Ръчна спирачка ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Ръчна спирачка ?
ръчната ми започна да хваща само на едното колело ,да се е разхлабила или да е посвършила наклатката?
Ако е за натягане от каде се прави това ?
Ако е за натягане от каде се прави това ?

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Ако четеш английски, това може да ти помогне:
http://www.pelicanparts.com/bmw/techart ... stment.htm
http://www.pelicanparts.com/bmw/techart ... stment.htm
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Процедурата не много приятна ...
Сваляш гумата от колелото което не задържа ... след тожа взимаш някъква насочена лампа светваш през една от дупките за болтовете на гумата .. и търсиш една зъбчатка .. чрез натягането на която обираш луфта на накладките на ръчната спирачка !
Надявам се да съм бил полезен !
Сваляш гумата от колелото което не задържа ... след тожа взимаш някъква насочена лампа светваш през една от дупките за болтовете на гумата .. и търсиш една зъбчатка .. чрез натягането на която обираш луфта на накладките на ръчната спирачка !
Надявам се да съм бил полезен !

R.I.P Landikar
ръчна
Махаш гуменото оплатнение на ръчната и под нея има две болчета едното е за лявото колело другото за дясното,ако не помгне значи проблема ти е отзад..
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Това е ясно за натягането при лоста .. самоче ако разликата е голяма няма да го оправи по този начин и трябва отзад !

R.I.P Landikar
Извинявайте, че пиша в тази тема.Не виждам смисъл да отварям нова понеже и аз имам проблем с ръчната спирачка.Проблема ми е следния:ръчката на ръчната спирачка изобщо не иска да зацепи.Когато е задържа с ръката нагоре колата спира.Ако някой може да ми помогне с идея как да я оправя ще му бъда благодарен.
melody1 написа:Извинявайте, че пиша в тази тема.Не виждам смисъл да отварям нова понеже и аз имам проблем с ръчната спирачка.Проблема ми е следния:ръчката на ръчната спирачка изобщо не иска да зацепи.Когато е задържа с ръката нагоре колата спира.Ако някой може да ми помогне с идея как да я оправя ще му бъда благодарен.
като махнеш кожата около ръчната спирачка трябва да има едно зъбче с прожина което да отсича с щракане вдигането на ръчната и да я фиксира да не се връща, обърни и внимание
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
DobrI, зъбчатката, която се вижда през отвора за болта, всъщност е част от механизъм за автоматично регулиране на задните накладки. Според Haynes при смяна на накладките трябва да се сменя и този механизъм, но
, май никой не го прави.
melody1, виж дали пружината не е само откачена.

melody1, виж дали пружината не е само откачена.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
При мен има същия проблем, без смяна на механизма не става. Ако не я ползваш за дрифтове, и на едно колело ти върши работа, проверено е 

Never mistake motion for action...
DobrI написа:Ясно е че върши работа ако хваща едното колело, но мисля да ползвам безплатния технически преглед от гражданската отговорност, а си мисля че като е безплатен прегледа ще се заглеждат повече за нередности и може за ръчната да ми направят проблем знам ли?
изобщо не ми погледнаха ръчната на прегледа
13 мнения
• Страница 1 от 1