Два проблема (управлението на климатика и филтъра)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Два проблема (управлението на климатика и филтъра)

Мнение от DirtySouth » 31 Яну 2009, 19:52

1.Филтъра

Колеги реших да сменям филтъра на климатика и отвъртях тая джаджа махнах стария сложих новия но неможах после да сложа пак тая пластмаста на мястото и ?! Мъчих се потих се и неще и неще да застане ! Ако някой и знае пиниза моля да сподели !

DSCN1287.jpg (1.5 MB)

2.Управлението на климатика

Беше ми изгоряла крушката в средата дето е и реших да я сменя тръгнах да го правя по оказания начин в темата с важните линкове на Е36 като бутам лявата страна навътре ,а дясната навънка ... Щракна като щипка и се откачи лявата тръгна навътре ,а дясната неиска да излезне навън това жило дето трябва да се разкачи не го видях и не съм се занимавал да напъвам и тн и си викам майната му ще го зглобя иииии .... Неможах да го върна на обратното място и сега виси и неиска да се застопори някви идеи как да го хвана ? От ляво неиска да щракне от дясно каточели се задържа на мястото си .....

DSCN1286.jpg (1.4 MB)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Два проблема (управлението на климатика и филтъра)

Мнение от Mollov » 31 Яну 2009, 20:35

DirtySouth написа:1.Филтъра

Колеги реших да сменям филтъра на климатика и отвъртях тая джаджа махнах стария сложих новия но неможах после да сложа пак тая пластмаста на мястото и ?! Мъчих се потих се и неще и неще да застане ! Ако някой и знае пиниза моля да сподели !

Ами то е малко на хирургическа основа... и то без да гледаш... пробвай го в двете посоки, като се опитвай да го налучкаш (обърни внимание кога се отключва и кога се заключва)... става с повечко търпение ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 31 Яну 2009, 20:57

Обръщах го от 2те страни и с 2те положения на палчето и неще явно съм много нервен като съм малко по-спокоен ще го тествам пак ,а другия проблем някви предложения ?

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 31 Яну 2009, 22:45

Светни си с нещо сериозно и гледай как застава капачето спрямо отвора... в едно от двете положения ще седи леко накриво... щото самото капаче е криво :) След това ще прецениш и захващането в коя посока трябва да е завъртяно :) Просто не се сещам да ти го кажа точно... само като дойде до смяната му, тогава го виждам на място :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 01 Фев 2009, 1:29

А някви идеи такова капаче ново в дару колко струва че имам съмнения моето да е счупено

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Фев 2009, 14:29

Колега по отношение на капачката на филтъра ... проблеме е следния ... не си ти нервния, ами тя е "гадната " .... Значи не си врътнал достатъчно на зад (в посока мисля беше обратно на часовниковата стрелка , може и да греша да е по посока , не помня вече ...) . Но и при мен беше така , смених филтъра и когато се опитах да я сложа тая капачка и нещо не искаше да влезе нормално. Та след 5 мин опитване на сляпо да я монтирам си светнах с едно яко фенерче и видях , че цокъла , който трябва да влезе в едно определено гнездо не влиза изобщо , понеже не е завъртяна врътката достатъчно , така че стърчащата му джаджа да влезе. За това просто врътни до край тоя въртящият се елемнет ( то ти се струва че е до край , но не е .. може още малко , естесвено внимавай да не го счупиш).

По втория ти въпрос ... опитай с много тънка отверка (часовникарска да вкараш във страната дето е заседнала на вътре , не го бутай повече на вътре , че няма изобщо да можеш да го изкараш , без да го счупиш) или тази част , която е изляза на вън, бутни на вътре ( в никаквъв случай на вън , защото задната част ще заседне още повече ...

В крайна сметка ти си този ,който го прави и само ти можеш да си решиш проблема ... нали знаеш , че тук можеме да ти дадем десетки съвети , но само ти ще го пипаш ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DirtySouth » 01 Фев 2009, 18:29

Мерси ще пробвам , обаче за по-големия ми проблем с панела се притеснявам ! Самия панел не е засенднал мърдам го напред назад понеже съм махнал борда и си го достигам спокойно .. въпроса е че като го дам максимално напред неиска да се застопори и си бяга пак леко назад :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 01 Фев 2009, 19:44

значи капа4ето се слага така: то има леко трапецовидна форма и трябва широката част де е към седалките ( навътре към куупето)а тясната към двигателя,врътката трябва да е изцяло във вертикално положение след,което я завърташ 4етвърт оборот в посока на часовниковата стрелка.
Изображение

Назад към E36