При празен ход няма парно!???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- slawunder
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E36 318ш Evolution !!
- Мечтае да кара: ///M3
При празен ход няма парно!???
БМВ Е36 компакт М44
Когато подавам газ има парно, но спа ли да давам газ или съм на светофар започва да духа студено ??
Можете ли да помогнете, че от доста време се мъча???
Мерси много

Когато подавам газ има парно, но спа ли да давам газ или съм на светофар започва да духа студено ??
Мерси много

- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
ожг
Долей си вода в охладителната система,като повдигнеш леко предницата на колата ,че да може въздуха в радиатора на парното хубаво да излезе и задължително на включено да духа топло парно.Може ако искаш преди това да си промиеш радиаторчето на парното, има най-различни препарати.Моето навремето го промих с един препарат за мивки"Пеак" заедно със сода каустик-като ги смесиш двете в радиаторчето и...ва мамата на всичката мизерия.След това изплакваш ,че много разяжда,но е безотказно-гарантирам.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега ... системата ти явно не е добре обезвъздушена ... така че обезвъздуши я и няма да има проблем. Ако не знаеш как става това ползвай търсачката там има няколко теми с подробно обяснение. Колегата Makarov 2 те е посъветвал да долееш течност в системата , но това само ако е необходимо .... виж преди това до къде е течността в преливника , за да не стане да сипеш твърде много и ако има въздушна възглавница в системата , няма да може да поеме водата , която си сипал и тогава ще се вкараш във филм....
Re: При празен ход няма парно!???
slawunder написа:Когато подавам газ има парно, но спа ли да давам газ или съм на светофар започва да духа студено ??
провери нещата, дето ти казват колегите и ако не е от тях си смени водната помпа

и не се мъчи много много, че за нула време ще я прегрееш в някое задръстване

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: При празен ход няма парно!???
zazomazo написа:slawunder написа:Когато подавам газ има парно, но спа ли да давам газ или съм на светофар започва да духа студено ??
провери нещата, дето ти казват колегите и ако не е от тях си смени водната помпа![]()
и не се мъчи много много, че за нула време ще я прегрееш в някое задръстване
Абсолютно , отстрани го тоя проблем , че той води към големи ядове .... и после как се оправя прегрял двигател не питай ....
- johnni_b
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 525D 2001г.седан
Колега, брат ми имаше същия проблем като твоя. Само че, той кара Fiat Brava. Преди седмица свалихме радиаторчето на парното. Десетина минути се мъчихме да го отпушим. Беше се задръстило и водата едвам циркулираше през него. Измихме го хубаво, сложихме го, обезвъздушихме системата и сега парното е супер.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
7 мнения
• Страница 1 от 1