проблем отдушника на м 43

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 316 compact

проблем отдушника на м 43

Мнение от markoni_ » 02 Фев 2009, 19:13

здравейте колеги.проблема ми е че като свалих клапана на отдушника за картерните газове на м43 1,6 видях че мембраната на същия клапан е скъсана,но някои преди мен изглежда го е свалял и е запушил всикчо със силикон.след като свалих клапана видях някакъв отвор които е на самата основа кадето се захваща клапана.същият отвор беше запушен със силикон.искам да попитам дали някои знае за какво е този отвор понеже когато беше свален клапана и отпушен този отвор колата палеше и гаснеше веднага изглежда засмукваше въздух от там.възможно ли е когато се скъса тази мембрана на клапана колата да прави същия номер(да пали и да гасне) и за това да е било запушено всичко със силикон :help: :help: :help:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 02 Фев 2009, 19:41

Смени клапана и ще се оправи

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 02 Фев 2009, 19:41

Смени си клапана .... има теми за него , потърси ги ... ще видиш , че е голямо "кученце" тоя клапан ... смени го ...!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 02 Фев 2009, 21:42

Да бе смени си го този клапан :).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: проблем отдушника на м 43

Мнение от ивчо3 » 03 Фев 2009, 11:22

markoni_ написа:здравейте колеги.проблема ми е че като свалих клапана на отдушника за картерните газове на м43 1,6 видях че мембраната на същия клапан е скъсана,но някои преди мен изглежда го е свалял и е запушил всикчо със силикон.след като свалих клапана видях някакъв отвор които е на самата основа кадето се захваща клапана.същият отвор беше запушен със силикон.искам да попитам дали някои знае за какво е този отвор понеже когато беше свален клапана и отпушен този отвор колата палеше и гаснеше веднага изглежда засмукваше въздух от там.възможно ли е когато се скъса тази мембрана на клапана колата да прави същия номер(да пали и да гасне) и за това да е било запушено всичко със силикон :help: :help: :help:

И след като смениш този клапан пак ще гасне, но не се притеснявай. Компа иска време да се адаптира към "новите условия". Някъде около 10 км каране, или 15-20 минути. Другият вариант е да свалиш клемата от акумулатора и да изчакаш 5 минути докато се рестартира.

Назад към E36