проблем със централно
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- Кара: Is Hybrid
- Мечтае да кара: M1
проблем със централно
да попитам аз тук колегите за оригиналното централно в колата /седанче е36 м42/ , имах дистанционно , но едни велики майстори ми го изгубиха , та засега я отключвам и заключвам с ключа от багажника , понеже от вратите не става , ама странно що като заключа ключа се връща и пак заключва , втория път вече отключва , отскоро това стана и със заключването
забелязах, че като са отворени предните врати , при заключване винаги автоматично отключва , но за задните отворени затворени - няма значение , мога да я заключа и със задните врати отворени

BMW 318is
Това е много често срещан проблем (двойно заключване).
При първото заключване колата отчита че една от вратите не е затворена и затова отключва. При второто заключва системата игнорира сигнала за отворена врата и си заключва въпреки че според нея има незатворена врата. Причините доколкото аз съм запозната за няколко:
1. Някое от бутончетата на вратите (от тях колата взима информация за това дали е отворена или затворена дадена врата).
2. Прекъснат кабел. Може да е навсякъде, най-лесно се проверяват тези в багажника, след това тези които влизат във вратите (развърташ болтовете с които е захваната буксата за колата, изключваш буксата и разгледай кабелите за видимо прекъсване, оголване).
3. Нерегулирана машинка (някоя машинка не е регулирана както трябва и при заключване не се натиска до крайно долно положение, т.е. стои почти отворена).
Аз за други причини не се сещам.
ПП: Имаш ли аларма (имал ли си) ?
При първото заключване колата отчита че една от вратите не е затворена и затова отключва. При второто заключва системата игнорира сигнала за отворена врата и си заключва въпреки че според нея има незатворена врата. Причините доколкото аз съм запозната за няколко:
1. Някое от бутончетата на вратите (от тях колата взима информация за това дали е отворена или затворена дадена врата).
2. Прекъснат кабел. Може да е навсякъде, най-лесно се проверяват тези в багажника, след това тези които влизат във вратите (развърташ болтовете с които е захваната буксата за колата, изключваш буксата и разгледай кабелите за видимо прекъсване, оголване).
3. Нерегулирана машинка (някоя машинка не е регулирана както трябва и при заключване не се натиска до крайно долно положение, т.е. стои почти отворена).
Аз за други причини не се сещам.
ПП: Имаш ли аларма (имал ли си) ?
- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- Кара: Is Hybrid
- Мечтае да кара: M1