Регулиране на Жилото на дроселовата клапа ???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Регулиране на Жилото на дроселовата клапа ???

Мнение от bojidar lukanov » 24 Окт 2008, 23:17

Колеги ,щото си нямам работа :) онзи ден повъртях малко регулатора на жилото ,отварящо дроселовата калапа и сега си ближа лютите рани :)) Не съобразих да отбележа изходното положение и сега не мога да го върна както е било.Разхода ми скочи много ,а пък малкият и единствен плюс от тази глупост ,която сварших и че педала на газта се стегна повечко и по-барзо набирам ама на 1-ва и 2-ра:))След това хич не се усеща само разхода показва че съм бърникал кадето не трябва :( НЯкой знае ли начин да го регулирам ,защото днес цял ден опитвам ,но резултат нулев :(( направо таралеж в гащите ви казвам.Карам 318 i а поразход все едно имам 325:)))Хелп че бензина поевтиня ама така няма да го усетя много:))
BMW...BMW...BMW - Какво друго му трябва на човек...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 24 Окт 2008, 23:24

виж дали тук няма нещо да ти помогне http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... E%F1%E5%EB
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 24 Окт 2008, 23:32

нагласи го така, че на свободна да не е изпънато и да не отваря дросела, но в същото време да е на максимална близост, за да има хубав респонс.
ако при това положение имаш някакви отрицателни влияния/аз съм така в момента/ значи имаш проблем от друго естество

Потребител
Аватар

Мнение от bojidar lukanov » 24 Окт 2008, 23:37

Лошото е ,че не знам каде точно да гледам за да проверя дали клапата е отворена или затворена.Жилото е на някаква резба и не мога да го видя тъй като е облечено:)
BMW...BMW...BMW - Какво друго му трябва на човек...

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 25 Окт 2008, 1:15

Не дръпаи гявула за опашката :mhihi:
Beautiful Mechanical Wonder

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 25 Окт 2008, 10:00

Колега връткай там дето си пипал преди това и гледай оборотите ... ;) започни да натягаш да се вдигнат колата да почне да ръмжи и после леко по леко оттягай докато оборотите паднат на 600 там някаде .. ти ще си усетиш ;)
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 26 Окт 2008, 11:34

bojidar lukanov написа:Лошото е ,че не знам каде точно да гледам за да проверя дали клапата е отворена или затворена.Жилото е на някаква резба и не мога да го видя тъй като е облечено:)

Ами махни пластмасовата капачка върху дросела, за да можеш да виждаш жилото!

Назад към E36