дневни светлини -евтино решение
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- yulian4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kola
- Мечтае да кара: Stelt
- Детайли за колата: BMW
дневни светлини -евтино решение
забравяте ли да включвате фаровете ? аз да
ето едно просто и евтино решение за това . В Метро видях зумерче което напомня да изключите фаровете когато загасите автомобила и се замислих - щом става за изключване трябва да става и за обратното- реших да жертвам сумата от 3 лв.
и наистина стана
ето и как го постигнах:
1-извадих ключа за фаровете и го поразгледах отзад.(не забравяйте че отдолу има болче че и аз пурвия път доста се поизмъчих
2- след това с един мултицет почнах да търся 12 волта напрежение отзад на самия ключ където вървят кабелите - работата е проста трябва когато колюча е изваден или е на първата степен да няма напрежение , когато дадеш не контакт да има 12 волта и след като запалиш колата отново да няма напрежение
проста работа. при мен намерих жичките които ми трябват едната е сиво с лилаво , а другата е жълтозелена с червено . след това просто свързах пищялката към двете жици и воаля. толкова крив звук че няма как да не включите фаровете.
ето и малко снимки незнам дали на всички е 36 са еднакви цветовете и схемите но това е за 320 92г. Италянка
сори че снимките са с телефон ма апарата ми се бъгна нещо
1- това е самата пищялка:
това е надписа и:
2- ето тук се търси по кои кабелчета има ток както е описано по горе в темата:
3- това е едната сиво-лилава жичка:
4- това е втората жълтозелена с червено:
5- за по лесно хващате жичката и без да я режете със остро ножче или макетно-най добре , внимателно оголвате малко от изолацията колкото да се покажат жичките
към оголеното място навивате кабелчетата на пищялката ( на тази в посочения пример няма значение + и -) най добре е да се запоят ма не е фатално и да не го направите.
след като сте готови със всички стъпки изолирате хубаво оголените места и преди да си сглобите всичко пробвате дали действа с мен стана с първия път ( и даже не дадох накъсо никаде
)
Накрая ако получите желания резултат всичко е готово.
Пищялката е с дълъг кабел и вие си избирате каде да я сложите.
А за да стане най добре може да сложите прекъсвач на една от жичките- така март месец няма да ви се налага да разглобявате отново и да прекъсвате една от жичките
Надявам се да съм бил полезен на някои от вас и ако някой иска да направи това н не знае кой са жичките да снима тази част отзад където влизат кабелите и да я прати - ще помагам с квото мога

ето едно просто и евтино решение за това . В Метро видях зумерче което напомня да изключите фаровете когато загасите автомобила и се замислих - щом става за изключване трябва да става и за обратното- реших да жертвам сумата от 3 лв.

ето и как го постигнах:
1-извадих ключа за фаровете и го поразгледах отзад.(не забравяйте че отдолу има болче че и аз пурвия път доста се поизмъчих

2- след това с един мултицет почнах да търся 12 волта напрежение отзад на самия ключ където вървят кабелите - работата е проста трябва когато колюча е изваден или е на първата степен да няма напрежение , когато дадеш не контакт да има 12 волта и след като запалиш колата отново да няма напрежение

ето и малко снимки незнам дали на всички е 36 са еднакви цветовете и схемите но това е за 320 92г. Италянка
сори че снимките са с телефон ма апарата ми се бъгна нещо
1- това е самата пищялка:

това е надписа и:

2- ето тук се търси по кои кабелчета има ток както е описано по горе в темата:

3- това е едната сиво-лилава жичка:

4- това е втората жълтозелена с червено:

5- за по лесно хващате жичката и без да я режете със остро ножче или макетно-най добре , внимателно оголвате малко от изолацията колкото да се покажат жичките

към оголеното място навивате кабелчетата на пищялката ( на тази в посочения пример няма значение + и -) най добре е да се запоят ма не е фатално и да не го направите.
след като сте готови със всички стъпки изолирате хубаво оголените места и преди да си сглобите всичко пробвате дали действа с мен стана с първия път ( и даже не дадох накъсо никаде

Накрая ако получите желания резултат всичко е готово.
Пищялката е с дълъг кабел и вие си избирате каде да я сложите.
А за да стане най добре може да сложите прекъсвач на една от жичките- така март месец няма да ви се налага да разглобявате отново и да прекъсвате една от жичките

Надявам се да съм бил полезен на някои от вас и ако някой иска да направи това н не знае кой са жичките да снима тази част отзад където влизат кабелите и да я прати - ще помагам с квото мога

BMW e kolata
Blondinka e jenata

Blondinka e jenata

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Поздравления, колега, за старанието и идеята, ама ако толкова не можем едни фарове да се сещаме да включваме
тряя си боядисваме главата... В цвета на Жената
Е, добре, че поне за изключването си има пищялка
И нищо няма да ни се налага да разглобяваме през март, щото караме нон-стоп светнали отвсякъде
Не се ядосвай, ей ся ше ме светне една блондинка

тряя си боядисваме главата... В цвета на Жената

Е, добре, че поне за изключването си има пищялка

И нищо няма да ни се налага да разглобяваме през март, щото караме нон-стоп светнали отвсякъде

Не се ядосвай, ей ся ше ме светне една блондинка

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Re: ....
shengi написа:Идеята е хубаво за тия които забравят. Ей я спрете да говорите против блондитата, че ще се карамеаз съм блондин, но рядко забравям за каквото и да било
![]()
Тя за едно конкретно блонди говореше

- b0k0
- селянина с колелото
-
- Кара: тролей
- Мечтае да кара: влак
Ще взема да сложа и аз.. че от време на време ги забравям 

02' BMW E39 530d
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i

БМВ във Facebook | www.kUkUrUkU.eU
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i

- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
БРАВО на yulian4o
Харесвам хора които имат иновативно мислене.
Харесвам хора които имат иновативно мислене.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
А ето аз какво съм направил-вързал съм с мост жълта с червена+зелено.Резултата-със завъртане на контактният ключ се палят само късите,с изключването се гасят,изобщо не мисля за фаровете,вечерно време с ключа за фаровете включвам останалите светлини.По подобен начин бях направил и на Е34-та-метода е изпитан многогодишно. 

7 мнения
• Страница 1 от 1