Проблем при парното на "Изтребителя" 318ис

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Проблем при парното на "Изтребителя" 318ис

Мнение от snaiperist0 » 06 Яну 2009, 1:06

Значи започвам с много псувни щото съм бесен ... преди 2 месеца октормври мисля беше началото бях да купя нов радиатор .... съответно реших направо дя пълня с антифриза и да съм готов за зимата. .. колата не съм е карал много през това време но съм и давал жегичка ... представете си парното от 1 месец не работи и не мога и не мога д аразбера закакво , вчера ми доиде на акъла да видя положението с антифриза то няма нищо ................. веднага се напълни няма пукнато няма проблеми с гарнитуара нищо и почна да да духа както трябва и да прави баня ... колата си върви . Просто ми е чудно дали някои може да знае каде по дяволите е избягал тоя антифриз ... ??? в чистно нов радиатор пълен до горе със всико обезвъздушаване и т.н подяволите толкова сам ядосан на себе си че нямах време за бмвцето :shock: :confused: :confused: :confused:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 06 Яну 2009, 3:50

Първият път сигурен ли си на 100% ,че е била обезвъздушена ?
Сега като си налял пак антифриз обезвъздуши ли пак на ново всичко или само доля и се оправи парното ?
При първото обезвъздушаване клапаните на парното отворени ли бяха или не ?
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 06 Яну 2009, 4:54

AGT написа:Първият път сигурен ли си на 100% ,че е била обезвъздушена ?
Сега като си налял пак антифриз обезвъздуши ли пак на ново всичко или само доля и се оправи парното ?
Личи си че не я обезвъздушавал....
Пък и аз съм писал в 10 подобни теми едно и също и пак ще го обясня...когато си налял антифриза 1-вия път това не значи че си го напълнил...ами трябва да затвориш капачката и да обезвъздушиш т.е. подаваш газ и ще видиш как нивото почва да спада...гасиш ,отваряш ,наливаш(до горната чертичка на съда) ,пак затваряш и газ(1000-2000об/м),повтаряш по същия начин...накрая спира да спада...и като направи 12 ч. включваш парното на MAX,палиш (капачката затворена) и отваряш пробката до капачката за да обезвъздушиш до край,затваряш пробката(внимателно) и тряя да си готов.... ;)
Общо взето това е затворена система...

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 06 Яну 2009, 11:57

cucko написа:
AGT написа:Първият път сигурен ли си на 100% ,че е била обезвъздушена ?
Личи си че не я обезвъздушавал....
Пък и аз съм писал в 10 подобни теми едно и също и пак ще го обясня...когато си налял антифриза 1-вия път това не значи че си го напълнил...ами трябва да затвориш капачката и да обезвъздушиш т.е. подаваш газ и ще видиш как нивото почва да спада...гасиш ,отваряш ,наливаш(до горната чертичка на съда) ,пак затваряш и газ(1000-2000об/м),повтаряш по същия начин...накрая спира да спада...и като направи 12 ч. включваш парното на MAX,палиш (капачката затворена) и отваряш пробката до капачката за да обезвъздушиш до край,затваряш пробката(внимателно) и тряя да си готов.... ;)
Общо взето това е затворена система...

знам как се обезваздушава колега предеелно ясно ми е ... това с обортите просто първия път колата беше на майстор по климатици/парното/радиатори и т.н за да смени чисто новия радиатор.. и съм бесен ся
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Яну 2009, 12:17

Няма какво да се ядосваш,или не е обезвъздушена,или от някъде имаш теч ;)
Няма друг вариант ;)
Изображение

Назад към E36