Джанти ЕТ20 на е36 седан ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- paco_sf
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318IA Cabrio
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Джанти ЕТ20 на е36 седан ?
paco_sf написа:Здравейте колеги, та значи проблема ми е следния: имам едни джанти 16х7,5J ЕТ20, които в момента са на колата с гуми 205/55R16 и като кача двама човека от зад, при малка неравност опират гумите в подкалниците или там веждата ли е какво се води (не че без хората ако мина малко по-бързо пак ще опират). Според вас какви са най-добрите вариянти да остана с тези джанти, а и дали има смисал? Мен лично много ми харесват как седят тези Style 66 на 3-ката. Аз си мислех нещо за по-твърди пружини ли, по-ниски гуми или нещо друго ?
Аз карам със същия размер джанти и гуми. Подвих веждите на задните калници с около 5 мм и сега не ми опират. Трябва мното внимателно да подвиеш вътрешния край на веждата, за да не се напука боята. На моята го направих с френски ключ и две дъсчици. Предните гуми не закачат както и да я караш.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Prokudeniq написа:paco_sf написа:Здравейте колеги, та значи проблема ми е следния: имам едни джанти 16х7,5J ЕТ20, които в момента са на колата с гуми 205/55R16 и като кача двама човека от зад, при малка неравност опират гумите в подкалниците или там веждата ли е какво се води (не че без хората ако мина малко по-бързо пак ще опират). Според вас какви са най-добрите вариянти да остана с тези джанти, а и дали има смисал? Мен лично много ми харесват как седят тези Style 66 на 3-ката. Аз си мислех нещо за по-твърди пружини ли, по-ниски гуми или нещо друго ?
Има начин шенкелите да влезнат навътре с около 20мм което е достатъчно да не опираш. Удовослтвието излиза около 300 кинта с труда и частите. Също така може да си дадеш по-голям наклон на колелото това е 2-ри вариант, но води до бързо износване на вътрешната част на гумата. Но и при 2-та варианта си запазваш комфорта и стойката на колата
Е това е интересно ,можеш ли да опишеш какво се сменя за целта ?

- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
vld написа:Prokudeniq написа:paco_sf написа:Здравейте колеги, та значи проблема ми е следния: имам едни джанти 16х7,5J ЕТ20, които в момента са на колата с гуми 205/55R16 и като кача двама човека от зад, при малка неравност опират гумите в подкалниците или там веждата ли е какво се води (не че без хората ако мина малко по-бързо пак ще опират). Според вас какви са най-добрите вариянти да остана с тези джанти, а и дали има смисал? Мен лично много ми харесват как седят тези Style 66 на 3-ката. Аз си мислех нещо за по-твърди пружини ли, по-ниски гуми или нещо друго ?
Има начин шенкелите да влезнат навътре с около 20мм което е достатъчно да не опираш. Удовослтвието излиза около 300 кинта с труда и частите. Също така може да си дадеш по-голям наклон на колелото това е 2-ри вариант, но води до бързо износване на вътрешната част на гумата. Но и при 2-та варианта си запазваш комфорта и стойката на колата
Е това е интересно ,можеш ли да опишеш какво се сменя за целта ?
Ами ако ти кажа какво се прави, как ще им зимам парите на такива като създателя на тази тема. Ще ти снимам едно на които са навряни отзад 10,5J на ЕТ15 17" без да се раздува колата

Няма нищо по-страшно от активната глупост.
- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
paco_sf написа:Здравейте колеги, та значи проблема ми е следния: имам едни джанти 16х7,5J ЕТ20, които в момента са на колата с гуми 205/55R16
Аз съм със същия размер джанти,сток окачване,само че размера на гумите е 205/45/16 .С този размер гуми си карам без да опира

- Prokudeniq
- младши ентусиаст
-
paco_sf написа:Ами ако сложа гуми 195/45R16 дали ще има ефект ?
Така, колега значи стандатртния размен на гумата ти е 205/60/15 еквивалента за 16"-ка ти е 205/55/16
Гумите 195/45/16 са с цели 45мм по-малки в диаметър, това означава, че като караш със 100 по километраж ще се движиш с 90 реална и с тях ще ти се увеличи разстоянието между гумата и веждата с около 30мм (грозна картинна). Но пък за сметка на това в предвид отчитането на повече километри колата ще ти се струва, че гори по малко

Няма нищо по-страшно от активната глупост.
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2