Със катализатор или без. По икономично ли или не ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- mladi
- младши ентусиаст
-
- Кара: ИНТЕРЕСНО!
- Мечтае да кара: в гр.Толбухин :)
- Детайли за колата: В клуба на 20+
Здравейте колеги!Хубава тема и за това реших и аз да драсна от опит нещо.Когато карах моето е36-316 с катализатор и старото гърне на равен път с 60км/ч.поддържах скороста с около 7л/100км.(по разходомер)след като премахнах катализатора и старото гърне поднових със спортно
колата наистина тръгна по-хубаво да върви-поотпуши се и направих няколко 10-ки опита да поддържам 60км/ч на равния път но този път поддържах скороста с 6л/100км.(по разходомер)мисля,че повече за този модел кола като моя е излишно да пиша дали има разлика в разхода и вървенето със или без катализатор 

ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?
- vectra
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2
lordofspeed написа:говориме за предполагаема разлика от половин литър
или по документи е така
мързеше ме да чета всички постове, но по темите пускани от теб мисля, че си си купил кола , която не ти е по джоба...ако мислиш, че ще махнеш катализатора и колата ще почне да харчи като запалка горчиво се лъжеш!
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее
- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
според мен има значение,преди ми даваше разход 14-15 градско,а сега13-14.но понеже съм със ламбда го избуших и сега съм само с кожуха.а и звука се промени съвсем леко и не е ламаринен. 

- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
Моето скромно мнение по темата е:
тъй като нещата не са толкова елементарни, желателно е преди да се предприеме интервенцията за отстраняване на катализатор да се събере необходимата информация и да се направят съответните консултации. Прочетох мненията по темата и всичките сами по себе си са вярни т.е. при отстраняване на катализатор разхода може и да се вдигне, и да се запази или да се намали. Има много фактори и обстоятелства от които това зависи.
тъй като нещата не са толкова елементарни, желателно е преди да се предприеме интервенцията за отстраняване на катализатор да се събере необходимата информация и да се направят съответните консултации. Прочетох мненията по темата и всичките сами по себе си са вярни т.е. при отстраняване на катализатор разхода може и да се вдигне, и да се запази или да се намали. Има много фактори и обстоятелства от които това зависи.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Преди бях с катализатор, сега съм с резонаторно гърне. Разходът ми е един и същ, ускорението от място- същото, има малка разлика в ускорението в движение на по-висока предавка при обороти в интервала 1600-2500. Да добавя че мразя да си карам колата на ниски обороти, но в градското движение, особено в София "поемането" на колата от ниските обороти си е от значение.
малко се отклонявам с това пояснение но все пак.
кога разхода и вървежа ще са по добри-с чисто нов катализатор или без него
все си мисля че колегите които казаха че са махнали катализаторите си и колите са започнали да горят по малко и да вървят повече е защото катализаторите са били ЗАПУШЕНИ.
ако ти е перфектен катализатора и го махнеш не само че няма да ти падне разхода ами може и да се вдигне.
какво ще кажете по тоя въпрос
кога разхода и вървежа ще са по добри-с чисто нов катализатор или без него

все си мисля че колегите които казаха че са махнали катализаторите си и колите са започнали да горят по малко и да вървят повече е защото катализаторите са били ЗАПУШЕНИ.
ако ти е перфектен катализатора и го махнеш не само че няма да ти падне разхода ами може и да се вдигне.

- ауспуси Лазаров
- кандидат ентусиаст
-
sabi1984 написа:малко се отклонявам с това пояснение но все пак.
кога разхода и вървежа ще са по добри-с чисто нов катализатор или без него![]()
Аз ще ви отговоря колега на този въпрос.
Евала.! Най-после нещо смислено! Не може да си представите колко сте прав.

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2