нулиране на ербег..?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

нулиране на ербег..?

Мнение от DobrI » 07 Яну 2005, 9:35

четох във форума какво сте писали за ербега,има една много интересна тема в която пишете много неща ,но неразбрах някои знае ли дали може да се нулира лампата на ербега по начина по които се нумира скалата на маслото, защтото дадох на контакт без табло и сега ми свети лампата и ме дразни ,а и незнам дали така като отчита грешка ако се случи нещо дали ще сработи

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 07 Яну 2005, 9:41

Ще работи - но тая лампа дразни. Неможе да се нулира като ойлсървиса, защото тук се записва грешка в паметта на компа и трябва кодочетец, който да я нулира. Стават повечето кодочетци и сумата не е голяма - на мен ми взеха 5 лв. Ама 100 пъти се изписа - свалено табло и кормило - само при разкачен акумулатор, иначе святкането на тая лампа може да ти е най-малкия проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DobrI » 07 Яну 2005, 11:28

благодаря ти за тази информация , само можеш ли да ми кажеш каде са ти го изчистили за тази цена ,че на мен за сега ми искат 15лв ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 07 Яну 2005, 12:27

Аз съм в Пловдив - та в един сервиз тук.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от scarf » 21 Яну 2005, 19:09

Dimitar написа:Ще работи - но тая лампа дразни. Неможе да се нулира като ойлсървиса, защото тук се записва грешка в паметта на компа и трябва кодочетец, който да я нулира. Стават повечето кодочетци и сумата не е голяма - на мен ми взеха 5 лв. Ама 100 пъти се изписа - свалено табло и кормило - само при разкачен акумулатор, иначе святкането на тая лампа може да ти е най-малкия проблем.

Не си прав.Свети ли ти лампа на Еър-бег той не се отваря.Сигурен съм.Имах тежка катастрофа с автомобил на който уж само му свети лампата и Еър-бег не се отвори. :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 21 Яну 2005, 19:19

Има светене и светене - тук ставаше въпрос за грешка записана от сваляне на таблото. Когато мудула на еърбаг-а усети, че му е откачена тази лампа - той записва грешка и лампата при подаване на контакт просто изгасва по-късно от нормалното. При другите - по-сериозните грешки лампата мига - тогава наистина той не се отваря. Но ако грешката е от откачена лампа на таблото - тогава се отваря. А и тук говорим за амтомобили БМВ и в частност Е36 - при другите марки коли кое как свети и се отваря незнам.

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 21 Яну 2005, 19:21

scarf написа:
Dimitar написа:Ще работи - но тая лампа дразни. Неможе да се нулира като ойлсървиса, защото тук се записва грешка в паметта на компа и трябва кодочетец, който да я нулира. Стават повечето кодочетци и сумата не е голяма - на мен ми взеха 5 лв. Ама 100 пъти се изписа - свалено табло и кормило - само при разкачен акумулатор, иначе святкането на тая лампа може да ти е най-малкия проблем.

Не си прав.Свети ли ти лампа на Еър-бег той не се отваря.Сигурен съм.Имах тежка катастрофа с автомобил на който уж само му свети лампата и Еър-бег не се отвори. :(

имахме не лека катастрофа със светеща лампа на еър-бега и той се отвори....явно не подбира кога да го прави.
Ати

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 21 Яну 2005, 19:27

Ati - откога пък твоите коли имат въздушни възглавници :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от scarf » 21 Яну 2005, 19:28

ati написа:
scarf написа:

имахме не лека катастрофа със светеща лампа на еър-бега и той се отвори....явно не подбира кога да го прави.
Ати

Ми не знам.Щом казваш.При мене отпред нямаше нищо.Все едно акула беше отхапала колата и нищо не се отвори. :yes:

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 21 Яну 2005, 19:51

Dimitar написа:Ati - откога пък твоите коли имат въздушни възглавници :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ами не само аз съм фен на марката, а тези на баща ми имаха (някой от тях) ;)
ПС - за протокола - става въпрос за '92 е30, ако има значение за факта, че тая електроника си прави, каквото й скимне....
Ати

Назад към E36