Смяна на ламбдасонда и ...........
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Смяна на ламбдасонда и ...........
Здравейте колеги.
Имам следния проблем.
Преди два месеца закарах колата на диагностика и смених всички консумативи.Естествено неможеше всичко да е наред и в сервиза ми казаха че трябва да сменя ламбдасондата защото била "мудна"
(Номенклатурен номер : 11781247475 Описание : LAMBDASONDE Ед.цена (с ДДС) : 383.26 BGL)
И сищо така -
задното и средното гьрне
( Номенклатурен номер:18301432152 Описание:AT-KATALYS. Ед.цена (с ДДС) : 2051.24 BGL )
Цените са от дару кар.
Днес установих че разхода ми е 15/100 и сьщо така, забелязвам че колата загрява доста бавно.От кв.Хиподрума някьде кьм Студентски град
стрелката е на 12h.Но след като загрее няма проблем с температурата(не се новишава и не пада, без значение от натоварването)
Посьветвайте ме какво да сменя и кьде.Сьщо така от какво друго може да се дьжи високия разход на гориво.
Мерси предварително.
Имам следния проблем.
Преди два месеца закарах колата на диагностика и смених всички консумативи.Естествено неможеше всичко да е наред и в сервиза ми казаха че трябва да сменя ламбдасондата защото била "мудна"
(Номенклатурен номер : 11781247475 Описание : LAMBDASONDE Ед.цена (с ДДС) : 383.26 BGL)
И сищо така -
задното и средното гьрне
( Номенклатурен номер:18301432152 Описание:AT-KATALYS. Ед.цена (с ДДС) : 2051.24 BGL )
Цените са от дару кар.
Днес установих че разхода ми е 15/100 и сьщо така, забелязвам че колата загрява доста бавно.От кв.Хиподрума някьде кьм Студентски град
стрелката е на 12h.Но след като загрее няма проблем с температурата(не се новишава и не пада, без значение от натоварването)
Посьветвайте ме какво да сменя и кьде.Сьщо така от какво друго може да се дьжи високия разход на гориво.
Мерси предварително.
Последна промяна Trixster на 12 Дек 2008, 17:38, променена общо 2 пъти
За гърнето си купи "Walker" или "Bosal", въпреки глупостите които говорят за тях, че имало ментета на пазара и дрън дрън...
Сондата си вземи от Ауто+ мисля имаха Бошовски сонди на що годе приемливи цени. (това ако фабрично ти е със сонда Бош).
Смени си термостата със такъв от Дару, не се скъпи за 20-30лв. разлика в цената.
И можеш да си смениш и свещите. След всички тези изпълнения, виж какъв ми е разхода в подписа. Всеки ден се кара софийско колата.
Сондата си вземи от Ауто+ мисля имаха Бошовски сонди на що годе приемливи цени. (това ако фабрично ти е със сонда Бош).
Смени си термостата със такъв от Дару, не се скъпи за 20-30лв. разлика в цената.
И можеш да си смениш и свещите. След всички тези изпълнения, виж какъв ми е разхода в подписа. Всеки ден се кара софийско колата.
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
Не съм от София,но за ламбда Бош-максимум 180лв,търсиш.
Задното ми гърне е Уолкър и ми харесва-200лв.
Задното ми гърне е Уолкър и ми харесва-200лв.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Високия разход се дължи на ламбда сондата. И моята е изгоряла и ми дава разход между 20 и 35л/100км.
- CCCP_Power
- Потребител
-
Аз също пътувам този маршрут от Хиподрума до Студетнски град и разхода ми е 17/100 (Мотор м43). Верно че задрастванията са големи, но пак ми се струва много. Но ако има проблем с ламбда сондата, защо междуградко разхода ми е около 7.5 (мисля че това е доста добре). Просто се чудя 

5 мнения
• Страница 1 от 1