клапи парно - о пръстении
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- asentchernaev
- кандидат ентусиаст
-
клапи парно - о пръстении
не можах да намеря тема за смяна на уплътненията на клапите на парното за е36, но това което четох за други модели, означава май сваляне на таблото.. всъшност тези уплътнения на радиаторчето ли са, или са някъде другаде.. ако са на радиаторчето, все едно говорим за смяна на радиаторче на парно и знам че се сваля таблото.. въпроса е дали не са някъде другаде, въпреки че не се сещам къде биха могли.. и дайте да пишем по темата все пак.. колегата carmanf1 ако знае тези парт номера или откъде ги купува, ако не са от вносителя, го моля да помогне евентуално все пак и му благодаря за досегашните съвети, дайте да си стиснем ръцете и да се държим като един отбор..
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Колега клапана за парното е при двигателя, поне при седана. За кои точно о-пръстени става дума? За тези м/у пластмасовата тройна тръба и алуминиевите тръби на парното ли?(при климатроник) Или на самия клапан има о-пръстени?
И в двата случая бих ги извадил и си взел отмагазина за оплътнения нови, никакви парт номера не ти трябват.
И в двата случая бих ги извадил и си взел отмагазина за оплътнения нови, никакви парт номера не ти трябват.

- asentchernaev
- кандидат ентусиаст
-
за клапаните
И аз не знам за кои, писаха ми в една друга тема за тях, че най-вероятно са за смяна, понеже имам теч от купето някъде.. не много голям, но все пак имам.. къде да разглабям, табло или отпред някъде?
- asentchernaev
- кандидат ентусиаст
-
Re: за клапаните
asentchernaev написа:И аз не знам за кои, писаха ми в една друга тема за тях, че най-вероятно са за смяна, понеже имам теч от купето някъде.. не много голям, но все пак имам.. къде да разглабям, табло или отпред някъде?
всъшност сега видях че ти си писал по тази тема, така че знаеш за проблема... та за да видя какво тече, трябва да разглобя отнякъде..
- mihal
- ентусиаст
-
ами като за начало сваляш кората под волана и гледаш тъбите дали мокрят.
изпотява ли ти предното стъкло?
изпотява ли ти предното стъкло?

- asentchernaev
- кандидат ентусиаст
-
по-скоро не
значи има някакво изпотяване в много редки случаи, но е наистина много малко и твърде рядко за да не го счета за напълно нормално.. по-скоро отговора е не.. и никакво омазняване не мога да кажа че има. Ще проверя под кората.. засега теча съм го регистрирал отдолу някъде, вътре в купето ако има ще да е много малко - нещо последно време много работа имам и не остава никакво време да гледам - трябва на канал да отида за да видя по-добре откъде точно от купето идва. Казах ли ти че видях че и от радиатора някъде отдолу пак мокри по малко кората отдолу.. горе долу под разш съд, и там ту го има ту го няма..и там не съм го хванал още.. та явно оттук малко оттам малко и сега сигурно пак трябва да долея около 0,5 л - последно доливах преди около седмица, седмица и половина някъде може би.
- mihal
- ентусиаст
-
Re: по-скоро не
asentchernaev написа:значи има някакво изпотяване в много редки случаи, но е наистина много малко и твърде рядко за да не го счета за напълно нормално.. по-скоро отговора е не.. и никакво омазняване не мога да кажа че има. Ще проверя под кората.. засега теча съм го регистрирал отдолу някъде, вътре в купето ако има ще да е много малко - нещо последно време много работа имам и не остава никакво време да гледам - трябва на канал да отида за да видя по-добре откъде точно от купето идва. Казах ли ти че видях че и от радиатора някъде отдолу пак мокри по малко кората отдолу.. горе долу под разш съд, и там ту го има ту го няма..и там не съм го хванал още.. та явно оттук малко оттам малко и сега сигурно пак трябва да долея около 0,5 л - последно доливах преди около седмица, седмица и половина някъде може би.
Може и от разширителния съд да е.

7 мнения
• Страница 1 от 1