Съмнения за гориво в маслото !!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- djpamboss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp
Съмнения за гориво в маслото !!!!
Здравейте колего , проблема ми е следния , когато сменях маслото "майстора" каза че много миришело на бензин и да го гледам дали не налива ...... по распитах други майстори казаха че е почти не възможно , но все пак ....... преди 2 дена проверих пак и маслото беше с около половин сантиметър над макса ???? Имал ли я някой подобен проблем и знае ли какво може да е ....... ? Лошото е че не погледнах когато ми смениха маслото до каде е и али онзи нее налял малко повече масло или е прав че влиза гориво и затова е над макса !!!
Благодаря предварително !!!!
Благодаря предварително !!!!

- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
Колега не са съмнения а ми си е напълно възможно,има доста причини от които може да се получи- ако колата не ти загрява да нормална работна температура(прецакан термостат),ако я караш само на къси разстояния и пак не загрява,пропикала дюза и маи общо взето това са вариантите.Не се притесняваи не е нещо сериозно и е нормално ако имаш някои от изброените проблеми.Пробваи с търсачката има доста изписани теми по този въпрос и ще намериш точният отговор. 

- djpamboss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp
благодаря момчета , ами аз си карам и дълги растояния няколко пъти в седмицата (60км) и в града си я карам , на дълго не загрява хубаво ама в града ноемално особено сега като се позатопли !!! Ок а ако е от дюзите каква е процедурата ? Нови или се почистват или незнам какво !!!???

- phantomas
- младши ентусиаст
-
- Кара: Is Hybrid
- Мечтае да кара: M1
пропикала ли е се сменя , задръстена се чисти с ултразвук ,принципно може и пропикала да се оправи със смяна на микрофилтъра ама трудно се намират
BMW 318is
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
"Дядото" на Фиат-а беше сложил някакво "хапче" за прочистване на дюзи и каза че имало ефект....
На мен обаче нещо не ми се вярва
но нищо не ти коства да пробваш с "хапчето"
На мен обаче нещо не ми се вярва

- Батька Махно
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320 купе , 94
Е,кажи нещо повече за това хапче
,не бъди толкова потаен!Или дядото го крие? 

Бог създаде ВМW, а хората-всичко останало!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Не знам какво е, мисля че беше към 7лв и се слагало в бензина. от магазин за авточасти или от бензиностанция го беше купил.... А може и от Хеед да беше
Ще го питам и ще пиша....

Ще го питам и ще пиша....
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега.... ти не знаш дали имаш проблем и вече започна да ремонтираш ....
Източи малко от това масло от картера .... Маслото трябва да е м/у минимума и максимума (не е важно точно къде м/у минимума и максимума , моя съвет е да е леко над средата м /у двете черти). Та ... източи малко от маслото , но наистина малко ... така , че маслото да слезе леко под максимума , примерно 4 -5 мм. Застани някъде на равно , когато го правиш това и е хубаво колата да не е палена преди това . На следвщия ден провери маслото на същото място пак преди да е палена колата .... и така няколко дни подред. Така ще видиш дали ти увеличава нивото на маслото ,ако го увеличава ,то работата ясна ....
Източи малко от това масло от картера .... Маслото трябва да е м/у минимума и максимума (не е важно точно къде м/у минимума и максимума , моя съвет е да е леко над средата м /у двете черти). Та ... източи малко от маслото , но наистина малко ... така , че маслото да слезе леко под максимума , примерно 4 -5 мм. Застани някъде на равно , когато го правиш това и е хубаво колата да не е палена преди това . На следвщия ден провери маслото на същото място пак преди да е палена колата .... и така няколко дни подред. Така ще видиш дали ти увеличава нивото на маслото ,ако го увеличава ,то работата ясна ....
9 мнения
• Страница 1 от 1