Радиатора тече, а сега какво? Помогнете за избор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 99' Е39 520i M52B20TU
Радиатора тече, а сега какво? Помогнете за избор
Само това още не беше протичало - след смяна на антифриза, радиатора на мойта колица протече в долната част на казанчето, точно на снадката пластмаса - метал.
Кажете някои имал ли е опит с тоя проблем, пробвал ли е да лепи, стар ли е купувал или нов?
В дару е *бати цифрата - 520 лв...Казвайте алтернативи.
Nissens - 324...347
INTERNATIONAL RADIATORS - 263
AVA - 270-90
BEHR - 310-360
Кой са най-читави?
Кажете някои имал ли е опит с тоя проблем, пробвал ли е да лепи, стар ли е купувал или нов?
Nissens - 324...347
INTERNATIONAL RADIATORS - 263
AVA - 270-90
BEHR - 310-360
Кой са най-читави?
Последна промяна thunderl на 12 Ное 2008, 15:52, променена общо 1 път
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: Радиатора тече, а сега какво? Помогнете за избор
thunderl написа:Само това още не беше протичало - след смяна на антифриза, радиатора на мойта колица протече в долната част на казанчето, точно на снадката пластмаса - метал.
Nissens - 324...347
INTERNATIONAL RADIATORS - 263 (някой да е имал опит с такива?!)
AVA - 270-90 (някой да е имал опит с такива?!)
Пролетта сменяхме на колега, брои 180 кинта с отстъпка за някакъв ,...май такъв да беше INTERNATIONAL RADIATORS , по-различен ми се видя от Бер, тапата за обезвъздушаване беще бронзова, казанчето по-различно, засега кара, а и на човека не му се чакаше, имаше оферта за Бер на 200-220 лева някъде, което е добра цена. От мен препоръка за Бер.
П.С При него течеше от уплътненията на казанчето, сменяхме ги, но с новите казанчето влезе без натяг и работата стана ясна, впоследствие се оказа че страната на радиатора откъм казанчето е пропукана 15-тина см.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
Майстора каза, ако съм мераклия да взема ново казанче и да мъча да го лепя, ама според него било загуба на време и той не би се хванал...Рече само Behr...за който ми обявиха 360 лв за големия и 310 за малкия...
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Не избързвай с нов радиатор.На мене ми се беше спукало казанчето.
А може и уплътнението между казанчето и радиатора да е протекло.

- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
Binev_OuT написа:Не избързвай с нов радиатор.На мене ми се беше спукало казанчето.
Ми говорих с майстора...той твърди, че пръстена не играел роля при моя теч. Каза, ако искам да си купя ново казанче и да търся да ми го лепят, но...не знам, бе прежалих ги вече...дано спрат поне да изникват проблеми, че вече не знам кво ли не оправях... А взех най-добрата кола, която видях от 100-150 сигурно...представям си да бях се спрял на някоя по-занемарена в къв филм щях да се вкарам.
- menchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw E36 compact
- Мечтае да кара: BMW X6
на мен ми се спука радиатора при пластмасата на казанчето и си купих нов направо за 240 лв,от сервиза ми дадоха съвет ( не съм купувал от тях радиатора) да си взема нов и повече да не мисля за радиатор,иначе по принцип радиаторите са били са с около 8 години живот,а ако вземеш втора ръка,не се знае до кога ще работи и няма да се спука и той.
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Ами то на тоя принцип да си вземем чисто нови коли и да забравим за всякакви проблеми
Не че не съм привърженик на купуването само на нови части де, аз дори бих си взел оригинален.

- Василев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i
- Мечтае да кара: AC Schnitzer BMW M3
...
и на мен ми протече радиатора преди 4 месеца , сипах един от тези препарати на прах които продават навсякъде и от тогава не тече ..
дано не протече пак че жена ми ще ме убие ако трябва да купувам нов

дано не протече пак че жена ми ще ме убие ако трябва да купувам нов

- fxp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 318is
- Мечтае да кара: e36 m3
Пф .. не ми говорете за радиатори че и моя е за смяна ...
Теч при захващането на казанчето с металната част ... теч и по средата на казанчето .. няква пукнатина ..
Това го знаех .. тръгнах да сменям антифриза миналата седмица..
капачката леш .. как не е извряла тая кола не ми е ясно .. сега си търся радиатор за 318is '96 (ако има някой да обажда) ...
Теч при захващането на казанчето с металната част ... теч и по средата на казанчето .. няква пукнатина ..
Това го знаех .. тръгнах да сменям антифриза миналата седмица..

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
колега и как е тва прахообразното върши ли работа ? да не би да се запуши нещо по системата после
че идва и зима пак само да доливам нестава

- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
В крайна сметка си взех един International Radiators със зверска отстъпка за 180 лв. За Behr ми обявиха 370, като трябваше да чакам и за доставка. Дано тоя сега е читав.
Старият ми радиатор беше малък, но новия го взех за кола с климатик...Още не съм пускал климатика на тази кола и реших направо да си спестя главоболията с евентуално прегряване лятото, когато живи и здрави го пусна да работи.
Старият ми радиатор беше малък, но новия го взех за кола с климатик...Още не съм пускал климатика на тази кола и реших направо да си спестя главоболията с евентуално прегряване лятото, когато живи и здрави го пусна да работи.
- Василев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i
- Мечтае да кара: AC Schnitzer BMW M3
...
bmw 318 is написа:колега и как е тва прахообразното върши ли работа ? да не би да се запуши нещо по системата послече идва и зима пак само да доливам нестава
за сега не ми се е запушило нищо .. за в бъдеще се не знае

14 мнения
• Страница 1 от 1