Въпрос за лак...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: лагерница
Детайли за колата: touring

Въпрос за лак...

Мнение от 4a4i » 24 Ное 2008, 20:56

Та ситуацията е следната : оставих колата за пребоядисване на врата и калник.....8 дни по късно си взех компакта,мисля че наистина са достатъчни за тази операция,всичко е ок. но намерих няколко маааалки капчици лак,леко разтечени по вратата.Естествено като вече знам къде са,дразнят много :confused: въпроса е може ли с нещо...някаква водна шкурка ли какво, леко да ги изтъркам,но да не остане белег или да нараня боята?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Въпрос за лак...

Мнение от zvetiko » 24 Ное 2008, 21:57

4a4i написа:Та ситуацията е следната : оставих колата за пребоядисване на врата и калник.....8 дни по късно си взех компакта,мисля че наистина са достатъчни за тази операция,всичко е ок. но намерих няколко маааалки капчици лак,леко разтечени по вратата.Естествено като вече знам къде са,дразнят много :confused: въпроса е може ли с нещо...някаква водна шкурка ли какво, леко да ги изтъркам,но да не остане белег или да нараня боята?

Аз лично не съм го правил ,но съм чувал ,че за да стане както трябва колата се нанасят седем слоя боя ,от които с шкурка 3000 се смъкват 4.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 24 Ное 2008, 22:17

Колега и за твойта болка има лек.

Остави боята да ти исъхне поне 15-20дни,до колкото ми стана ясно скоро си я изкарал от бояджията.

Ще те светна аз как се управям с този проблем,взимаш водна шкурка 2000 и много внимателно започваш да обработваш този стекъл се лак,като същевремено обилно обливаш това място със топла вода.
Просто вземи едно пластмасово шише и му пробии капачката за да получиш малък кръгъл отвор(използвай отверка).
Може да използваш и коркова подложка,просто увий около нея шкурката и с леки кръгови движения търкай върху улятото,докато стане идеална гладка повърхност(проверявай постоянно с ръката).
Внимавай само да не проттъркаш лака.Гореспоменатата коркова подложка си вземи от Бриколаж или който и да е желазарски магазин,струва към 1,30лв.
След като получиш идеално гладка повърхност подсуши това място,то ще побелее и там лака ще си изгуби гланца но това изобщо да не те притеснява.
Купи си паста на "3М" и започни да обработваш същото място като вземеш някой стар потник :mhihi: с него става страхотно.
Аз използвам специални абрилони под номерации но на теб не са ти необходими,тогава ще ти трябва и машина за пастиране и мн.опит.
Предполагам,че за две капки ще се справиш и сам.
Вземи по 50гр.паста шлайф полир и 50гр.полир.
След като си подсушил това място,сложи малко от първата паста и започни да търкаш пак с кръгови движения.
Ще видиш как след две-три намазвания блясъка и гланца ще се върнат като с магическа пръчка :mhihi:
Като за капак мини и с последната паста(полир) за да запазиш за дълго постигнатия разултат. ;)

Ако имаш нещо неясно,просто ми се обади и ще ти дам съвети направо по тел,успех с начинанието
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 24 Ное 2008, 22:24

[quote="Борис_Малинов"][/quote]

еее той ти го каза ... и аз така правя с 2000 на водно .. и после с синята капачка 3М и заспива ... ама ако не си бояджия не го прави .. отиди да си го поправят те ... случва се ,не са обърнали внимание .. ноо попринцип са длъжни да ти го оправят ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 24 Ное 2008, 23:12

точно това е решението, оставяш лака да втвърди хубаво и после със водна шкура 2000 търкаш обливайки постоянно с вода, след което паста 1-ви 2-ри и 3-ти номер
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

.

Мнение от 4a4i » 24 Ное 2008, 23:27

Благодаря много колеги...и специално на Б.Малинов, ще послушам съвета ви ииииии......ще ви кажа резултата :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 25 Ное 2008, 0:44

айде пробвай колега и да кажеш дали става че и аз имам да търкам по моята кола!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 25 Ное 2008, 9:10

biogame написа:айде пробвай колега и да кажеш дали става че и аз имам да търкам по моята кола!

колега направо я почвай, няма как да не стане, това е метода който ползват всички автотенекеджий ;) няма друго решение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бангия
Мечтае да кара: много кончета под капака

Мнение от slep » 25 Ное 2008, 9:23

Номерацията на пастите е следната
1 09374
2 09376
Аиде успех
Не всичко което лети се яде

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 25 Ное 2008, 15:25

след малко имам излизане из града ще си купя каквото е необходимо и започвам да търкам,по късно ще пиша какво е станало

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 25 Ное 2008, 16:06

biogame написа:след малко имам излизане из града ще си купя каквото е необходимо и започвам да търкам,по късно ще пиша какво е станало

и не забравяй да обливаш нонстоп с вода по време на търкането :idea: :!: :idea: :!:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 25 Ное 2008, 17:07

Защо ли си мисля ,че сега ще стане ебати мазало ... ама аее няма значка :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 25 Ное 2008, 21:34

Колегата Борис Малинов е описал как става,имам само една забележка към написаното.Търкането със шкурката става в една посока при полирането а не с въртеливи движения.И да внимавате при ръбовете да нема после хър мър. :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

.

Мнение от 4a4i » 25 Ное 2008, 21:44

Благодаря пак колеги :) ще видим каква ще е работата......
Изображение

Назад към E36