БмВ (316..318) срещу Хонда Сивик
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- asentchernaev
- кандидат ентусиаст
-
за тия пари се присъединявам че няма да намериш читаво бмв дори компакт след 94г - моя е читав 95 и знам за колко бих се разделил с него и колко реално мога да му взема също, но и двете суми са над 4000 и говорим за най-евтиния вариант с компакта.
Хонда цивик 5-та генерация можеш да вземеш за тия пари, и толкова си вървят, около 92 г примерно, не знам дали точно 1.5 трябва да е и кой точно 1.5 но който и да избереш хондов мотор, истината е че хонда двигателите са много надеждни и производителни и че процентно погледнато по-малък е шанса да попаднеш на издухал хондов двигател дори за тия години, гледай колата да няма удари и как е окачването, разбира се и двигателя все пак
Този модел на хонда е семпъл и непретенциозен, но е японски, което си е доста важно. Не може да се мери с бмв-то по оборудване и излъчване, но помни това което знаеш вече за двигателите им - истина е!. Сменил съм 4 хонди, два цивика, един акорд и един легенд, а сега карам бмв компакт 1.6, знам за какво говоря но и не искам да влизам в пререкания с никого - приемам мнения от колеги, само ако са имали хонда. Аз съм фен и на двете марки, истината е че всяка има по нещо, което другата няма..
Гласувам за тия пари за цивика стига да е читав - по-добре от неподдържано бмв
Забележка - бягай от английския цивик 6-та генерация въпреки че са доста евтини и може да вземеш за тия пари. Ако намериш 6-та японския взимай го (жабките).
Хонда цивик 5-та генерация можеш да вземеш за тия пари, и толкова си вървят, около 92 г примерно, не знам дали точно 1.5 трябва да е и кой точно 1.5 но който и да избереш хондов мотор, истината е че хонда двигателите са много надеждни и производителни и че процентно погледнато по-малък е шанса да попаднеш на издухал хондов двигател дори за тия години, гледай колата да няма удари и как е окачването, разбира се и двигателя все пак

Гласувам за тия пари за цивика стига да е читав - по-добре от неподдържано бмв
Забележка - бягай от английския цивик 6-та генерация въпреки че са доста евтини и може да вземеш за тия пари. Ако намериш 6-та японския взимай го (жабките).
- Demo 9
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е53 4.4
- Мечтае да кара: Е60 V10

- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Много малко пари си приготвил колега за да се насочваш към коли като БМВ. В този ценови клас има и други читави марки коли, разбира се които нямат нищо общо със споменатите от тебе марки, може ако намериш още 2000 лв да си вземеш някоя читава Е36-ца
- lordofspeed
- кандидат ентусиаст
-
Demo 9 написа:lordofspeed написа:Колега няма нищо лошо че си се насочил към BMWнце 316i или 318i
тук във форума няма никой да ти предложи Civic. Но 3500lv ми се виждат малко дори и за 316i който можеш да намериш най ефтино от всичките др. модели според мен. всичко е на късмет в покупката за това заведи някой майстор или човек от браннша който познава добре BMW за да няма неприятни изненади след покупката ако позволят диагностика на PC още по добре. По добре събери още 1000лв и за 4000 - 4500лв може да излезе нещо 316i или 318i в мобилето. Аз моята я взех за 5600лв 1993г миналия месец от дупница но моята е 318is Coupe М42 а те са по-скъпи Седаните са по-евтини а и по-автокъщите надуват цените.
Колкото до здравината и поддръжката като цяло двигателите са доста издръжливи [виж за видовете двигатели в търсачката]
само не си взимай Седан от 1991-1993 те са със М40 двигател който има конструктивни недостатъци. На Всички поддръжката е горе долу еднаква и всички ВМWта харчат много ако живееш в град Извън софия 316 и 318 ще ти дават около 10литра разход , не се заблуждавай че 316 е много по икономичен от 318 разликата е минимална или вобще я няма зависи от стила на каране и подръжката . Разхода им е почти еднакъв защото 1.6 двигателя е малко слабичак за това купе, а извън града ако не ги настъпваш мого и двете ще смъкнат разхода до 6.5-7литра/100км . За данъците единствено ако 316ката са я писали с катализатор по документи ще е 99коня и данъка ти ще е съответно около 30лв ако е над 100 коня мисля че е около 80-90лв за 316i и 318i , моята е 318is 140 коня данъка е 128лв
Вземи по запазеното
Надявам се че съм ти бил полезен и успех при покупката
Ако има нещо друго питай
M40 добре поддържан виждал/чувал ли си? Всъщност много тих и приятен двигател. За разхода в малкия град не съм съгласен.. значи мойта is-ка в София в зверските задръствания трябва да харчи 19.. Аз лично забравям кога съм заредил като си ходя към Видин
А кола с М43 за тия пари аз не бих си купил- сам се сети защо.
Също и кола от автокъща или "мобилето" пак няма да си взема.
Слабото място на М40 е разпределителния вал и повдигачите (много отчетливо тракане при работа) и там трябва да внимаваш като купуваш. Също така гледай стрелката на оборотомера да е като нарисувана. Това са по-типичните неща които трябва да загледаш. Другото е нормално като при всяка друга кола.. потропвания почуквания и т.н.
ако ти трябва вървеж взимай Хондата, няма кво да си кривиме душите, малката гад върви почти наравно дори с ис-ката.
Успех в търсенето и да се похвалиш после
Колега сигурно има и добре поддържани M40 двигатели но не е нужно да го препоръчвам на момчето защото рано или късно ще се появи проблема с хидроповдигачите повдигачите, един приятел му се наложи да ги сменя също и разпределителния вал е ремонта му излезе над 1000лв така че според мен ще е по-добре да вземе някой от другите двигатели M42 M43 M44 ..... Колкото до разхода няма да се ващам за точните цифри има си тема разход на Е36 там пишат колегите коя точно колко му харчи

- lordofspeed
- кандидат ентусиаст
-
Demo 9 написа:lordofspeed написа:Колега няма нищо лошо че си се насочил към BMWнце 316i или 318i
тук във форума няма никой да ти предложи Civic. Но 3500lv ми се виждат малко дори и за 316i който можеш да намериш най ефтино от всичките др. модели според мен. всичко е на късмет в покупката за това заведи някой майстор или човек от браннша който познава добре BMW за да няма неприятни изненади след покупката ако позволят диагностика на PC още по добре. По добре събери още 1000лв и за 4000 - 4500лв може да излезе нещо 316i или 318i в мобилето. Аз моята я взех за 5600лв 1993г миналия месец от дупница но моята е 318is Coupe М42 а те са по-скъпи Седаните са по-евтини а и по-автокъщите надуват цените.
Колкото до здравината и поддръжката като цяло двигателите са доста издръжливи [виж за видовете двигатели в търсачката]
само не си взимай Седан от 1991-1993 те са със М40 двигател който има конструктивни недостатъци. На Всички поддръжката е горе долу еднаква и всички ВМWта харчат много ако живееш в град Извън софия 316 и 318 ще ти дават около 10литра разход , не се заблуждавай че 316 е много по икономичен от 318 разликата е минимална или вобще я няма зависи от стила на каране и подръжката . Разхода им е почти еднакъв защото 1.6 двигателя е малко слабичак за това купе, а извън града ако не ги настъпваш мого и двете ще смъкнат разхода до 6.5-7литра/100км . За данъците единствено ако 316ката са я писали с катализатор по документи ще е 99коня и данъка ти ще е съответно около 30лв ако е над 100 коня мисля че е около 80-90лв за 316i и 318i , моята е 318is 140 коня данъка е 128лв
Вземи по запазеното
Надявам се че съм ти бил полезен и успех при покупката
Ако има нещо друго питай
M40 добре поддържан виждал/чувал ли си? Всъщност много тих и приятен двигател. За разхода в малкия град не съм съгласен.. значи мойта is-ка в София в зверските задръствания трябва да харчи 19.. Аз лично забравям кога съм заредил като си ходя към Видин
А кола с М43 за тия пари аз не бих си купил- сам се сети защо.
Също и кола от автокъща или "мобилето" пак няма да си взема.
Слабото място на М40 е разпределителния вал и повдигачите (много отчетливо тракане при работа) и там трябва да внимаваш като купуваш. Също така гледай стрелката на оборотомера да е като нарисувана. Това са по-типичните неща които трябва да загледаш. Другото е нормално като при всяка друга кола.. потропвания почуквания и т.н.
ако ти трябва вървеж взимай Хондата, няма кво да си кривиме душите, малката гад върви почти наравно дори с ис-ката.
Успех в търсенето и да се похвалиш после
Колега сигурно има и добре поддържани M40 двигатели но не е нужно да го препоръчвам на момчето защото рано или късно ще се появи проблема с хидроповдигачите повдигачите, един приятел му се наложи да ги сменя също и разпределителния вал е ремонта му излезе над 1000лв така че според мен ще е по-добре да вземе някой от другите двигатели M42 M43 M44 ..... Колкото до разхода няма да се ващам за точните цифри има си тема разход на Е36 там пишат колегите коя точно колко му харчи

- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
изчетох всичко изписано по темата до момента. не знам доколко са прави колегите, но аз моята я взех (от познат) за 3700. верно, 91г., няма хубава музика, няма лети джанти, но пък двигателя е читав (за тея пари няма как да е перфектен). имаше си дреболийки за ремонт, но ги оправям с един приятел и ми излиза без пари. имам само един чарк да сменям, но това не е по темата. като купуваш втора ръка кола всичко е на късмет, но ако се качиш на БМВ, това ще е любов за цял живот.
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Здравей,гледам че колегите доста поизчерпаха темата с доста дълги и обедителни отговори.Аз само мога да кажа че за 3500 каквото и да вземеш, бъди готов да фърлиш още доста пари,затова е по добре сега да ги събереш още 1000-1500лв за понатам да нямаш ядове.Говоря така защото някак си 3500 и читаво не си подхождат.Аз от все сърце ти пожелавам,ако наистина за тези пари търсиш кола да избираш МНОГО внимателно,иначе много от хората тук ти казаха да събереш още 1000-1500 лв и това е най-правилното и според мен .
Каквото и да избереш гледай най-вече на тебе да ти харесва!
Айде късмет с покупката!
Каквото и да избереш гледай най-вече на тебе да ти харесва!
Айде късмет с покупката!
- Demo 9
- младши ентусиаст
-
lordofspeed написа:Колега сигурно има и добре поддържани M40 двигатели но не е нужно да го препоръчвам на момчето защото рано или късно ще се появи проблема с хидроповдигачите повдигачите, един приятел му се наложи да ги сменя също и разпределителния вал е ремонта му излезе над 1000лв така че според мен ще е по-добре да вземе някой от другите двигатели M42 M43 M44 ..... Колкото до разхода няма да се ващам за точните цифри има си тема разход на Е36 там пишат колегите коя точно колко му харчи![]()
![]()
Не ме ли разпитваше точно ти преди седмица-две кой двигател къв е и колко харчи

И тия повечето разтракани М40-ки не си знаят километрите.. пък и италианците доколкото знам сменят масло на по 30-40 хиляди :mha:
а за разхода.. имах и М40 и М42 и знам колко харчат.. за М43 не мога да кажа.

