пак за странният ми проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E65 730d

пак за странният ми проблем

Мнение от soreman » 03 Фев 2005, 16:21

Както бях писал и преди имам един странен проблем с колата. Когато е на ниски обороти и рязко и подам газ и забива предницата припуква (детонации в гърнето) и след това изведнъж все едно се отпушва и тръгва нормално.

Правиха и диагностика и нищо :confused:
Единственото странно беше на диагностиката че волтажа на ламбда сондата скачаше в много големи диапазони нагоре-надолу, но иначе абсолютно никакви грешки няма натрупани и при тестовете всичко е ок.

Преди няколко дни смених свещите, които бях сложил преди няколко месеца и колата тръгна нормално както си трябва и нямаше никакъв проблем. Новите свещи които сложих бяха Шампион някакви хубави и оригинални - пратиха ги от щатите. Така беше един ден и от следващия почна пак лека-полека да си ги прави пак старите номера, вярно не е чак така както преди, но пак почна да ги прави.

Понеже не разбирам особенно от коли и двигатели - мисълта ми е следната след като макар и за един ден колата си беше перфектна изглежда има връзка със свещите и проблема е някъде там. Остава сега тези които разбират да кажат защо и от какво може да се получава така?
Дали може да е нещо толкова просто като да трябва да се почистят много хубаво гнездата на свещите или не може да е от това?

Назад към E36