Колата тече заради шибидах...РЕШЕНО!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Колата тече заради шибидах...РЕШЕНО!

Мнение от rude_ » 05 Ное 2008, 15:37

Моля, помогнете.. Забелязах, че двете колони до предните врати капят. помислих, че хоризонталното уплътнението на предното стъкло пропуска...но след като слагах силикон и след по-внимателно вглеждане разбрах че проблема идва от шибидаха - като се вдигне, основата в двата ъгъла отпред има два отвора за оттичане на водата...изглежда, че това каналче някъде има проблем и водата протича в купето..Какво да правя?Ако запуша тези каналчета, водата няма да се стича и ще протече шибидаха..Не знам какво да правя... ????
Последна промяна rude_ на 11 Ное 2008, 16:12, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 05 Ное 2008, 19:18

Колега и аз го имах този проблем, още като си взех колата така си беше... направо се пълнеше мястото на пасажера отпред.Ще те посъветвам да пробваш да си отпушиш каналите на шибидаха, но в никакъв случей не ги запушвай... ще стане много по лошо... аз ги отпуших със медна тел... и сега нямам никакъв проблем
дано съм ти помогнал по някакъв начин :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TEODORO6 » 05 Ное 2008, 21:03

Почисти ги внимателно.Да няма после.....
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=115697

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 05 Ное 2008, 22:58

TEODORO6 написа:Почисти ги внимателно.Да няма после.....
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=115697

ДААААААААА!!!!!!!!!!!!! Внимавай да не се заклещи телта, че тоя маркуч после няма връщане. Утре ще раздробя таблото да видя дали има нещо зад него. :twisted: :evil:

Потребител
Аватар

Мнение от himera » 05 Ное 2008, 23:57

пробваи с въздох става по лесно

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 06 Ное 2008, 0:18

То става ама как,всеки има идеи,даи нещо конкретно с добро описание и ход на работа
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

Потребител
Аватар

Мнение от himera » 06 Ное 2008, 0:41

Отиваш до някоя бензиностанция и вземаш компресора и продухваш каналите и би трябвало да се получи. Успех :) :lol:

Потребител
Аватар

re:вода в купето

Мнение от rude_ » 06 Ное 2008, 14:05

След като разгледах вашите мнения мисля, че причина за проблема е :
1. Маркучето за отводняване на ваничката на шибидаха е спукано някъде горе по трасето около колоните на вратите и затова водата излиза оттам
2. Маркучето е запушено и заради това водата избива...
Ще опитам да продухам с въздух..ако не стане ще пробвам и с тел..Моля, ако някой има схема на маркучите от шибидаха да я предостави..Благодаря на всички!

Потребител
Аватар

Разбрах какъв е проблема

Мнение от rude_ » 06 Ное 2008, 14:43

Продухах с въздух но нямаше резултат...Оказа се, че маркучето се е извадило, незнайно защо и странно - от двете страни едновременно...Изображение[/img][/url]
Оригиналната метална скоба не държи, сега само го натиках добре, но тия дни ще го направя както трябва - ще му сложа нова скоба и ще го продухам профилактично...Още веднъж благодаря на всички!! :D
Последна промяна rude_ на 06 Ное 2008, 15:20, променена общо 3 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 06 Ное 2008, 15:07

Номера става наъ лесно с пистолет за въздух под налягане обикновенно има такива в модерните дърводелни фирми дето се шлайфат различни детаъли и с тези пистолети се издухва прахта от тях

Баща ми имаше същия проблем с каналите на шибаниядах и така го оправи иначе става и с телчица, ама дълга телчица. Аре успех
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Людмил » 07 Ное 2008, 10:15

ще се намеся и аз,понеже имам същия проблем,при положение,4е са били извадени не би ли трябвало все пак да се изтича.Иначе и при мене е така тече вода по колонката.смъкнах тавана и видях че тече от механизма в тавана,покраи болчетата,ама защо ...неми е ясно,всичко си е нормално...
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 07 Ное 2008, 22:22

Абе,вие за жило не сте ли слушали.Кви са тия телове и въздух под налягане.Взимате едно жило,достатъчно дълго,може от колело,мотор ,кола или каквото имате под ръка.Метод безотказен до сега.
Изображение

Потребител
Аватар

re:

Мнение от rude_ » 10 Ное 2008, 16:01

Людмил написа:ще се намеся и аз,понеже имам същия проблем,при положение,4е са били извадени не би ли трябвало все пак да се изтича.Иначе и при мене е така тече вода по колонката.смъкнах тавана и видях че тече от механизма в тавана,покраи болчетата,ама защо ...неми е ясно,всичко си е нормално...

Значи, маркучите бяха извадени и водата внесто да влиза в тях се стичаше направо в пространството м-у тавана и кората и около чупката край колоните преминаваше през кората и долу в купето :) А за да ти тече от механизма обясненоето би могло да следното - водата пълни ваничката, маркучите са ти запушени и тя не може да се стича, вдига се нивото и и тя преминава през пролуките(можеж да се опиташ да ги позамажеш с черен силикон за стъкла) в механизма..

младши ентусиаст
Аватар

Re: re:

Мнение от Людмил » 11 Ное 2008, 9:42

[ А за да ти тече от механизма обясненоето би могло да следното - водата пълни ваничката, маркучите са ти запушени и тя не може да се стича, вдига се нивото и и тя преминава през пролуките(можеж да се опиташ да ги позамажеш с черен силикон за стъкла) в механизма..[/quote]
...и аз се надявах да е това ,ама не,като го отворя налях вода отстрани и тя се изтича и от двете страни..не са запушени..
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." Изображение

Назад към E36