ABS проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

ABS проблем

Мнение от compio » 16 Яну 2005, 16:44

Здравейте,
досега не ми работеше ABS, и след диагностиката ми смениха един сензор. Сега лампичката не свети, и го изпробвах на един пясък, работи, и отпуска колелата, само че се чува едно странно стържене, което се засилва повече, ако ABS-а сработва повече от 1-2 секунди. Не е обикновеното вибриране от ABS-а, на други коли го няма това стържене. След като спре колата и стърженето спира. Не би трябвало да е и от накладките, защото при по-екстремно спиране без ABS не се чува това.
Някакви идеи от какво може да е?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от InvisibleMan » 16 Яну 2005, 17:13

:welcome:
Тази тема май не е за тука, пробвай в Е36 ;)
Изображение

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 16 Яну 2005, 21:08

Toва което опреличаваш на стържене най-вероятно е породено точно от накъсването което прави АБС-а. Според мен това не е нищо странно и на моята коласе се чуваше доста силно особенно ако стане на хубав път !

П.С. Някой мод да метне темата в Е36 :)
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Старо BMW
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от bimbolet » 17 Яну 2005, 10:25

Изображение

Компактен
Аватар

Re: ABS проблем

Мнение от quixzole » 18 Яну 2005, 10:36

compio написа:Здравейте,
досега не ми работеше ABS, и след диагностиката ми смениха един сензор. Сега лампичката не свети, и го изпробвах на един пясък, работи, и отпуска колелата, само че се чува едно странно стържене, което се засилва повече, ако ABS-а сработва повече от 1-2 секунди. Не е обикновеното вибриране от ABS-а, на други коли го няма това стържене. След като спре колата и стърженето спира. Не би трябвало да е и от накладките, защото при по-екстремно спиране без ABS не се чува това.

Къде и за колко пари ти смениха датчика :?:

Иначе стърженето си е нормално :roll:
Изображение Изображение Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Re: ABS проблем

Мнение от compio » 18 Яну 2005, 12:32

quixzole написа:
compio написа:Здравейте,

Къде и за колко пари ти смениха датчика :?:

Иначе стърженето си е нормално :roll:

Смениха ми го в сервиз на Симеоновско шосе 36. Дадох 20 лв. за диагностика (от човек с мултицет), 15 лв. за смяната, сензора може сам да си го намериш като ти кажат кой точно е, или те да ти намерят ако не ти се занимава. На мене ми взеха нов за 200 лв., казаха че могат и стар да намерят, към 150 лв.

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 18 Яну 2005, 16:05

А дали може да се ремонтира този снзор......моя ту работи ту неще.....предполагам някъде прекъсва, но дали кабел, или е от самия сензор незнам :roll:
Изображение Изображение Изображение Изображение

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 18 Яну 2005, 20:14

Tи щеше да идваш да го погледнеме .... :confused:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flat 6 » 20 Яну 2005, 15:24

quixzole написа:А дали може да се ремонтира този снзор......моя ту работи ту неще.....предполагам някъде прекъсва, но дали кабел, или е от самия сензор незнам :roll:

Може! Моя нещо се беше позацапал май и ми светеше лампата за ЕСП-то(еквивалента при Субару де ;) ). Почистиха го и сега е ОК ;)

Назад към E36