar
Митеееее.... откакто имам БМВ винаги съм се чудел за какво е тая пуста сплескана извита тръба, която все е пълна с некви гадости. А то каква била работата ...... Мерси за инфото!!!!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от soreman » 31 Яну 2005, 23:13

slitter написа:На мене моторчето ми го сваляха отпред (откъм двигателя) и не ми се стори токова трудно, 6тото стана за 5 мин. А иначе втора употреба по моргите е около 50лв, понеже и аз бях тръгнал да си търся, мислех, че ми е изгорял съвсем, ама .... оправиха го.

Ако си от София кажи къде ходи да ти го оправят че определено имам нужда и аз...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 08 Фев 2005, 17:03

soreman написа:
slitter написа:На мене моторчето ми го сваляха отпред (откъм двигателя) и не ми се стори токова трудно, 6тото стана за 5 мин. А иначе втора употреба по моргите е около 50лв, понеже и аз бях тръгнал да си търся, мислех, че ми е изгорял съвсем, ама .... оправиха го.

Ако си от София кажи къде ходи да ти го оправят че определено имам нужда и аз...

Извинявам се за късния отговор, но от доста време не бях влизал.
На Баня Мадара в София. Не мога да те ориентирам конкретно за наименованието на улицата, но ако горе-долу си запознат с района, там има много малки магазинчета за авточасти на шкода. Влизаш в някое от тези магазинчета или в някое кафене там, питаш за автоалармите и хората ще те упътят, защото ги знаят. Или...

Уличката, която се намира срещу бариерата на Св. Екатерина от другата страна, вървиш по нея надолу, първата пряка вляво и след около 200 м от лявата страна има един гараж, над него пише автоаларми.

Назад към E36