Динамометричен ключ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- bojidar lukanov
- Потребител
-
Динамометричен ключ???
колеги някой да има динамометричен ключ ,че си взех нови свещи ,а на тях е означено че трчбва да се завият с 28nm и бих искал да спазя това>...???Знам че ако нещо не ги сложиш както трябва може да се прецака компресията...може и да греша ,ама по-добре да не си правя опити..

BMW...BMW...BMW - Какво друго му трябва на човек...
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Колега,не се занимавай с глупости!И аз обичам табиятлийските работи,ама чак толкова не бих се втилявал.А и досега не съм нито чувал,нито виждал някой да си стяга свещите с динамометричен ключ! 

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- bojidar lukanov
- Потребител
-
А, дали ще е удобно да дойда когато ти е удобно да ги сменим и да ги затегнем с такъв ключ.ако,може де:))
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
bojidar lukanov написа:А, дали ще е удобно да дойда когато ти е удобно да ги сменим и да ги затегнем с такъв ключ.ако,може де:))
А бе колега не се разкарвай, чак толкова не е необходимо да се вманиачаваш. Завий ги спокойно с лула, няма да натягаш зверски и всичко ще е ОК.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Айде и аз да се присъединия към колегите .....
Когато аз за първи път сменях свещи , също като тебе търсих динамометричен ключ ... и мислех даже да си купя ... Поразпитах във 4 сервиза , как сменят свещи и в 4-те ми казаха че с лулата за свещи , без динамометричен ключ.
Та взимаш лулата, навиваш на ръка докато усетиш че свеща е влязла до край в блока , след това пъхаш в края на лулата, където има две дупки отверка с не много голямо рамо и леко притягаш и си готов....

Когато аз за първи път сменях свещи , също като тебе търсих динамометричен ключ ... и мислех даже да си купя ... Поразпитах във 4 сервиза , как сменят свещи и в 4-те ми казаха че с лулата за свещи , без динамометричен ключ.
Та взимаш лулата, навиваш на ръка докато усетиш че свеща е влязла до край в блока , след това пъхаш в края на лулата, където има две дупки отверка с не много голямо рамо и леко притягаш и си готов....
- bojidar lukanov
- Потребител
-
Колега ,много ще съм ти благодарен:)) Проверих и резбата е 16ф ,но най-лошото е че нямам и лула да сваля старите и да завия новите.Ако ,ти е удобно дай Тел и ще ти званна 

Последна промяна bojidar lukanov на 03 Яну 2009, 16:16, променена общо 1 път
- metodi80
- старши ентусиаст
-
S 70/3 написа:моят клю4 лула е взет с готова ръкохватка представляваща Т образен завършек с много малко рамо така 4е е по4ти невъзможно да съсипеш резбата с голи ръце и този клю4 не се пъха нито отверка нито нищо но ако толкова държиш ще взема динамометри4ния и ще ги стегнем.от софия съм така 4е само кажи
А , ако Т- образния завършек липсва от комплекта ... тогава с какво ще стегне ...само на ръка ли ще навие .... То е ясно , че с този Т-образ е най добре да се стегне ... само дето във всички БМВ- та , които съм виждал , в комплекта със инструменти от зад в багажника липсват повечето инструменти.... За това съм казал на колегата да ползва примерно отверка ...но то е само ако няма оригиналния инструмент.....
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Динамометричен ключ за свещи
Бе навиваш на ръка доколкото се навиват да стигнат до блока, после още 1/4 оборот и готово кви нм кви 5лв 

- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
S 70/3 написа:0884558308 това ми е номера имам динамометри4ен но нямам накраиник за свещи за бмв ако намериш звънни
Браво колега,като гледам,ти ще да си много верен колега

15 мнения
• Страница 1 от 1