- lordofspeed
- кандидат ентусиаст
-
Demo 9 написа:lordofspeed написа:Колега сигурно има и добре поддържани M40 двигатели но не е нужно да го препоръчвам на момчето защото рано или късно ще се появи проблема с хидроповдигачите повдигачите, един приятел му се наложи да ги сменя също и разпределителния вал е ремонта му излезе над 1000лв така че според мен ще е по-добре да вземе някой от другите двигатели M42 M43 M44 ..... Колкото до разхода няма да се ващам за точните цифри има си тема разход на Е36 там пишат колегите коя точно колко му харчи![]()
![]()
Не ме ли разпитваше точно ти преди седмица-две кой двигател къв е и колко харчиИ пак си държиш на М43.. За тия пари кола с М43 ще е в доста по-лошо състояние от по-старата кола с М40 (на теория). А рано или късно нали се сещаш, че примерно М42-ката ще скъса верига и там отива на над 1000лв ремонта
Всичко е въпрос на поддръжка..
И тия повечето разтракани М40-ки не си знаят километрите.. пък и италианците доколкото знам сменят масло на по 30-40 хиляди :mha:
а за разхода.. имах и М40 и М42 и знам колко харчат.. за М43 не мога да кажа.
Колега преди месец те питах за разликата между M44 и М42. Въпреки всичко избрах М42 това е за мене най-добрия двигател

. А за веригата не мисля че тя ще си заминеот веднъж (да не се случва никому) според мен ще се усети като се разтрака и ще я смени пък и веригата има много повече живот от един ремък малко хора съм чул да се оплакват от верига пък и ако беше по добре с ремък сигурно S52 щеше да е с ремък

- Demo 9
- младши ентусиаст
-
да де М42 ти препоръчах
И това с повдигачите не става отведнъж.. трябва да се помогне с недоглеждане.
И аз не искам да карам М42 а да събера още малко за S52.. ама понякога трябва да направиш някакъв компромис и да се задоволиш с това което имаш.
18-ката си я взех за 3500 преди време с ясната мисъл, че ще хвърля може би още толкова за да я направя както искам.
И избора ми беше точно между Сивик 5 ген. и БМВ
Ае стига сме осирали темата на човека.. мир да има

И аз не искам да карам М42 а да събера още малко за S52.. ама понякога трябва да направиш някакъв компромис и да се задоволиш с това което имаш.
18-ката си я взех за 3500 преди време с ясната мисъл, че ще хвърля може би още толкова за да я направя както искам.
И избора ми беше точно между Сивик 5 ген. и БМВ

Ае стига сме осирали темата на човека.. мир да има

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Според мен за 3500лв е по-добре да се насочиш към Е30 с мотор М10 или М20 или Е34 / 520 /, мисля че ако не държиш на климатици, еърбегове и други екстри може да вземеш приличен автомобил.
Иначе за Е36.... събери още парички и се хвърляй в джаза
Между другото едно Е34 520 по нищо не отстъпва на Е36 / освен модерният дизайн /
А за Хондата, хм, с добро реноме са но някак си сивеят. И салона им е един такъв....обикновен
Частите не са им по-евтини от на БМВ, може би ще харчат по-малко но пък са и по-малки, моторите им са 1.3-1.5
Успех
Иначе за Е36.... събери още парички и се хвърляй в джаза

Между другото едно Е34 520 по нищо не отстъпва на Е36 / освен модерният дизайн /
А за Хондата, хм, с добро реноме са но някак си сивеят. И салона им е един такъв....обикновен

Частите не са им по-евтини от на БМВ, може би ще харчат по-малко но пък са и по-малки, моторите им са 1.3-1.5
Успех
- ivolvar
- Потребител
-
- Кара: e90
- Мечтае да кара: M5
траби
бащата на един приятел ми спомена ,че тези 2 модела на бмв не били лоши но при покупката да съм внимавал да не си зема със някакви пластмасови траби!Ще ми кажете ли за какви траби иде реч или няма такова нещо.иначе до салона на 318 не е кой знае какво.По добре е от хондовския но се пак има какво да се желае.
-
-
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2