Проблем с охлаждането

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с охлаждането

Мнение от rude_ » 05 Яну 2009, 15:02

Здравейте! Много здраве и безаварийно каране на всички! Съжалявам, ако темата ми се повтаря, но потърсих и не открих подобен проблем като моя...Значи, ето го проблема - преди седмица-две забелязах, че от долната част н казанчето за антифриза капе течност...доливах няколко пъти и си карам, понеже покрай празниците нямам време, а и няма и къде да я карам на сервиз...Преди два дни обаче стана следното - паля аз колата..като предварително погледнах дали казанчето е в норми - не доливах, беше си пълно, макар и да имаше отдолу под него локвичка ??? и тръгнах...Карах не почеве от 1 км и само проследих как стрелката на t плавно се покачи на 12 и обърнах и тъкмо да премине 12 и спрях колата...Отворих капака - за моя изненада казанчето бе в норми....но маркучите всички бяха горещи..Каква е причината за теча..и защо след като тече, в казанчето все има течност...Защо прегря така бързо и вдигна температура?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 05 Яну 2009, 15:36

Че ако мине 12 не е фатално. Да не е подминало 1?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от rude_ » 05 Яну 2009, 16:09

Не, не е минало 1...Стигна 12 и аз я изгасих..странното беше, че казанчето беше в норми, а всичко около него горещооо...

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 05 Яну 2009, 16:11

Бате щом ти капе казанчето, мисля че няма смисал да го караш на сервиз. Отиваш купуваш нов радиатор демонтираш стария и монтираш новиа и си ти. За това прегряване може в системта да има въздух, в случая да не е обезвъздушена и за това да е прегряла така бързо. Казвам ти тези неща защото аз имах същия проблем и си доливах и изведнъж започна да грее. Рещението има два варянта: да смениш един оплътненията те се намират в основата на казанчето, като го демонтираш се виждат, но това е голям филм щото я стане я не, накрая пак сменяш радиатор. Другия отиваш в Косера или Дару и си купуваш едно радиаторче ис и свиркаш. Има значение ако колата е с климатик тогава маи е малко по скъп радиатора. Ако имаш други въпроси питаи.
Още нещо като смениш радиатора задалже да обезваздушиш сиситемата, ако не знаеш как питай някои ще ти обясни.... Успех

Бате още нещо щом е стигнала на 12 е добре, но ако мине 12 става лошо!!!
Изображение

Потребител
Аватар

Re:Kregec

Мнение от rude_ » 05 Яну 2009, 16:52

Благодаря ти пич, да, точно от основата на казанчето сълзи, ама гледах по темите във форума и изчетох доста-не ми се сменя цял радиатор заради едно уплътненуие, но си прав - пипкава работа е да смениш уплътнението, и не се знае ктрайния резултат, но пък и е доста скъпичко да купуваш нов радиатор :(...Ще пиша какво съм направил....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 05 Яну 2009, 17:01

Абе колеги не съм 100%-а сигурен, но доколкото съм чел тук от форума, ако тръгне да ви подминава 12, НЕ гасете колата веднага, а спрете, изгасете от скорост и пуснете парното на топло на макс. Май така се правише ама нека по-вещите се изкажат. :roll:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 05 Яну 2009, 17:04

Дам, тва е варианта, освен в случая, когато ти е духнала водната помпа... тогава парното на МАХ няма как да ти помогне, нито пък е удачно колата да работи на място :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DencheSso » 05 Яну 2009, 20:51

Колеги да не пиша нова тема ще пиша тук.
Имам 1 въпрос - Около 15 мин си въртях BMW- то и през повечето време беше с пълна газ на втора и по едно време гледам стрелката която показва температурата е на 1 деление след нормалното, спрях поработи малко на място и си отиде на средата след това пак въртях но не се покачи. От както я имам колата НИКОГА не е загрявала повече от нормалното.
Изкажете си мнението - нормално ли е, не е ли нормално или да не я измъчвам толкова колата.
На снимката съм отбелязъл до каде ми се покачи стрелката!
Изображение
"The Beast" (звяра).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 05 Яну 2009, 21:07

DencheSso написа:Около 15 мин си въртях BMW- то и през повечето време беше с пълна газ на втора

Ми нормално си е след такъв тормоз да позграее колата...и ако виското не в пълно здраве.... :mhihi:
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DencheSso » 05 Яну 2009, 21:15

виското ще рече съединителя нали??? :uups:
"The Beast" (звяра).

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 05 Яну 2009, 22:00

DencheSso написа:виското ще рече съединителя нали??? :uups:

Колега почети малко, порови, пък тогава питай глупости. Каква връзка има според теб съединител с охлаждане
Има много коли и ....BMW
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DencheSso » 05 Яну 2009, 22:13

Не питам каква връзка има съеденителя с охлаждането, а на кое викате ВИСКОТО, колегата над мен е писал че виското ми мойело да е износено и затова да загрява колата.
Вместо да се репчиш можеше да ми отговориш с една две думи и готово!
"The Beast" (звяра).

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 05 Яну 2009, 22:30

Виското ти е най-отпреде пред радиатора (под пласмасите). Електронна перка която се грижи колата да не прегрява, като работи вкарва външен въздух и охлажда радиатора, който от свой ред закарва охладената течност към двигателя.
Само сега да не питаш какво е радиатор! :lol:
Има много коли и ....BMW
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DencheSso » 05 Яну 2009, 22:32

Благодаря колега няма да питам какво е радиатор споко. :mhihi:
"The Beast" (звяра).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 05 Яну 2009, 23:52

Щом имате теч от някъде-задължително го отстранете!
Защо?Защото охладителната течност се циркулира в затворена система!Правете разлика между отворена и затворена......когато отвсякъде е затворено и няма въздух спокойно циркулира,а когато има теч означава че влиза въздух и водната помпа надува....т.е. влиза в блока въздух,а течността се придвижва до радиатора в последствие показва надутите маркучи поради това че няма удушник(в последствие той е ръчен-онова винтче до капачката)...именно като има само въздух в блока естествено стрелката ще минава 12 ч....така че не си мислете че ще карате само с доливане..това е сериозна работа!!!

както забелязва колегата че тече от уплатнението на разширителното казанче...това го има във форума а и един колега имаше същия проблем и си го е сменил...сега няма никакъв проблем!!!

Назад към E36