Тест за издухала гарнитура
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Тест за издухала гарнитура
Имам съмнение, че гарнитурата на главата е издухала, но не знам къде правят тестовете с лакмус. Това искам да разбера.
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
- igra4a-c2560xm
- младши ентусиаст
-
- Кара: 30 ки до гроб
- Мечтае да кара: на метан
По какво съдя-по пръчката за проверка на маслото имаше гадост и от около 20к ми губи охладителна течност. Това не ме притесняваше докато не се появи гадоста по пръчката. За мое успокоение искам да го направя този тест, за да мога да си предвидя времето и парите при евентуален ремонт. Ремонта няма да бъде само гарнитура и шлаифане. Ще сменя и повдигачи и верига. Ще ми се съберат малко повече неща. Но ако не е издухала гарнитурата няма да се ремонтира или поне ще е лятната ваканция когато имам повечко време и ходя само на работа. Еммм това е, сега ще съм много благодарен ако знам къде извършват услугата

- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
Mileitiii написа:По какво съдя-по пръчката за проверка на маслото имаше гадост и от около 20к ми губи охладителна течност. Това не ме притесняваше докато не се появи гадоста по пръчката. За мое успокоение искам да го направя този тест, за да мога да си предвидя времето и парите при евентуален ремонт. Ремонта няма да бъде само гарнитура и шлаифане. Ще сменя и повдигачи и верига. Ще ми се съберат малко повече неща. Но ако не е издухала гарнитурата няма да се ремонтира или поне ще е лятната ваканция когато имам повечко време и ходя само на работа. Еммм това е, сега ще съм много благодарен ако знам къде извършват услугата![]()
Това с лакмуса го чуам за пръв път. По принцип ако е духнала гарнитура щети дава един от тези симптоми:
1. Цвета на маслото на пръчката ще е светъл.
2. Може да прекъсва.
3. Ще ти губи охладителна течност. Все ще има мехурчета в системата и може да ти прегрее.
Всички тези симптоми отговарят и на крива глава! Не можеш да го хванеш с никакъв тест освен с разглобяване и замерване.
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Я раздухаите за какъв тест става въпрос?За първи път чувам за тест с лакмус.Каде се слага и какво трябва да се гледа?
- Ferdi_mruvkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 95 Compact, e46 touring, e61 525i
13 мнения
• Страница 1 от 1