апф оборотомер ?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
апф оборотомер ?!
Значи колеги имам 1 запитване...
карам е36 93-та 318ис и имам прекъсвач на 4800 оборота обаче вчера си лафих с 2ма 3ма от форума и като им казах какви скорости развивам на какви обороти ми казаха че има нещо не както трябва
сега преди малко го погледнах на цариградско 130км/ч 3000 оборота на 5та
на втора права 90 до прекъсвача на 4800 оборота ...
казаха ми че не е възможно и за това сега пак го погледнах 130км - 3000 оборота на пета предавка даже 2900 май
на празни обороти ми държи 1000 рядко 900
кажете ми са тва възможно ли е или някой някви идеи да има защо е така
и дали изобщо не трябва да е така
карам е36 93-та 318ис и имам прекъсвач на 4800 оборота обаче вчера си лафих с 2ма 3ма от форума и като им казах какви скорости развивам на какви обороти ми казаха че има нещо не както трябва

казаха ми че не е възможно и за това сега пак го погледнах 130км - 3000 оборота на пета предавка даже 2900 май

кажете ми са тва възможно ли е или някой някви идеи да има защо е така

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
къв е тоя прекъсвач на М42 на 4800 та тя тогава излита
нещо не ти е наред оборотомера наи вероятно или ти е сменен дифа и аз на 2 дигам 90 ама на 6700 оборота

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: апф оборотомер ?!
BrkN написа:Значи колеги имам 1 запитване...
карам е36 93-та 318ис и имам прекъсвач на 4800 оборота обаче вчера си лафих с 2ма 3ма от форума и като им казах какви скорости развивам на какви обороти ми казаха че има нещо не както трябва![]()
казаха ми че не е възможно и за това сега пак го погледнах 130км - 3000 оборота на пета предавка даже 2900 май![]()
кажете ми са тва възможно ли е или някой някви идеи да има защо е такаи дали изобщо не трябва да е така
Таблото ти е от кола с шест цилиндров мотор

Или намираш кой да ти го програмира за четирицилиндров или си купуваш друго от 4 цилиндрова

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Re: апф оборотомер ?!
vld написа:BrkN написа:Значи колеги имам 1 запитване...
карам е36 93-та 318ис и имам прекъсвач на 4800 оборота обаче вчера си лафих с 2ма 3ма от форума и като им казах какви скорости развивам на какви обороти ми казаха че има нещо не както трябва![]()
казаха ми че не е възможно и за това сега пак го погледнах 130км - 3000 оборота на пета предавка даже 2900 май![]()
кажете ми са тва възможно ли е или някой някви идеи да има защо е такаи дали изобщо не трябва да е така
Таблото ти е от кола с шест цилиндров мотор![]()
Или намираш кой да ти го програмира за четирицилиндров или си купуваш друго от 4 цилиндрова
баш

- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
За каране - можеш да си го караш, ако е само това и не те дразни...
Ама нещо не ми се връзва...
Ако таблото е разменено с "шестцилиндрово" и сега на макс. обороти (реално около 6500/мин) ти показва 4800, а на празен ход - 900/1000 ==> по тази логика двигателя ти всъщност на празен ход се върти с около или малко над 1300об/мин...
Какво е апф???
Ама нещо не ми се връзва...

Ако таблото е разменено с "шестцилиндрово" и сега на макс. обороти (реално около 6500/мин) ти показва 4800, а на празен ход - 900/1000 ==> по тази логика двигателя ти всъщност на празен ход се върти с около или малко над 1300об/мин...
Какво е апф???
ми нещо от сорта на пфф
така ми дойде...
ами незнам зех я от враца
нз там какви далавери са правили ама колата си върви прехвърлих я гледаха я в кат не е крадена не загрява изобщо колкото и да я тумба не виждам какъв е проблема
и верно ако е по тая логика както ми показва 1000 оборота значи тряя да е даже над 1300 което не е добре ...тцтц незнам просто
тва от компютърна диагностика дали може да ми кажат нещо

ами незнам зех я от враца

нз там какви далавери са правили ама колата си върви прехвърлих я гледаха я в кат не е крадена не загрява изобщо колкото и да я тумба не виждам какъв е проблема

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
BrkN написа:ми нещо от сорта на пффтака ми дойде...
ами незнам зех я от враца![]()
![]()
нз там какви далавери са правили ама колата си върви прехвърлих я гледаха я в кат не е крадена не загрява изобщо колкото и да я тумба не виждам какъв е проблемаи верно ако е по тая логика както ми показва 1000 оборота значи тряя да е даже над 1300 което не е добре ...тцтц незнам просто
Добре де по горе ти написах какво е и как да процедираш

Кое не ти е ясно?
Или трябва лаф да става

На диагностика нищо няма да излезе,защото най вероятно всичко е наред,просто някой е сменил таблото защото старото е дало фира.
Сложил е каквото има и съответно не е уцелил.
Проблема ти може да бъде решен във официален БМВ сервиз или от някой който има БМВ сканер 1.35 или 1.36 и знае да работи с него (не само да връща километри

10 мнения
• Страница 1 от 1