Нов двигател или ремонт?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525д 2003 Автоматик
Нов двигател или ремонт?
Привет на всички,
от дълго време имам проблем с един теч на антифриз за който се оказа че идва от гарнитурата на главата....Ясно е че трябва да се отваря двигателя ако реша да му правя ремонт но като се има в напредвид че е на 340 000 км (М42) се чудя кое е по добре да взема двигател втора рака или да направя ремонт на моя....... 4удя се ако реша да сменям дали е възможно да сложа друг който не е М42.....
Приемат се съвети всякакви...
от дълго време имам проблем с един теч на антифриз за който се оказа че идва от гарнитурата на главата....Ясно е че трябва да се отваря двигателя ако реша да му правя ремонт но като се има в напредвид че е на 340 000 км (М42) се чудя кое е по добре да взема двигател втора рака или да направя ремонт на моя....... 4удя се ако реша да сменям дали е възможно да сложа друг който не е М42.....
Приемат се съвети всякакви...
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Виж в търсачка има развита тема по този въпрос.по евтини излиза да смениш мотора,но си има много +и–,потърси темата и сам реши.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Освен ако можеш да си направиш сам ремонта, мисля че няма да ти излезе много скъпо. Но потърси с търсачката и виж има писано.
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318

- L_G
- кандидат ентусиаст
-
МРЪСНИЯТ_ХАРИ написа::mhihi: Бате ти май искаш да нае..ш 'г'явола......дали двигател да смениш,дали глава да правиш.Мен ако питаш прави главата,ма се допитай до някого, който може да те посъветва професионално,щот пред компятора майсори много
Това че пред компа има хора всякакви е така, аз питам дали някой е правил нещо такова и като цяло събирам мнения.....също така може и някоя идея да се даде..... както споменах двигателя не е първа младост и ако го отварям няма да се спра само на главата а на доста чаркове......
- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
Ти дори мотор настаро да вземеш пак ше смениш много чаркалъци..,първо кажи провериха ли ти охладителната система за наличие на CO2 (въглероден диоксид),принципно срува 30 лева,може и по-ттънко да е незнам
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
МРЪСНИЯТ_ХАРИ написа:Ти дори мотор настаро да вземеш пак ше смениш много чаркалъци..,първо кажи провериха ли ти охладителната система за наличие на CO2 (въглероден диоксид),принципно срува 30 лева,може и по-ттънко да е незнам
Не не съм ходил за такава проверка.....просто се вижда откъде се е стичал антифриза.....
За чарклъците който ще сменя при нов мотор ще са коренно различни от тези които ще сменя при ремонт на мотора.....проблема при ремонта е че незнам майстора как ще си остави ръцете като зглабя мотора....
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
Принципно съм за ремонт защото знам че ще сменя повечето чаркове но ме притеснява немарливоста на 'майсторите'
11 мнения
• Страница 1 от 1