Радиото хваща от дъжд на вятър? Антена?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 99' Е39 520i M52B20TU

Радиото хваща от дъжд на вятър? Антена?

Мнение от thunderl » 05 Фев 2009, 12:14

Здравейте, скоро почнах да пускам радио в колата и ми прави впечатление, че хващам всичко на всичко 4-5 станции като хората, а останалите се чуват или супер ниско, или изобщо тунера не спира на тях. Отделно се случва като карам из града да ми глъхнат станциите...Всъщност като изключим Дарик (при който е много рядко) другите всичките дават разни смущения от време на време.

Радиото е някакво Sony, а антената е такава пръчица зад огледалото и на нея свети червена лампичка, когато включа радиото, демек...би трябвало да се свързана.

Та има ли някакво избавление от ситуацията? Ще се радвам на всяко предложение :)

младши ентусиаст
Аватар

Re: Радиото хваща от дъжд на вятър? Антена?

Мнение от Zlobil » 05 Фев 2009, 12:25

Що не приложиш някоя снимка да е видим тая антенка, че лъха нещо според мен. И защо не си върза CD-то както трябва, а не да ползваш тая антенка ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thunderl » 05 Фев 2009, 12:37

Zlobil написа:Що не приложиш някоя снимка да е видим тая антенка, че лъха нещо според мен. И защо не си върза CD-то както трябва, а не да ползваш тая антенка ?

Какво значи "както трябва" - тя антенката си беше там като купих колата, изглежда си доста професионално сложена...освен пък да не дава контакт нещо със самото устройство...Ще щракна няколко снимки и ще ви покажа следобяда какво имам предвид.

П.П. Друга антена нямам - т.е. сигурно е имало на задния ляв калник, но там в последствие е залелепено едно колелце гума на мястото където би трябвало да стърчи антена.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318i '95

Мнение от MRS » 05 Фев 2009, 12:57

Не знам за компакта,но на седана до колкото си спомням нагревателя на задното стъкло "играе" ролята на антена :confused: .Или беше вградена в стъклото ли... :confused: .По компетентните да кажат...

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 05 Фев 2009, 13:11

при мен даже ми бяха объркали антената на бмв телефона с тази за радиото при монтажа на сдто- която се оказа нагревателя на задното стъкло :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 05 Фев 2009, 14:24

Стандартно антената на Компактите е самия нагревател на задното стъкло или част от него. Има усилвател под кората на багажника. Виж снимката по-долу.
Изображение

Ако не е побългарявана много от някой неграмотник, антената е достатъчно силна за да не можеш да се отървеш от радиостанции в София, на Стерео приемане.
Другото което е... Аз бях със Сони, което разкарах към един приятел с Пасат, щото му се връзваше добре с интериора. В Пасата няма грижи с приемането, докато при мен ловеше много по-зле от Alpine-а. Пусни една снимка на твоята антена да я видим. Ако са оцапали много колата, ще е кофти, но предполагам инсталацията към багажника няма да е нарушена.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veso_topalov » 05 Фев 2009, 16:12

Тия антени се залепват на стъклото и уж са с вграден усилвател в тях,ама са големи боклуци.Имах подобна на служебната кола и в града хващаше 4-5 радия със големи смущения.А извън града и Хоризонт трудно хващаше.Намери си буксата на оригиналната антена и няма да имаш грижи.Двата напречни реотана ан задното играят ролята на антена.И както каза колегата по нагоре - от радиа няма да можеш да се отървеш :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thunderl » 05 Фев 2009, 16:49

Ето я антената, докато я снимах ми направи впечатление, че е отлепена в двата края на пръчиците.

Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 05 Фев 2009, 16:56

Колега аз помислих, че ти си е слагал... ама както и да е.

thunderl написа:П.П. Друга антена нямам - т.е. сигурно е имало на задния ляв калник, но там в последствие е залелепено едно колелце гума на мястото където би трябвало да стърчи антена.

Е тва обаче ме притеснява... наличието на тази антена и това за което говориш не звучи добре... Колегата liloff ти е обяснил доста добре... Най-добре ще е да поразгледаш какво имаш и какво не и да мислим някакъв вариант.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 05 Фев 2009, 17:28

Колега издърпай си ЦД-то и откачи буксата на антената. Кабела за антената е с едно много тънко като косъм жило и лесно се къса...е та се е скъсало отпред в самата букса, и затова ти се губят станциите. Разглобяваш буксата и го връзваш на ново...и отново ще имаш радио като белите хора ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thunderl » 05 Фев 2009, 19:05

sobiss написа:Колега издърпай си ЦД-то и откачи буксата на антената. Кабела за антената е с едно много тънко като косъм жило и лесно се къса...е та се е скъсало отпред в самата букса, и затова ти се губят станциите. Разглобяваш буксата и го връзваш на ново...и отново ще имаш радио като белите хора ;)

Днеска ми мина през акъла това, тръгнах да го вадя напред към мен, ама нещо го изкарах 2-3 милиметра напред и взе да припуква и да се кривят пластмасите и имам чувството, че ще го пръсна на парчета ако го напъна още.

Но няма да ме сдържи и ще го извадя накрая де, сигурно е това, което казваш. Ама всъщност, защо свети лампата на антенката, ако е скъсано жилото? Да няма допълнително захранване за усилвателче нещо?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 05 Фев 2009, 21:02

По принцип антенните усилватели имат допълнително захранване (че иначе какво ще усилваме без ток :mhihi: )...така че, затова ти свети и лампата, да знаеш че там ток има ;)
Няма начин да не може. По раздвижи го напред назад, нагоре надолу. Мушни с отверката тук там и ще излезе :mhihi:
И на 2-те ми коли само съм ги пъхнал ей така...че ако някой си ги хареса да дърпа и да бяга. А не да ми потроши цялото табло за 30лв. ЦД :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KIRO » 05 Фев 2009, 23:50

na bmw sa6o si ima usilvatel prosto trebva da se zaxrani ot kasetofona cd ili tam kakvoto si slojil i 6e vidi6 efekta kakav e.vij samo cveta na kabela kakav e

Назад към E36