Разход на масло???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Разход на масло???
Здравейте и честита коледа!
Въпроса ми е за разхода на маслото.
Значи смених го преди около 2к км и беше точно на максимума.От около 2 седмици обаче си го юркам доста до прекъсвач и днес видях че нивото е паднало с 2 милиметра!
Та искам да ви попитам някой знае ли колко трябва да гори от смяна до смяна когато всичко е ОК?А и дали е нормално когато стрелката влиза повече в червеното да подгорва масло?
Колата е 318 IS и досега не го пипаше грам!Маслото е уж оригинално БМВ.
Въпроса ми е за разхода на маслото.
Значи смених го преди около 2к км и беше точно на максимума.От около 2 седмици обаче си го юркам доста до прекъсвач и днес видях че нивото е паднало с 2 милиметра!
Та искам да ви попитам някой знае ли колко трябва да гори от смяна до смяна когато всичко е ОК?А и дали е нормално когато стрелката влиза повече в червеното да подгорва масло?
Колата е 318 IS и досега не го пипаше грам!Маслото е уж оригинално БМВ.
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Абе 2мм, може да е под лек наклон, може да е различна температурата, това не е показателно може да не го е докоснала
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
за всяка кола си е различно и индивидуално, и зависи от начина на карана и състоянието на двигатела, особено пък на стара кола, там може и ден с ден да не е еднакъв 

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
2 мм!Остави го по-дълго време без да палиш двигателя(примерно цяла нощ) и ще видиш,че ще ти бъде по-високо нивото на маслото.Предполагам,че си го проверил преди да е успяло да се стече в картера. 

- VT5602AK
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
- Мечтае да кара: S50B30 turbo
- Детайли за колата: модифицирани
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
имаше една тема дето разискваха дали в книгата е написано вярно че горят максимум по 0.15 л на 100 км. Голяма дискусия стана. Ама и в същата книга пишеше че м/у двете и черти има 1 л, така че не знам как ги измери тия два мм ама спокойно като подминеш долната черта с два мм пак няма да е фатално точно тогава да доливаш. И знай че прекомерното количество масло също не е добре
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Що да не е възможно.... нелогично ли ти се струва 10+ годишен двг да хапне малко масълце заради ръчки? На мен ми се струва нормално... ако при по-прилично каране си е ОК работата.... не му се впрягай...
мойта си "сипваше" 2-300мл на 10к.... и си перкаше екстра.. 

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
Абе не ви ли писна да пускате през 2 дни една и съща тема бе... паднало му с 2 милиметра.. с 2 литра да ти падне ...

15 мнения
• Страница 1 от 1