Смяна амортесьори?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330 xi Е46
Мечтае да кара: Совалка

Смяна амортесьори?

Мнение от jorryy » 13 Яну 2009, 18:53

По принцип знам как става и мога да си ги сменя, но трябва да сменя от старите на новите пружината. Ще взема скоби с които да стисна пружината, но ме интересува да ли има опасност да оплескам нещо. Ако мръдне некъде нещо да се не поебе системата.
Изображение

За да минавате за джентълмен, са нужни две неща:
1 - винаги да вадите цигарата от устата си, когато се целувате, и
2 - никога да не правите забележка на дама, която неправилно носи торба с цимент!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 13 Яну 2009, 19:02

ако си виждал как става и не си с вързани ръце мисля че ще се справиш :)
няма нищо сложно или изненадващо при смяната им,но скоби за отпред ти трябват няма как :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jorryy » 13 Яну 2009, 19:07

е да точно тва е че когато се ударих ми сменяха единия от ударената страна гледах как става и е мн лесно ама ме притеснява нещо с пружината да се не оплеска. Че пък ми искат 50 лева за смяна, а не съм ги намерил на пътя.
Изображение

2 - никога да не правите забележка на дама, която неправилно носи торба с цимент!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 13 Яну 2009, 19:49

Колега , щом си виждал как става .... значи ти е ясно ... Какво имаш предвид да се оплеска , то ако става въпрос и при смяна на крушка винаги може така да се случи , че да се оплеска нещо .... :mhihi: . Сега сериозно .... вдигаш колата на крик , сваляш гумата, слагаш скобата , прибираш пружината , так че да не ти пречи в бумбето, развиваш от горе от към бумбето и от долу от към главината и си ти ... нема какво да се оплеска ... (аз днеска маркучите около горивния филтър смених , че се налага да се лежи под колата в тоя студ , ти амортисьори нема да смениш , че само требва да свалиш гумите и да смениш аморитисьорите :mhihi: ) Успех....!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jorryy » 13 Яну 2009, 20:51

Аз съм на ход тогава няма кво да го мисля. Още утре сум я разглобил. Че треска та нищо живо не мом да ми треска и да карам да зема ги смена и те така. А и ми люля за страааах.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 13 Яну 2009, 21:01

jorryy написа:Аз съм на ход тогава няма кво да го мисля. Още утре сум я разглобил. Че треска та нищо живо не мом да ми треска и да карам да зема ги смена и те така. А и ми люля за страааах.

:yes:

Назад към E36