Какво означава тази сигнална лампа на таблото ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
След средата на 95-та, километража на 320-ката се променя и вече не е до 260, а до 250.
Последна промяна PeReZ на 15 Ное 2008, 3:11, променена общо 1 път
- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
torbalan5560 написа:Колега коя година ти е колата. Аз доколкото знам на 320-те километражите са им до 260, а на снимката която си сложил е до 250 да не би да е 1.8 мотора
Ами би следвало да е януари 1996 г....
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Абе откъде излезнахте вие бе вчерашни философи ? Оборотите били проблемни, километража не бил такъв за 320... Я идете яжте хляб и тогава давайте мнения.
1. Лампичката е за накладки, 1 приятел кара на нея от 1 (една) година (не че така трябва) и колата още спира по-добре от random японски коли на тия години.
2. Оборотите са точни за 20ка, само гледай дане ги мени на празен ход.
3. Колата е 96та или напред, затова таблото е такова.
Айде успех.
1. Лампичката е за накладки, 1 приятел кара на нея от 1 (една) година (не че така трябва) и колата още спира по-добре от random японски коли на тия години.
Айде успех.
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
по принцип не е нужно да се сменя датчика. това е просто метална пъпка на самите накладки, която е свързана с ламтичка на таблото. при износване на феродото пъпката се допира до диска и веригата се затваря - следователно светва лампата на талото. това не е много добре, защото при това положение дебелината на феродото е не повече от 1.5 до 2 милиметра при нормално ново такова от почти един сантиметър. друга причина поради която не бива да се кара така е, че се получава триене на метал в метал и следователно може да се надраска спирачния диск....

- King^of^Darknes
- Потребител
-
- Кара: Е61 525i 2004
zBoost написа:Абе откъде излезнахте вие бе вчерашни философи ? Оборотите били проблемни, километража не бил такъв за 320... Я идете яжте хляб и тогава давайте мнения.
Айде успех.
zBoost ми се струва че е прав защото и на моята 320 са така оборотите и километража също ми е така имам един прятел с 320 само че по дърта от моята и неговия километраж е до 260 а оборотите мисля че бяха по високи не съм сигорен и за това не искам да споря порсто споделям моя опит и това което съм видял

- BMW Addiction
- кандидат ентусиаст
-
Да попитам в тази тема отново още един въпрос.
Как ви изглежда температурата на двигателя на същата кола ?

Снимката е правена след пробег от около 10 км. - не е ли малко висока ?
Не съм карал BMW за дълго и правя (знам че сигурно не трябва) аналогия с Пасат 2 и след такъв кратък пробег температурата почти не мърда...
Възможно ли е да има проблеми с прегряване ?
Как ви изглежда температурата на двигателя на същата кола ?

Снимката е правена след пробег от около 10 км. - не е ли малко висока ?
Не съм карал BMW за дълго и правя (знам че сигурно не трябва) аналогия с Пасат 2 и след такъв кратък пробег температурата почти не мърда...
Възможно ли е да има проблеми с прегряване ?
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
taba4ko написа:това не е много добре, защото при това положение дебелината на феродото е не повече от 1.5 до 2 милиметра при нормално ново такова от почти един сантиметър. друга причина поради която не бива да се кара така е, че се получава триене на метал в метал и следователно може да се надраска спирачния диск....
Да не говорим и за факта, че при толкова тънка накладка, феродото се нагрява прекалено бързо и спирачките спират да.... спират.... и става мазало...
- taba4ko
- ентусиаст
-
- AlCapone
- младши ентусиаст
-
- Кара: когато има гориво.
- Мечтае да кара: Джесика Алба
- Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany
:)
1. Температурата ти е идеална (но зависи на различните коли и термостати различно показва стрелката може да е малко по напред или по на зад стрелката и пак да е супер) на мойта също седи там в нормално положение.
2. Лампата на таблото ти свети защото: Трябва да смениш накладки; Като са ти сменяли накладките или са били такива който нямат пъпката за дачика и не са го сожили или са имали но не са го сложили; махнали са ти датчика за накладки смисал кабела(както аз направих на мойта сфалих си кабелите щото нямах място за дачик на накладките и ги сложих в багажника
) и сега лапата ще ми свети с години наред.
3. Аз съм с 318 и оборотите са ми кам 750-800 няма никакви ядове като седи на обороти дори почти не се чува че е запалена. Нямаш проблем и с тях.
2. Лампата на таблото ти свети защото: Трябва да смениш накладки; Като са ти сменяли накладките или са били такива който нямат пъпката за дачика и не са го сожили или са имали но не са го сложили; махнали са ти датчика за накладки смисал кабела(както аз направих на мойта сфалих си кабелите щото нямах място за дачик на накладките и ги сложих в багажника

3. Аз съм с 318 и оборотите са ми кам 750-800 няма никакви ядове като седи на обороти дори почти не се чува че е запалена. Нямаш проблем и с тях.
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2