Проблем с водача на предно дясно стъкло...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- stoifata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ε39 523i M52B25
това излизане на стъклото се получава като излезе от държача или както каза колегата по горе ако излезат пластмасовите пластинки от релсите на държача. аз имах същия приблем и си го правих за 1 час и няколко драскотини по ръцете
просто трябва да се залепи с нещо стъклото за държача(аз мойто го залепих със силикон, като мисля че при евентуално махане на стъклото по лесно ще се отлепи). Не е голяма философия, но трябва да внимаваш да не счупиш някоя щипка на кората, че после ще скърца. Моя съвет е ако можеш сам да си го направиш или поне сам да си свалиш кората, щото от опит знам че майсторите най - малко внимават за щипките на корите, а ако ти си я счупиш ще се напсуваш два пъти и ше ти мине. Айде със здраве

ре
Купуваш си два водача и задължително графитена смазка. сваляш кората, под нея има един найлон махаш го внимателно да не го скъсаш и си сменяш водачите сам. Процедурата отнема 30мин. Най добре си купи и крепежни елементи за корите, че твоите сигурно са изгорели и са се втвърдили и като махаш кората има опасност да счупиш 1-2. Правил съм го няколко пъти вече и пак ти казвам не е трудно! а уж съм компютърджия... така де, щом на мен не ми е трудно, значи и на теб няма 

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
ще направя всичко което казахте колеги мерси много
а иначе мисля че този проблем се поражда от затварянето на вратите при отворени прозорци... щото на мен така един път като затворих с отворен прозорец се появи едно тракане вътре при всяко следващо затваряне със смъкнато стъкло и ето сега вече стъклото се пре*ба тотално и ще сменям това което ми казахте. 

ре
тия водачи са пластмасови и се чупят периодично, но това си зависи от много други фактори. Тракането което ти се е получило може да е и от разхлабване на болтовете, от там се получава леко посукване на рамената и от там чупене на водачите... претегни си и болтовете, които държат механизма към вратата... мисля че бяха 3 или 4 болта. трябва ти ключ 8
- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
.....
колега от пласмасовите водачие като се чупят пласмаските прозореца излиза от водача и се изкривява в пловдив са по пет лева броиката за софия незнам.Напредните стакла са по две а на задните са по едно.
За 15 минути се сменят и двете както и се прави проба да нямаш нещо искривено по машината
За 15 минути се сменят и двете както и се прави проба да нямаш нещо искривено по машината
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2