Имам ли ABS или не?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 17 Яну 2009, 0:00

Kambe написа:ми то всеки вин си е уникален така че пише конкретно за твоята кола както е излязла от завода, нека ме поправят колегите ако не е така

Знам колега, ако не ти е проблем би ли ми казал кой номер е ABS-а
Има много коли и ....BMW
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 17 Яну 2009, 0:02

Kambe написа:колеги ако се изисква информацията по ВИН няма ли да стане ? :roll: при мен в едната точка пишеше АБС, защо не пробваш колега

Не не, няма смисъл да се занимава, невъзможно е 98 (дори да е 97) да няма АБС, той е сериино оборудване от 92-93, така че дори да му дадат списъка с екстрите на него никъде няма да пише АБС.

Според мен първо да провериш тия лесните елементарни неща - крушката в таблото и бушоните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 17 Яну 2009, 0:03

210 ANTI-BLOCKIER-SYSTEM ( ABS )
ето колега 210 е
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от dinkomg » 17 Яну 2009, 0:08

Kambe написа:210 ANTI-BLOCKIER-SYSTEM ( ABS )
ето колега 210 е

Благодаря колега, ама е те тва го няма, поне на това което имам като инфо за колата. Ама утре ще се пуля за прословутата част на снимката. Дано да е в бушона, че в тия поледици съм като шейната на Дядо Коледа
Има много коли и ....BMW
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 3.0SD
Мечтае да кара: Koenigsegg
Детайли за колата: X3 3.0.SD стокова.. засега ;)

Мнение от EDS » 17 Яну 2009, 2:36

Имаш ABS на 1000% :mhihi: Каква е тази е36 98 без абс - такова чудо нема .Като отвориш капака и се вижда този модул за абс-а с просто око .Ако се чудиш все пак и не можеш го открие - засили я на сухо натисни рязко педала на спирачката и пиши дали ти прескачат гумите или блокират на едно място без да прескачат -ее тва е ! На заледено абс не ти върши никаква работа - там работа вършат молитвите :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 17 Яну 2009, 3:19

EDS написа:Имаш ABS на 1000% :mhihi: Каква е тази е36 98 без абс - такова чудо нема .Като отвориш капака и се вижда този модул за абс-а с просто око .Ако се чудиш все пак и не можеш го открие - засили я на сухо натисни рязко педала на спирачката и пиши дали ти прескачат гумите или блокират на едно място без да прескачат -ее тва е ! На заледено абс не ти върши никаква работа - там работа вършат молитвите :lol:

Хехех аз до колкото знам че 316i и 318i отзад са барабани...а тук колегата като казва е с дискове а и малко ме съмнява някакво разминаване....как така с дискове отзад а да няма АБС?!Все пак АБС-а когато работи трябва да го натиска по-силно и да усети едно ритане..а не го ли усеща значи не е наред...все пак провери за въпросното устройство под капака...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 17 Яну 2009, 3:26

а да не би пък да имаш АБС, който не работи, а просто да ти е извадена лампата на таблото (примерно ако някой ти я е продал, за да не буташ от цената, да не видиш повредата) :roll:

и аз мисля че след 92-93 тряя да е серийно...........
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Яну 2009, 3:42

Никой ли не чете? Човека не кара кола от вчера.
Мисля че имаше и някакъв модул под жабката, докато си играх по кабеляците там мернах нещо.
Не ти пише, че го имаш като екстра, защото от 1994г. мисля нататък са включени в базовите екстри и няма начин да няма. Преди това е възможно да е било опция, и затова ви го показва на Вин-а.
cucko те и барабанките си имат абц на контрата ;)
Колегата ще каже утре какво е било.

ентусиаст
Аватар

Мнение от dinkomg » 17 Яну 2009, 10:45

Така колеги, при оглед на колата намерих ABS-a точно там където колегата Hristo ми обясни. Намира се като застанете пред колата отляво на кутията с бушоните, долу. Благодаря на всички за съдействието. Сега остава да разбера защо не функционира. Ще започна от бушоните, но от тук нататък съм аз и за да не се пораждат безмислени коментари по темата, може да се заключва

П.с. Във ВИН-а на колата не е записан ABS-а, най-вероятно защото не е екстра за по-новите модели, все едно да пише има гуми :D
Има много коли и ....BMW
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 17 Яну 2009, 12:38

има 20-а без абс :D ,няква олекотена версия ще да е

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Re: Имам ли ABS или не?

Мнение от Игнатов » 17 Яну 2009, 17:13

dinkomg написа:Колеги имам едно питане, дано не ви прозвучи глупаво от човек с 17 години шофьорски стаж. Възможно ли е в моето БМВ да няма ABS, като система за спиране? Мислех че ги слагат серийно в Е36, след някоя година нататък, все пак моето е едно от последните от тази модификация. Така: за лампичката > няма светене. За тресенето на педала > липсва. За провлачване на заледено > има (установих го тия дни на лед). Преди не се притеснявах за лампичката, мислех че е изгоряла. Но като се понесох като шейна и се притесних да не би в колата изобщо да не присъства тази система. Къде се намира ABS и как изглежда като система, да проверя? (Не става дума за датчиците)

Според мен лампата на ABS-а не свети щото предишния собственик я е извадил (...по обясними причини)!

Предишна

Назад към E36