Проблем с М44
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- niksan repsol
- Потребител
-
Проблем с М44
Сутрин колата когато е студено палеше трудно и мотора тресеше на празен ход. След три минути проблема изчезваше. Отидох на "прехвален" сервиз да ми проверят електрониката - според тях беше безупречна. Но все пак решиха да ми изчистият дюзите с ултразвук, въпреки че колата няма газ. Колата стана още по-зле, казаха ми да купя нови, които струват 1000 лв. и не ми дават гаранция, че проблема ще се оправи. Колата е купена чисто нова от мен и досега никой не я е пипал. Някой имал ли е подобен проблем? На празен ход направо е ужасна.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Проблем с М44
niksan repsol написа:Сутрин колата когато е студено палеше трудно и мотора тресеше на празен ход. След три минути проблема изчезваше. Отидох на "прехвален" сервиз да ми проверят електрониката - според тях беше безупречна. Но все пак решиха да ми изчистият дюзите с ултразвук, въпреки че колата няма газ. Колата стана още по-зле, казаха ми да купя нови, които струват 1000 лв. и не ми дават гаранция, че проблема ще се оправи. Колата е купена чисто нова от мен и досега никой не я е пипал. Някой имал ли е подобен проблем? На празен ход направо е ужасна.
Клапан на картерните газове ... провери го .
- metodi80
- старши ентусиаст
-
niksan repsol написа:Благодаря братле!проверих го.не е от него.
Това което ще ти кажа ще прозвучи може би тривиално ( и след като си ходил на дагностика вероятно са ти го проверили но все пак.....) , стъпков мотор , дебитомер, ламбда , някой спукан маркуч , офффф ... абе много гаден проблем и обикновено трудно , много трудно се дагностицира. При мен имаше подобен проблем и го реших като смених тоя клапан .... но след като казваш че е проверен

- niksan repsol
- Потребител
-
братле,най добрите елконажии я гледаха,направиха я на парчета.дюзите ,каналите им за въздух били запушени и не можел и ултра звука да ги изчисти......
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- metodi80
- старши ентусиаст
-
niksan repsol написа:братле,най добрите елконажии я гледаха,направиха я на парчета.дюзите ,каналите им за въздух били запушени и не можел и ултра звука да ги изчисти......
Е как така ... нали не я караш на газ. От какво са се запушили тия дюзи...... ама какво ли питам и аз , то нали ни е много хубаво горивото та па се и чудя. Лоша работа , тия дюзи и втора ръка да ги купиш пак излизат маика си и баща си на пари.
- niksan repsol
- Потребител
-
колата съскаше!!!стана студ и сутрин ,само сутрин палеше кофти.в момента в който пипаха дюзите стана зле и постоянно когато е на празен ход.иначе направо кърти
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
niksan repsol написа:колата съскаше!!!стана студ и сутрин ,само сутрин палеше кофти.в момента в който пипаха дюзите стана зле и постоянно когато е на празен ход.иначе направо кърти
Добре де вижте как е сондата на газ аналисзатор ,ма като е студена колата.

- niksan repsol
- Потребител
-
в понеделник отивам при едно братле със същия мотор.сваляме и слагаме на мойта !ще ги и в майсторите!дано да излезе проблема...
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
niksan repsol написа:колата съскаше!!!стана студ и сутрин ,само сутрин палеше кофти.в момента в който пипаха дюзите стана зле и постоянно когато е на празен ход.иначе направо кърти
Съскане- смуче въздух отнякъде, или имаш запушен датчик за картерните газове. Едва ли е друга причината.
12 мнения
• Страница 1 от 1