смяна на радиатор на парно на компакт 96 - как

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

смяна на радиатор на парно на компакт 96 - как

Мнение от asentchernaev » 26 Окт 2008, 21:13

Колеги, днес разбрах откъде колата ми губи по около литър антифриз за около седмица (приблизително).. оказа се че капе от едно маркуче, излизащо от купето точно зад двигателя, което още не съм сигурен дали не е дренаж на климатика или нещо друго.. антифриза капе точно върху едната двуцевка, и в момента, в който запаля, няма и следа от антифриз, освен лека влажност по станиола, с който е облепено купето отпред откъм двигателя... най-странното е че отвътре колата е напълно суха и не се поти или нещо друго необичайно.. капе само отвън по около капка на 2-3 минути, може и 5 да са..

Предполагам става въпрос за смяна/лепене на радиатор на парното, може и да не е от него, но за да разбера какво е, трябва да разглобля.. понеже на компакта има някои разлики от купетата и другите, например при филтрите на климатика, които са два и се сменят отпред вместо откъм таблото, моля да ми пишат тези, които са се заигравали с компаци.. защото за останалите модели информацията може да не е точна..

Искам сам да разглобя и да видя какво е, наясно съм каква гадост е това, правил съм го на две други коли и ми е отнемало около 2 пълни дни.. подготвен съм но моля за препоръки, защото например на нубирата като го правих това упражнение, след около ден разглабяне установих че няма вариант да се смени отвътре, разбира се с лека агресия го смених точно оттам, но сега не искам да се проявя в същата светлина... :)

Назад към E36