Съмнения за гориво в маслото !!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

Съмнения за гориво в маслото !!!!

Мнение от djpamboss » 23 Яну 2009, 1:13

Здравейте колего , проблема ми е следния , когато сменях маслото "майстора" каза че много миришело на бензин и да го гледам дали не налива ...... по распитах други майстори казаха че е почти не възможно , но все пак ....... преди 2 дена проверих пак и маслото беше с около половин сантиметър над макса ???? Имал ли я някой подобен проблем и знае ли какво може да е ....... ? Лошото е че не погледнах когато ми смениха маслото до каде е и али онзи нее налял малко повече масло или е прав че влиза гориво и затова е над макса !!!
Благодаря предварително !!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 & E39

Мнение от nikolai_v » 23 Яну 2009, 1:27

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 23 Яну 2009, 1:28

Колега не са съмнения а ми си е напълно възможно,има доста причини от които може да се получи- ако колата не ти загрява да нормална работна температура(прецакан термостат),ако я караш само на къси разстояния и пак не загрява,пропикала дюза и маи общо взето това са вариантите.Не се притесняваи не е нещо сериозно и е нормално ако имаш някои от изброените проблеми.Пробваи с търсачката има доста изписани теми по този въпрос и ще намериш точният отговор. :yes:
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

Мнение от djpamboss » 23 Яну 2009, 1:35

благодаря момчета , ами аз си карам и дълги растояния няколко пъти в седмицата (60км) и в града си я карам , на дълго не загрява хубаво ама в града ноемално особено сега като се позатопли !!! Ок а ако е от дюзите каква е процедурата ? Нови или се почистват или незнам какво !!!???
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Is Hybrid
Мечтае да кара: M1

Мнение от phantomas » 23 Яну 2009, 2:25

пропикала ли е се сменя , задръстена се чисти с ултразвук ,принципно може и пропикала да се оправи със смяна на микрофилтъра ама трудно се намират
BMW 318is

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 23 Яну 2009, 13:03

"Дядото" на Фиат-а беше сложил някакво "хапче" за прочистване на дюзи и каза че имало ефект....
На мен обаче нещо не ми се вярва :roll: но нищо не ти коства да пробваш с "хапчето"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320 купе , 94

Мнение от Батька Махно » 26 Яну 2009, 19:36

Е,кажи нещо повече за това хапче :D ,не бъди толкова потаен!Или дядото го крие? :D
Бог създаде ВМW, а хората-всичко останало!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 26 Яну 2009, 22:36

Не знам какво е, мисля че беше към 7лв и се слагало в бензина. от магазин за авточасти или от бензиностанция го беше купил.... А може и от Хеед да беше :dunno:
Ще го питам и ще пиша....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 26 Яну 2009, 22:58

Колега.... ти не знаш дали имаш проблем и вече започна да ремонтираш ....
Източи малко от това масло от картера .... Маслото трябва да е м/у минимума и максимума (не е важно точно къде м/у минимума и максимума , моя съвет е да е леко над средата м /у двете черти). Та ... източи малко от маслото , но наистина малко ... така , че маслото да слезе леко под максимума , примерно 4 -5 мм. Застани някъде на равно , когато го правиш това и е хубаво колата да не е палена преди това . На следвщия ден провери маслото на същото място пак преди да е палена колата .... и така няколко дни подред. Така ще видиш дали ти увеличава нивото на маслото ,ако го увеличава ,то работата ясна ....

Назад към E36