Проблем с антифриза!!! 318 тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с антифриза!!! 318 тдс
Колеги, ако можете да помогнете, ще съм адски благодарен! От пролетта започна да губи антифриз, доливам и за малко разстояние пак изчезва. Случи се така че трябваше да долея вода веднъж, отбелязах нивото и от тогава- 4-5 хил.км нямаше проблем. Миналата седмица пътуваш повече и при проверката се оказа че пак няма никой в резервоара- долях 2л дист. вода. За 60км ги нямаше. Мисля че не е гарнитура или глава, защото не пуши бяло отзад, а и бързо го губи, предполагам тече отнякъде, долу на кората има следи от охладителна течност ама не можах да открия от къде е това. Казаха ми че може да е водната помпа..помогнете със съвет, моля. Колатя е 318ТДС, М41 мотор..
- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
Ми брад вдигаш колата на подемника един вътре и газ,докато не прокапе
видиш ли от каде капе,и кажеш доло горе каде се намира мястото колегите ше ти кажат!
видиш ли от каде капе,и кажеш доло горе каде се намира мястото колегите ше ти кажат!
- yulian4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kola
- Мечтае да кара: Stelt
- Детайли за колата: BMW
отг
и аз бях така колега колата беше карана с вода и водната помпа беше заминала смених е но пак малко губеше докато не намерих един майстор който си имаше некви таблици с налягане и ги надува и гледа къде е проблема оказаха се някви тръбички запои ги и е ок
но ми казаха че БМВ изобщо не трябва да се кара с вода дори и дестилирана зашото двигателя поддържа висока температура а а водата завирала на тази температура и трябвало да се кара само с антифриз и то чист концентрат .
ма както ти е казал колегата гледай от къде ще тръгне да сълзи ма при всички ситуации си или за майстор или за нов
но ми казаха че БМВ изобщо не трябва да се кара с вода дори и дестилирана зашото двигателя поддържа висока температура а а водата завирала на тази температура и трябвало да се кара само с антифриз и то чист концентрат .
ма както ти е казал колегата гледай от къде ще тръгне да сълзи ма при всички ситуации си или за майстор или за нов
BMW e kolata
Blondinka e jenata

Blondinka e jenata

- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
Тва за антифриза не съм съгласен колега:)
Значи по патя на логиката,ако сложиш само концентрат тои е много по гаст и тогава се получава натоварване на водната помпа;)
Значи по патя на логиката,ако сложиш само концентрат тои е много по гаст и тогава се получава натоварване на водната помпа;)
- yulian4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kola
- Мечтае да кара: Stelt
- Детайли за колата: BMW
santo_bansko написа:Тва за антифриза не съм съгласен колега:)
ми мен такак ми казаха и така си карам ма от тогава неам проблеми нинам как требе да е

BMW e kolata
Blondinka e jenata

Blondinka e jenata

- BOOKER
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW Е36 318 М40
Е36 325 М50
Е30 320 М50
Re: отг
yulian4o написа:но ми казаха че БМВ изобщо не трябва да се кара с вода дори и дестилирана зашото двигателя поддържа висока температура а а водата завирала на тази температура и трябвало да се кара само с антифриз и то чист концентрат

Поразпитай малко как работи охладителната система и защо налягането вътре в системата е по високо от атмосферното!!!
8 мнения
• Страница 1 от 1