Бензинова помпа COMPACT

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го полека..

Мнение от D_I_V_A_K_A » 06 Фев 2009, 15:29

И аз да се включа за въпрос за помпа!!!Карам 318i M43 ако сложа помпа от 318is или от 320 щте има ли разлика в дебита?И може ли да стане някоя беля?????
I DON'T DRIVE VERY FAST....I JUST FLY TOO LOW!!!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от moni80 » 09 Фев 2009, 12:01

Изглежда проблема е решен.Като махнаха буксата на ламбда сондата изтече ВОДА(не знам дали конденз или просто от карането в дъждовете,ама бая изтече).И от там даваше грешка в ламбда сондата.Подсушиха я,малко силикон и сега я напъвам яко да изчисти.Тия дни ще се разбере от там ли е бил проблема,засега върви доволно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 09 Фев 2009, 12:12

moni80 написа:Братле,още не е сменена моята помпа,защото не са сигурни моите хора-майсторите-ако излезе че е нещо друго ще пиша.
Поздрави.

Нали ти и твоите майстори бехте сигурни че е помпата... как така друго стана изведнъж...

Дали ще е възможно да споделиш как така е премерихте тази помпа и то на компютър (тоест диагностика) ... ?

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 09 Фев 2009, 13:34

moni80 написа:Изглежда проблема е решен.Като махнаха буксата на ламбда сондата изтече ВОДА(не знам дали конденз или просто от карането в дъждовете,ама бая изтече).И от там даваше грешка в ламбда сондата.Подсушиха я,малко силикон и сега я напъвам яко да изчисти.Тия дни ще се разбере от там ли е бил проблема,засега върви доволно.

Тъкмо това щях да ти пиша ! При мене в един дъжд тъкмо го бях взел компакта се разпрекъсва само на всичката газ вървеше и едвам се добрах до Варна. На следващия ден в БОШ сервиз ми взеха 40лв да ми изсушат буксата. Щях да ги убия ! ;)
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от moni80 » 09 Фев 2009, 13:41

Стана друго изведнъж,защото.....смених майстора.Освен това трябва да покарам известно време да видя ще има ли проблем.

Потребител
Аватар

Мнение от moni80 » 09 Фев 2009, 15:20

Zlobil,просто се опитвам да бъда полезен по някакъв начин на колегите,защото и аз много пъти съм намирал отговори на въпроси тук във форума.Предишният майстор ми каза,че на диагностиката е показало,че има намален дебит(налягане).Каза ми също че дава грешка на ламбда сондата.Тъй като съм я сменял преди 7-8 хил. км. предположих,че е друг проблема.Отидох в друг сервиз,където съшо съм ходил няколко пъти и там я закачиха също.Момчето видя грешката,която дава сондата,развъртя буксата и от там изтече вода.Почисти,подсуши я и т.н.Проблема преди това беше,че бях много зает и не съм стоял с майстора по цял ден(ако ме разбираш какво искам да ти кажа).
Както знаеш не се плаща за пускане на постове във форума.Затова ти казвам,че гледам да бъда полезе.Може да спестя на някой колега смяна на ламбда сонда и тем подобни неща.
Без лоши чувства.Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 09 Фев 2009, 15:27

moni80 написа:...

Колега, спокойно....

Прото ми беше интересно как се проверява за дебит на помпа чрез диагностика и попитах.

Извинявай ако съм ти развалил нещо темата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 09 Фев 2009, 16:05

Zlobil написа:
moni80 написа:...

Колега, спокойно....

Прото ми беше интересно как се проверява за дебит на помпа чрез диагностика и попитах.

Извинявай ако съм ти развалил нещо темата.

С нищо не си му развалил темата. Майстора е виновен за всичко, не тези, диагностирали проблема с ламбда сондата, а оня дето разправял, че нямало достатъчно налягане когато подавал газ. Ха ха ха, та на всеки майстор е ясно че налягането не се променя с оборотите, или натоварването. Инжекционите, работещи на принципа на променливо налягане известни като механични инжекционни системи, отдавна не се произвеждат. Това е K-jetronik, който се слага на тройките преди Е30.

Предишна

Назад към E36