Със катализатор или без. По икономично ли или не ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Със катализатор или без. По икономично ли или не ?

Без катализатор по-малко харчи
18
35%
Без катализатор повече харчи
8
15%
И с катализатор и без него еднакво харчи
26
50%

Общо гласове : 52
младши ентусиаст
Аватар

Мнение от savski » 02 Яну 2009, 23:46

lordofspeed написа:http://bmw.newbg.net/ :) ето линк колега свали си го на български ;)

Благодаря много ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bubsa » 03 Яну 2009, 0:43

Аз лично след като го махнах не виждам разлика в разхода,а дори и да има е само на теория.Тея неща са много относителни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ИНТЕРЕСНО!
Мечтае да кара: в гр.Толбухин :)
Детайли за колата: В клуба на 20+

Мнение от mladi » 03 Яну 2009, 22:19

Здравейте колеги!Хубава тема и за това реших и аз да драсна от опит нещо.Когато карах моето е36-316 с катализатор и старото гърне на равен път с 60км/ч.поддържах скороста с около 7л/100км.(по разходомер)след като премахнах катализатора и старото гърне поднових със спортно :uups: колата наистина тръгна по-хубаво да върви-поотпуши се и направих няколко 10-ки опита да поддържам 60км/ч на равния път но този път поддържах скороста с 6л/100км.(по разходомер)мисля,че повече за този модел кола като моя е излишно да пиша дали има разлика в разхода и вървенето със или без катализатор ;)
ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?

Аватар

Мнение от TUZara` » 03 Яну 2009, 22:50

Добре а какво е поведението при 320 ванус мотора по отношение на вървежа....Разхода не е от значение.Някъде съм чел че се преебава кат се махне...Някой го беше махал и не беше много доволен като цяло и искаше пак да завярява ли де да знам не помня но имаше отделна тема по въпроса с 320 ванус м50б20

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2

Мнение от vectra » 03 Яну 2009, 22:53

lordofspeed написа:говориме за предполагаема разлика от половин литър
или по документи е така

мързеше ме да чета всички постове, но по темите пускани от теб мисля, че си си купил кола , която не ти е по джоба...ако мислиш, че ще махнеш катализатора и колата ще почне да харчи като запалка горчиво се лъжеш!
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 03 Яну 2009, 22:56

според мен има значение,преди ми даваше разход 14-15 градско,а сега13-14.но понеже съм със ламбда го избуших и сега съм само с кожуха.а и звука се промени съвсем леко и не е ламаринен. :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ауспуси Лазаров » 06 Яну 2009, 7:39

Моето скромно мнение по темата е:
тъй като нещата не са толкова елементарни, желателно е преди да се предприеме интервенцията за отстраняване на катализатор да се събере необходимата информация и да се направят съответните консултации. Прочетох мненията по темата и всичките сами по себе си са вярни т.е. при отстраняване на катализатор разхода може и да се вдигне, и да се запази или да се намали. Има много фактори и обстоятелства от които това зависи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 06 Яну 2009, 10:15

Преди бях с катализатор, сега съм с резонаторно гърне. Разходът ми е един и същ, ускорението от място- същото, има малка разлика в ускорението в движение на по-висока предавка при обороти в интервала 1600-2500. Да добавя че мразя да си карам колата на ниски обороти, но в градското движение, особено в София "поемането" на колата от ниските обороти си е от значение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 06 Яну 2009, 11:28

малко се отклонявам с това пояснение но все пак.
кога разхода и вървежа ще са по добри-с чисто нов катализатор или без него :?:
все си мисля че колегите които казаха че са махнали катализаторите си и колите са започнали да горят по малко и да вървят повече е защото катализаторите са били ЗАПУШЕНИ.
ако ти е перфектен катализатора и го махнеш не само че няма да ти падне разхода ами може и да се вдигне.
какво ще кажете по тоя въпрос :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ауспуси Лазаров » 07 Яну 2009, 17:28

sabi1984 написа:малко се отклонявам с това пояснение но все пак.
кога разхода и вървежа ще са по добри-с чисто нов катализатор или без него :?:
все си мисля че колегите които казаха че са махнали катализаторите си и колите са започнали да горят по малко и да вървят повече е защото катализаторите са били ЗАПУШЕНИ.
ако ти е перфектен катализатора и го махнеш не само че няма да ти падне разхода ами може и да се вдигне.
какво ще кажете по тоя въпрос :roll:

Аз ще ви отговоря колега на този въпрос.
Евала.! Най-после нещо смислено! Не може да си представите колко сте прав. :bchug:

Предишна

Назад към E36