Проблем с водача на предно дясно стъкло...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ε39 523i M52B25

Мнение от stoifata » 06 Фев 2009, 11:34

това излизане на стъклото се получава като излезе от държача или както каза колегата по горе ако излезат пластмасовите пластинки от релсите на държача. аз имах същия приблем и си го правих за 1 час и няколко драскотини по ръцете :D просто трябва да се залепи с нещо стъклото за държача(аз мойто го залепих със силикон, като мисля че при евентуално махане на стъклото по лесно ще се отлепи). Не е голяма философия, но трябва да внимаваш да не счупиш някоя щипка на кората, че после ще скърца. Моя съвет е ако можеш сам да си го направиш или поне сам да си свалиш кората, щото от опит знам че майсторите най - малко внимават за щипките на корите, а ако ти си я счупиш ще се напсуваш два пъти и ше ти мине. Айде със здраве

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от CTAMATKO » 06 Фев 2009, 18:47

Купуваш си два водача и задължително графитена смазка. сваляш кората, под нея има един найлон махаш го внимателно да не го скъсаш и си сменяш водачите сам. Процедурата отнема 30мин. Най добре си купи и крепежни елементи за корите, че твоите сигурно са изгорели и са се втвърдили и като махаш кората има опасност да счупиш 1-2. Правил съм го няколко пъти вече и пак ти казвам не е трудно! а уж съм компютърджия... така де, щом на мен не ми е трудно, значи и на теб няма :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 06 Фев 2009, 19:32

ще направя всичко което казахте колеги мерси много :) а иначе мисля че този проблем се поражда от затварянето на вратите при отворени прозорци... щото на мен така един път като затворих с отворен прозорец се появи едно тракане вътре при всяко следващо затваряне със смъкнато стъкло и ето сега вече стъклото се пре*ба тотално и ще сменям това което ми казахте. :)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от CTAMATKO » 06 Фев 2009, 19:51

тия водачи са пластмасови и се чупят периодично, но това си зависи от много други фактори. Тракането което ти се е получило може да е и от разхлабване на болтовете, от там се получава леко посукване на рамената и от там чупене на водачите... претегни си и болтовете, които държат механизма към вратата... мисля че бяха 3 или 4 болта. трябва ти ключ 8

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Основно на запад и по писти.

.....

Мнение от bavaretca_tns » 06 Фев 2009, 20:54

колега от пласмасовите водачие като се чупят пласмаските прозореца излиза от водача и се изкривява в пловдив са по пет лева броиката за софия незнам.Напредните стакла са по две а на задните са по едно.
За 15 минути се сменят и двете както и се прави проба да нямаш нещо искривено по машината

Предишна

Назад към E36