Проблем аларма !!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем аларма !!!

Мнение от Pet@r » 02 Ное 2008, 0:23

Здравейте,
От няколко дни имам проблеми с алармата, при активиране на заключването повечето пъти не сработва централното т.е. колата си остава отключена :shock:
Може ли проблема да е в централното, при заключване с ключа централното си работи
Някой имал ли е подобен проблем?!?!
п.с. Алармата не е оригиналната, поставена е допълнително!
Благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Ное 2008, 19:22

Aз имах такъв проблем.
Каква аларма сложи?
Като заключваш с дистанционното чуваш ли шум от вратата да се опитва да се заключи. Също като заключваш от пасажерската страна, успява ли да заключи шофьорската?

За БМВ Компакт ли става въпрос?

Потребител
Аватар

...

Мнение от Skid » 02 Ное 2008, 20:01

Колега, аз имах същия проблем, указа се че е изгоряло моторчето на шофьорската машинка.Решението е смяна.Машинката работи по следния начин-след като се подаде входящ сигнал към моторчето,то започва да се върти(да заключва шофьорската врата)и механично затваря контакт през който преминава тока към останалите машинки(на другите врати)и те заключват.Алармата се връзва към шофьорската машинка,следователно подава ток към нея,но когато тя е изгоряла(моторчето де),не може да заключи и следователно да задейства останалите.Когато шофьорската врата се заключи механично(с ключ),тогава контакта се затваря и се заключват и останалите(ако са здрави :D ) .Най-лесно се проверява както е писал колегата liloff по горе,с заключване на пасажерската врата(с ключ)-ако шофьорската врата се заключи от централното значи моторчето е здраво(проблема е в алармата),ако не тогава моторчето не сработва(ако е така или е изгоряло или по някаква причина не сработва-иска отваряне,евнтуално почистване смазване или друго).Дано съм бил полезен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Ное 2008, 20:08

Ако се размине само с моторчето, имам едно моторче за продажба перфектно. ;)

Само че при мен не се оказа това и затова питам, че бях изпаднал в ебахти тихия ужас докато оправя проблема.
!!!!!
Без малко да пропусна: Като натиснеш пинчето на затворена врата заключва ли? Също като го натиснеш на отворена врата, успява ли да слезе надолу или се опъва (както трябва да бъде).

Skid: Прав си, но ако алармаджиите са "калъфи", каквито обикновено са, могат да прекъснат кабела за заключване и да не заключва шофьорската врата, освен от дистанционното или механично от нея. От там дойде проблема при мен и толкова време се мъчех да разбера кое точно е сдало багажа. Това е и причината да питам за поясненията, щото БМВ-то има доста по-сложна/интелигентна система за заключване от повечето коли, с които алармаджиите работят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 Е90 330xD
Мечтае да кара: E46 M3 CSL

Мнение от TNC » 02 Ное 2008, 23:22

Има нещо вярно в системата на заключване на БМВ. Наистина е малко по-особена и то при компакт-а. Лятото си играхме 5-6 часа да сложим аларма на едно такова компактче. Иначе относно машинката, колега, свали си пластамасите долу около педалите там има 1 сноп с кабели /лошото е, че не помня с какви цветове са тези на централното/ и с една пробна лампа гледай дали има сигнал или ако имаш схема на алармата виж кои жичи са за централното и виж как стои въпроса с връзването, че много алармаджии не ги запояват жиците и може да е станало нещо. Ако може дай марката на алармата.

П.С.: Ако правиш някоя от тези интервенции, че шофьорската ти врата е затворена. Иначе на много хора така им изгарят машинките без да разберат, защото тя си опъва ама като не може да заключи и стават те едни...
Няма невъзмовни неща с бензин в кръвта!!!
Изображение

Назад към E36