помош бмв

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

помош бмв

Мнение от shopeka » 23 Яну 2009, 18:04

здравеите колеги преди 3 седмици си купих бмв.карам я и сам доволен относно разхода.имам 3 проблема по нея-смених си гумите и джантите с чисто нови-но трептенията на волана останаха и мн ме дразнят.нешо от зат става с кардана,струвамисе че вие.правих и регулаж на гумите но волана си играе отново макар и малко.ВТОРИЯ проблем ми е че отказаха ел.стаклата,затворени и нещат да помраднат-нямам изгорели бощони но не работят.ТРЕТИЯ проблем ми е че забелязах едната свеш ли дяза ли неснам какво е точно излизат някакви мехурчета от навта маи.АЗ САМ от Балчик и тук никои не може да ми помогне.каде в варна могат да ми помогнат.колата ми е дизел

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 23 Яну 2009, 18:46

Тресенето на волана може да е от много неща,добре се види всичко щателно :idea: За виенето отзад,според мен е семеринга. За копчалъка нямам представа, пак много неща може да са .. тоци стигат ли вообще до там :?: Мерил ли си го :?: А за дюзата от къде точно излизат мехурчета :?: От самата дюза или от тръбичката която е свързана към нея :roll: Поясни се малко :idea:

Потребител
Аватар

Мнение от shopeka » 23 Яну 2009, 19:09

самота дюза та кадето се навива кам главата,наи долу

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 23 Яну 2009, 19:19

Тиа нови джанти дет си взел баланс имат ли ?
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Потребител
Аватар

Мнение от shopeka » 23 Яну 2009, 19:25

естествено че имат.но лекото тресене на волана с около 60-70к.ч-остана

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

Мнение от emiche » 23 Яну 2009, 19:39

shopeka написа:естествено че имат.но лекото тресене на волана с около 60-70к.ч-остана

Смени си тампоните на предните носачи и ще ти спре тресенето, но направи после и реглаж на преден и заден мост, 99% съм сигурен че е от това.
Изображение
Дизелите са мъртви души.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Re: помош бмв

Мнение от AGT » 23 Яну 2009, 19:50

shopeka написа:................................

Следващият път го пиши по-бавничко ,че с толкова грешки едва разбрах какво имаш в предвид. ;)
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
Мечтае да кара: BMW X5

Мнение от jibo » 23 Яну 2009, 20:59

сму4е ти от някаде ваздух колега това е проблем и на мен така зна4и има няколко сервиза вав Варна Ако знаеш Пазар Орех4ето там са много добри или на Бош след Техномаркет там пак се занимават с дизели или ако знаеш каде е Елпром там около него има Сервиз дизели но там Взимат много пари за ремонт имам в предвид има едно Село Тополи ако си го 4увал там са мнгоо добри за дизели и не Взимат много пари

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: помош бмв

Мнение от Enderial » 23 Яну 2009, 22:57

shopeka написа:......
Трептенето във волана може и от реика да ти е, шарнир-и, тампони или разбалансирана предница, а може и от пътя да е :lol:
За прозорците...? Работели са до едно време и след това са отказали ли или изобщо не са бачкали? Един ли само е спрял или всичките? Виж, като натиснеш копчето за на долу явно нищо не се случва, но пробвай да натиснеш за вдигане на прозореца и виж дали ще се "разшава" и виж... по скоро чуй/усети дали, като натискаш копчето, щрака. На мен веднъж ми се беше счупила вътре пъпката която натиска пластините, та ако е тва доста пипкава работа те чака и ако имаш каниколит и тънка права отверка ще ти излезне безплатно ;) Иначе виж дали стига ток до копчетата, и ако стига виж дали стига до машинката когато натиснеш съответното копче.

Потребител
Аватар

Мнение от shopeka » 23 Яну 2009, 23:04

тия копчета за ел.стаклата си работят когато поискат.ще сменя тампони та да видем да ли ще се оправи,даже мисля да я закарам на тия от тополи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 23 Яну 2009, 23:05

За стъклата - да не си натиснал блокиращия вдясно на волана?!

Потребител
Аватар

Мнение от shopeka » 23 Яну 2009, 23:12

не не мисля да съм го натиснал, макар че имам от скоро.Някой можели да ми каже накаква ориентировачна цена на тампоните на носачите.325тдс

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Enderial » 23 Яну 2009, 23:50

shopeka написа:не не мисля да съм го натиснал, макар че имам от скоро.Някой можели да ми каже накаква ориентировачна цена на тампоните на носачите.325тдс

35.65лв комплекта в дарукар софия (цената е без ДДС). Ама преди да зимаш и сменяш каквото и да било виж, погледни, дали е за смяна. Разбрахме, че си паралия ама така да сменяш каквото ти падне без да се налага си е грехота.
Поздрави!

Потребител
Аватар

Мнение от shopeka » 24 Яну 2009, 0:01

това тресене на волана,това виене от зат ме дразнят адски мн.при трагване сащо осещам някакво бласкане и при смяна на предавките и тук в моя град никои не разбира от тези колици

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 24 Яну 2009, 0:43

колега ти тая кола като я взе закара ли я до сервиза да я погледнат и да предложат нещо за разрешаване на проблемите ти. Не очаквай хората от този форум да са магьосници и да знаят как да разрешат проблемите ти. Моят съвет е закарай тази колица на цервиз, кажи си проблемите и се остави в техните ръце, а след това търси мнение на колегите след констатирани повреди
Има много коли и ....BMW
Изображение

Назад към E36