Помощ!!!Ел. стъкло на купе
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ!!!Ел. стъкло на купе
колеги някой дали ще може да ми даде информация какво се е случило с дясното ми стъкло на купето?Значи като го свалям на долу върви,но като искам да го вдигна и не става а само се чува някакъв шум все едно са се изронили зъбците на машинката.Дали е от това и дали ще мога сам да си го поправя?Помагайте
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Аз имам същия проблем с лявото стъкло. На скоро го свалих и неможах да го вдигна. Откачих платката на моторчето за да избегна релета и тем подобни, които прекъсват връзката при натоварване и подадох постоянен ток. Пуснах 2 жици от 2-та пина на буксата и ги допрях на крачетата на моторчето, където дава контакт с платката. Моторчето започна да си върти и да си мели зъбите вътре, а стъклото не помръдва. Помолих колегата да ми помогне като хване стъклото и го дърпа нагоре. С 300 зора накрая успяхме да го вдигнем. Сложих платката обратно на моторчето и оставих буксите да си висят във вратата. Знаете за екстричката на купетата, където пада стъклото с 1 см при отваряне - е като падне с 1 см, после няма връщане. Затова сега буксите си висят. Механизма не е свалян и е още с нитове. Като се постопли времето ще играе бормашината и ще разглобявам. В една морга ми обявиха цена за целия механизъм около 200лв. Най-вероятно съм за ново моторче, не за цял механизъм. Бях пуснал тема в купува и един пич се отзова, ама сега покрай празниците знаете как е - джобовете са празни.
?
добре де а тези колелца със зъбците не могат ли да се сменят?ако са колелца де още не съм разглобил машинката за да знам какво е вътре
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
Re: ?
Papy_m написа:добре де а тези колелца със зъбците не могат ли да се сменят?ако са колелца де още не съм разглобил машинката за да знам какво е вътре
Според мен не си заслужава да се поправя машинката при условие че за 40-50 лв можеш да си намериш друга.
?
колега от къде мога да си намеря друга машинка щом казваш?ако имаш нещо в предвид ми кажи.а това дето пада стъклото на купе като отвориш вратата май не зависи от машинката нали?
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
Re: ?
Papy_m написа:колега от къде мога да си намеря друга машинка щом казваш?ако имаш нещо в предвид ми кажи.а това дето пада стъклото на купе като отвориш вратата май не зависи от машинката нали?
Разрови се в Продава или пусни обява в Kупува.
Papy_m написа:а това дето пада стъклото на купе като отвориш вратата май не зависи от машинката нали?
А споре тебе какво задвижва стъклото за този 1см??? Естествено че зависи от нея. На мене ми пада надолу и като трябва да сев качи прещреакват зъбите и си остава в свалено положение. Затова реших временно проблема с откачане на моторчето.
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
колега свали кората и тогава умувай
но преди това си купи хубаво лепило ,че корите са много паянтови
най-лошият вариянт е моторчето да се е предало струва около 40-50 лв без механиката която не ти трябва .Потърси в продава няма начин да не намериш
ако са случаино водачите 4-5 лв в магазина
няма се плашиш успех

не са водачите, редуктора се е скапал, при мен е същото
и като щракна с алармата да заключа комфорт модула подава ток на стъклата да се вдигнат за около 20 сек. и няма да ви казвам кво е дрънчене
като се прибирам нощем ме псуват съседите
ама чакам да се стопли времето и ще го правя
не ти трябва колега целия механизъм, само моторчето с редуктора
едит: редуктора са зъбните колела
и като щракна с алармата да заключа комфорт модула подава ток на стъклата да се вдигнат за около 20 сек. и няма да ви казвам кво е дрънчене

не ти трябва колега целия механизъм, само моторчето с редуктора

едит: редуктора са зъбните колела

:)
много благодаря момчета за полезната информация.ще видя какво мога да направя и ще пиша като се оправи!
11 мнения
• Страница 1 от 1