съединителя си замина

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

съединителя си замина

Мнение от mg87 » 12 Дек 2008, 15:38

от извесно време съединителчя ми свиреше но си работеше и снощи изведнаш отказа напално стана стра6но твард и не мое да се натисне повече от половината и при запален мотор ако се опитам да го натисна колата гасне...консултирах се с нчкакви маистори и според тях в началото кат е свирел е боло само лагер а сега сигорно целиа ше е за смяна... колко приблизително мое да излезна в наи лояия сценарии... и вазмойно ли е са да прецакам нещо друго щото вече 2 дни карам без саединител :mhihi: :uups:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 12 Дек 2008, 15:51

ми к-т съединител и може би маховик 300-1500 лв в зависимост
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 12 Дек 2008, 15:53

не карай без съединител, иди го смени всичко ще ти излезе около 300лв

Потребител
Аватар
Кара: Е61 525i 2004

Re: съединителя си замина

Мнение от King^of^Darknes » 12 Дек 2008, 15:55

mg87 написа:от извесно време съединителчя ми свиреше но си работеше и снощи изведнаш отказа напално стана стра6но твард и не мое да се натисне повече от половината и при запален мотор ако се опитам да го натисна колата гасне...консултирах се с нчкакви маистори и според тях в началото кат е свирел е боло само лагер а сега сигорно целиа ше е за смяна... колко приблизително мое да излезна в наи лояия сценарии... и вазмойно ли е са да прецакам нещо друго щото вече 2 дни карам без саединител :mhihi: :uups:

как караш без съединител бе човек това да не ти е бълканче лелелле бегаи на маистор :banghead: :conf: :censored:

Потребител
Аватар
Кара: BMW M6 2013г

Мнение от bigmata » 12 Дек 2008, 17:33

При мен огледалния диск се счупи на две,но педала си ми остана мек смених цял комплект за по-сигурно,а при тебе с тооо твърд педал дано не е нещо сериозно окло 300-400лв ще ти излезе всичко

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 12 Дек 2008, 20:32

mg87 написа:от извесно време съединителчя ми свиреше но си работеше и снощи изведнаш отказа напално стана стра6но твард и не мое да се натисне повече от половината и при запален мотор ако се опитам да го натисна колата гасне...консултирах се с нчкакви маистори и според тях в началото кат е свирел е боло само лагер а сега сигорно целиа ше е за смяна... колко приблизително мое да излезна в наи лояия сценарии... и вазмойно ли е са да прецакам нещо друго щото вече 2 дни карам без саединител :mhihi: :uups:

Колега , не се плаши ..... значи щом ти е свирел съединителя вроятно аксиалния лагер е заминал , за да е твърд педала има няколко вариянта - вилката зад аксиалния лагер да е отчупила пластмасовто краче, което я държи от едната страна и при натискане помпата на съединителя да не може да я избута напред достатъчно и от там да не може и педала да слезе по надолу от средата. Възможно е също самата вилка да се е деформирала. Възможно е аксиалния лагер да е влязъл във палците на притискателния диск и да е заседнал там. При всички случаи това , което ще трябва да смениш (при това положение) е аксиален лагер , притискателен диск , феродов диск. Дано да не е надран или тотално разбит огледалния диск , защото ще ти излезе прескъпо това удоволствие. Аз съвсем на скоро (миналата събота ) смених съединител , взех го от Ауто + на SACHS 266лв. комплект -аксиален лагер , притискателен и феродов диск (уж оригинален , на всички части пише - MADE IN GERMANY). За работа "майсторите" взимат към 150 лв. Та това е смяната излиза около 400 лв ,ако всичко друго е наред. Успех....
П.С. Ако можеш смени си го сам , че тия 'майстори " не само че взимат парите ами после заман проблеми има особено със тия съеднители....мани ,мани . Верно прибиване е ама поне знаеш какво си си пипнал ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 12 Дек 2008, 21:47

поне напиши каква е колата като питаш за цени. Много колеги могат да ти направят оферти и за нов и за втора употреба комплект съединител.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 12 Дек 2008, 21:50

Тоя твърд педал може и да е някоя помпа... ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40 1.8 metan

Мнение от buny_boy11 » 12 Дек 2008, 22:10

luk 220lv

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 12 Дек 2008, 22:20

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 12 Дек 2008, 22:57

как караш без съединител бе човек това да не ти е бълканче лелелле бегаи на маистор :banghead: :conf: :censored:
само потеглянето е по трудно а кат се засиля си ги рачкам без проблем а на светофарите гледам отдалече да е зелено :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 12 Дек 2008, 23:04

///MapTo написа:Тоя твърд педал може и да е някоя помпа... ;)
На мен като ми се беше прецакала помпата педала си беше мек и неотделяше.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 12 Дек 2008, 23:37

KUM4o написа:
///MapTo написа:Тоя твърд педал може и да е някоя помпа... ;)
На мен като ми се беше прецакала помпата педала си беше мек и неотделяше.

Зависи коя помпа се е прецакала и в кво положение...достатъчно долни помпи съм строшил и знам коя как и кога... ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 13 Дек 2008, 0:32

комплект съединител около 300лв смяна 150, ако е заминал маховика което слабо вероятно зависи от мотора и модела от 80 до 250лв втора ръка.

Назад към E36