температура на водата при Е36 320инж.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

hi

Мнение от josefincho » 11 Ное 2008, 22:28

да питам смених си термостата на стария които свалих пишеше до 88с.а на новия 96с но стрелката пак не мърда от средния диапазон а парното ми е много силно сега на 1 не се издържа а стрелката не марда от средата каквото и да права и незнам дали не са и височки градуси те или е нормално
p4elara

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 11 Ное 2008, 22:59

охладителната е много деликатна система. Щом имаш парно и не ти мърда стрелката при ръчкане, спи спокойно. Иначе ми се струват високи градусите на термостата, ама кво от това, нали нямаш проблеми. Карай така и не пипай. По-омразно нещо от водната система няма за мен...

Потребител
Аватар

Мнение от vasilevs1981 » 28 Ное 2008, 14:16

Колеги аз имам подобен проблем градусите ги държи на 12 и 1 но по лошото е че когато почна да изкачвам нанагорнище по бавно имам предвид със скорост под 50км/ч започва да загрява до сега не е стигало червеното защото пущам парното на мах и температурата отива пак на 12 и 1 но това не е решение.термостата го смених нов но продължава да го прави.
Ще съм много благодарен ако някой знае от какво може да е този проблем.
Колата е Е36 318 и комби 97г.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Мнение от nelim » 28 Ное 2008, 14:21

vasilevs1981 написа:Колеги аз имам подобен проблем градусите ги държи на 12 и 1 но по лошото е че когато почна да изкачвам нанагорнище по бавно имам предвид със скорост под 50км/ч започва да загрява до сега не е стигало червеното защото пущам парното на мах и температурата отива пак на 12 и 1 но това не е решение.термостата го смених нов но продължава да го прави.
Ще съм много благодарен ако някой знае от какво може да е този проблем.
Колата е Е36 318 и комби 97г.

Има хиляда теми по този въпрос.

Вероятно термостата ти отваря, щом казваш че е нов ( ако не е менте ), и проблема ти е в виско съединителя , ако е сдал багажа.

Проблема при продължително изкачване е че караш бавно - т.е. няма силна обдухваща струя на радиатора, но пък караш на високи обороти при голяма натоварване на двигателя, от там ако перката не се включи за да насмогне и колата почва да прегрява.

Аз лично си мислех че виското се включва само лятото, но забелязах че ако изкачваш продължително и в задръствания , се включва и зимата.

Другия вариант е водна помпа, ако е започнала и тя да си ходи, може да превърта в оста и да не върти водата с необходимия дебит, от там също може да прегрее.

Както bmwdriver написа още в началото на темата.

Още при копуване на колата е хубаво тези 3 важни компонента да се сменят ВИСКО,ВОДНА ПОМПА,ТЕРМОСТАТ.

Ако пък имате проблеми с температурата е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
Да ама не, никой не чете, стегнете се малко и не се дръжте като бавно развиващи се с тия тъпи въпроси.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от vasilevs1981 » 28 Ное 2008, 14:34

то хубаво ама мойта не е със виско ами е с ел.задвижване

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Ное 2008, 14:41

Погледни си реостата на перката (намира се в долната част на предпазната решетка от към маторя, ма така с гледане мое и да не разбереш дали е читав -> диагностика)... може да ти е изгоряла 1-вата степен... и да се включва чак 2-ра, ма трябва да видиш и какви са ти градусите на датчика на радиатора (като застанеш пред колата и погледнеш радиатора от ляво - бучнат е най-отгоре.. стърчи... погледни му градусите...). Ако ти е сменен тоя датчик с по-високи градуси може да не стига до 2-ра степен и докат да развърти и датчика на блока да отчете достатъчно, че да ти мръдне стрелката... само за справка - стрелката "тръгва" надясно при 102С...

Едва ли обаче проблема ти е от перката... според мен ти е друг - или имаш недостатъчно охладителна течност или имаш запушване (външно или вътрешно) по радиатора (радиаторите на клима и вода при тия коли са един зад друг)... приемаме, че водната помпа е ОК (че ако не е - ясна работата)....тва да си в движение и да ти мърда стрелката при читав термостат - не е от ел. перката... изключено... реално дори при 2к оборота, водната помпа върти достатъчно бързо, че да насмогва да върти водата при по-натоварен матор.. а ти при 40км/ч на ква предавка и кви RPM изкачваш? 1-ва с педала до ламарината? едва ли..

Предишна

Назад към E36