съединителя си замина
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
съединителя си замина
от извесно време съединителчя ми свиреше но си работеше и снощи изведнаш отказа напално стана стра6но твард и не мое да се натисне повече от половината и при запален мотор ако се опитам да го натисна колата гасне...консултирах се с нчкакви маистори и според тях в началото кат е свирел е боло само лагер а сега сигорно целиа ше е за смяна... колко приблизително мое да излезна в наи лояия сценарии... и вазмойно ли е са да прецакам нещо друго щото вече 2 дни карам без саединител

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- King^of^Darknes
- Потребител
-
- Кара: Е61 525i 2004
Re: съединителя си замина
mg87 написа:от извесно време съединителчя ми свиреше но си работеше и снощи изведнаш отказа напално стана стра6но твард и не мое да се натисне повече от половината и при запален мотор ако се опитам да го натисна колата гасне...консултирах се с нчкакви маистори и според тях в началото кат е свирел е боло само лагер а сега сигорно целиа ше е за смяна... колко приблизително мое да излезна в наи лояия сценарии... и вазмойно ли е са да прецакам нещо друго щото вече 2 дни карам без саединител![]()
как караш без съединител бе човек това да не ти е бълканче лелелле бегаи на маистор

- bigmata
- Потребител
-
- Кара: BMW M6 2013г
При мен огледалния диск се счупи на две,но педала си ми остана мек смених цял комплект за по-сигурно,а при тебе с тооо твърд педал дано не е нещо сериозно окло 300-400лв ще ти излезе всичко
- metodi80
- старши ентусиаст
-
mg87 написа:от извесно време съединителчя ми свиреше но си работеше и снощи изведнаш отказа напално стана стра6но твард и не мое да се натисне повече от половината и при запален мотор ако се опитам да го натисна колата гасне...консултирах се с нчкакви маистори и според тях в началото кат е свирел е боло само лагер а сега сигорно целиа ше е за смяна... колко приблизително мое да излезна в наи лояия сценарии... и вазмойно ли е са да прецакам нещо друго щото вече 2 дни карам без саединител![]()
Колега , не се плаши ..... значи щом ти е свирел съединителя вроятно аксиалния лагер е заминал , за да е твърд педала има няколко вариянта - вилката зад аксиалния лагер да е отчупила пластмасовто краче, което я държи от едната страна и при натискане помпата на съединителя да не може да я избута напред достатъчно и от там да не може и педала да слезе по надолу от средата. Възможно е също самата вилка да се е деформирала. Възможно е аксиалния лагер да е влязъл във палците на притискателния диск и да е заседнал там. При всички случаи това , което ще трябва да смениш (при това положение) е аксиален лагер , притискателен диск , феродов диск. Дано да не е надран или тотално разбит огледалния диск , защото ще ти излезе прескъпо това удоволствие. Аз съвсем на скоро (миналата събота ) смених съединител , взех го от Ауто + на SACHS 266лв. комплект -аксиален лагер , притискателен и феродов диск (уж оригинален , на всички части пише - MADE IN GERMANY). За работа "майсторите" взимат към 150 лв. Та това е смяната излиза около 400 лв ,ако всичко друго е наред. Успех....
П.С. Ако можеш смени си го сам , че тия 'майстори " не само че взимат парите ами после заман проблеми има особено със тия съеднители....мани ,мани . Верно прибиване е ама поне знаеш какво си си пипнал ....
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
поне напиши каква е колата като питаш за цени. Много колеги могат да ти направят оферти и за нов и за втора употреба комплект съединител.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
само потеглянето е по трудно а кат се засиля си ги рачкам без проблем а на светофарите гледам отдалече да е зеленокак караш без съединител бе човек това да не ти е бълканче лелелле бегаи на маистор![]()
![]()

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
KUM4o написа:На мен като ми се беше прецакала помпата педала си беше мек и неотделяше.///MapTo написа:Тоя твърд педал може и да е някоя помпа...
Зависи коя помпа се е прецакала и в кво положение...достатъчно долни помпи съм строшил и знам коя как и кога...

14 мнения
• Страница 1 от 1