Деебитомер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Деебитомер
Здравейте колеги ,
рових се доста из нета преди да пусна темата , но не намерих точно това което ме интересува.Става въпрос за БМВ компакт 1.6 с 'гръмнал' дебитомер.Клапата на дебитомера е счупена и мисля че не подлежи на ремонт.Идеята ми е следната ...доколкото разбирам клапата работи като потенциометър,когато се движи от въздуха тя променя някакво съпротивление което се отчита от компютъра.В моя случай(няма клапа)влиза въздух а не се отчита нищо от компа.Дали е възможно да се сложи някакво постоянно съпротивление което да подава 'вярна' информация за ниските обороти?Някой мислил ли е по този въпрос?
рових се доста из нета преди да пусна темата , но не намерих точно това което ме интересува.Става въпрос за БМВ компакт 1.6 с 'гръмнал' дебитомер.Клапата на дебитомера е счупена и мисля че не подлежи на ремонт.Идеята ми е следната ...доколкото разбирам клапата работи като потенциометър,когато се движи от въздуха тя променя някакво съпротивление което се отчита от компютъра.В моя случай(няма клапа)влиза въздух а не се отчита нищо от компа.Дали е възможно да се сложи някакво постоянно съпротивление което да подава 'вярна' информация за ниските обороти?Някой мислил ли е по този въпрос?
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Има едно момче от форума, което прави дебитомери, в Люлин се намира, моя стана перфектно, беше станала същата беля. Със смяна на клапата проблема беше отстранен.
имаш лс с координати

имаш лс с координати

You said: "Time will change!" What if it changes you?
6 мнения
• Страница 1 от 1