Колата тече заради шибидах...РЕШЕНО!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Колата тече заради шибидах...РЕШЕНО!
Моля, помогнете.. Забелязах, че двете колони до предните врати капят. помислих, че хоризонталното уплътнението на предното стъкло пропуска...но след като слагах силикон и след по-внимателно вглеждане разбрах че проблема идва от шибидаха - като се вдигне, основата в двата ъгъла отпред има два отвора за оттичане на водата...изглежда, че това каналче някъде има проблем и водата протича в купето..Какво да правя?Ако запуша тези каналчета, водата няма да се стича и ще протече шибидаха..Не знам какво да правя... ????
Последна промяна rude_ на 11 Ное 2008, 16:12, променена общо 1 път
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Колега и аз го имах този проблем, още като си взех колата така си беше... направо се пълнеше мястото на пасажера отпред.Ще те посъветвам да пробваш да си отпушиш каналите на шибидаха, но в никакъв случей не ги запушвай... ще стане много по лошо... аз ги отпуших със медна тел... и сега нямам никакъв проблем
дано съм ти помогнал по някакъв начин
дано съм ти помогнал по някакъв начин

TEODORO6 написа:Почисти ги внимателно.Да няма после.....
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=115697
ДААААААААА!!!!!!!!!!!!! Внимавай да не се заклещи телта, че тоя маркуч после няма връщане. Утре ще раздробя таблото да видя дали има нещо зад него.

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
То става ама как,всеки има идеи,даи нещо конкретно с добро описание и ход на работа
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
re:вода в купето
След като разгледах вашите мнения мисля, че причина за проблема е :
1. Маркучето за отводняване на ваничката на шибидаха е спукано някъде горе по трасето около колоните на вратите и затова водата излиза оттам
2. Маркучето е запушено и заради това водата избива...
Ще опитам да продухам с въздух..ако не стане ще пробвам и с тел..Моля, ако някой има схема на маркучите от шибидаха да я предостави..Благодаря на всички!
1. Маркучето за отводняване на ваничката на шибидаха е спукано някъде горе по трасето около колоните на вратите и затова водата излиза оттам
2. Маркучето е запушено и заради това водата избива...
Ще опитам да продухам с въздух..ако не стане ще пробвам и с тел..Моля, ако някой има схема на маркучите от шибидаха да я предостави..Благодаря на всички!
Разбрах какъв е проблема
Продухах с въздух но нямаше резултат...Оказа се, че маркучето се е извадило, незнайно защо и странно - от двете страни едновременно...
[/img][/url]
Оригиналната метална скоба не държи, сега само го натиках добре, но тия дни ще го направя както трябва - ще му сложа нова скоба и ще го продухам профилактично...Още веднъж благодаря на всички!!

Оригиналната метална скоба не държи, сега само го натиках добре, но тия дни ще го направя както трябва - ще му сложа нова скоба и ще го продухам профилактично...Още веднъж благодаря на всички!!

Последна промяна rude_ на 06 Ное 2008, 15:20, променена общо 3 пъти
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Номера става наъ лесно с пистолет за въздух под налягане обикновенно има такива в модерните дърводелни фирми дето се шлайфат различни детаъли и с тези пистолети се издухва прахта от тях
Баща ми имаше същия проблем с каналите на шибаниядах и така го оправи иначе става и с телчица, ама дълга телчица. Аре успех
Баща ми имаше същия проблем с каналите на шибаниядах и така го оправи иначе става и с телчица, ама дълга телчица. Аре успех
ще се намеся и аз,понеже имам същия проблем,при положение,4е са били извадени не би ли трябвало все пак да се изтича.Иначе и при мене е така тече вода по колонката.смъкнах тавана и видях че тече от механизма в тавана,покраи болчетата,ама защо ...неми е ясно,всичко си е нормално...
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
re:
Людмил написа:ще се намеся и аз,понеже имам същия проблем,при положение,4е са били извадени не би ли трябвало все пак да се изтича.Иначе и при мене е така тече вода по колонката.смъкнах тавана и видях че тече от механизма в тавана,покраи болчетата,ама защо ...неми е ясно,всичко си е нормално...
Значи, маркучите бяха извадени и водата внесто да влиза в тях се стичаше направо в пространството м-у тавана и кората и около чупката край колоните преминаваше през кората и долу в купето

Re: re:
[ А за да ти тече от механизма обясненоето би могло да следното - водата пълни ваничката, маркучите са ти запушени и тя не може да се стича, вдига се нивото и и тя преминава през пролуките(можеж да се опиташ да ги позамажеш с черен силикон за стъкла) в механизма..[/quote]
...и аз се надявах да е това ,ама не,като го отворя налях вода отстрани и тя се изтича и от двете страни..не са запушени..
...и аз се надявах да е това ,ама не,като го отворя налях вода отстрани и тя се изтича и от двете страни..не са запушени..
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
14 мнения
• Страница 1 от 1